Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mizulienka to půjde, nesmí být ten drátek tlustý, to pak nejde dobře ohýbat a je vidět v tom lupenu 😒
@lusil2005 ake cislo drotiku si prosim ta pouzila, dakujem
Prosim vas , potrebujem urobit stromcek , videla som ho tu vam , vraj ste ho robili , ze ste ukladali na seba hviezdicky , ako ho mam spravit , ked formicky hviezdickove nemam , nemate nejaky super tip ?
@mizulienka neboj sa tých drôtikov, ja používam č. 26 a 28, chce to trochu cviku, ale ide to a vyzerá to omnoho lepšie a teda neviem si predstaviť tú orchideu v črepníku urobiť bez drôtikov 😝 šup choď trénovať a pôjde to
chcela bi som skusit marcipanovu tortu ale neviem ako sa to robi co k tomu potrebujem 😢 kde najdem inspiraciu
@eliska22 hele, co jsem našla 😉 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=117807
@janka296 recept na mmf - cukríkovú poťahovú hmotu nájdeš na prvej strane tejto diskusie, sú samozrejme aj iné poťahovky, či už domáce, alebo hotové, ktoré sa dajú kúpiť v cukrárenských obchodoch, neviem, čo konkrétne myslíš keď hľadáš inšpiráciu, skús čítať tu, pár strán dozadu, ale veľa pekných fotiek i rád pokope nájdeš na stránke torty od mamy 🙂
@janka296 no to je ťažko, ja som si veľa pred mojou prvou tortou čítala tu na MK, ale aj inde na nete a robila som 1vú tortu podľa tohoto - čo sa týka korpusu, plnky aj marcipánu z MMF-to je z tých penových cukríkov.....tak kuk a možno pomôže 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11215
@vecernicci jééj to je krása, už som si to uložila, len či sa aj mne taký pekný podarí..... 😉 ďakujem 😵
@mima1311 na to stačí obyčejné vykrajovačky kovové z dom. potřeb 😉 a napichovat na párátko od největší po nejmenší, já je dělala vypichovačema na sněhové vločky a vypadaly jako s jehličím 🙂
@eliska22 ono to není zas tak těžký, vlastně vykrajuješ podle té šablonky, já takhle dělala už Rákosníčka a Kittyny a Včelku Máju 😉
@janka296 len teraz by som to už robila tak, že by som to prekrojila na 2x a banány pokrájané dala a vrch natrela nie tou plnkou - lebo by sa ti mohol topiť poťah s tým parížskym, ale maslo + cukor, alebo môžeš aj nutelou....a na ten hrniec to tiež nemusíš dávať 😉 uhladíš tie boky aj tak, len si tú hmotu popodvihuješ a uhládzaš 😉 vyvaľkaj si väčší kus hmoty, tak sa to lepšie potom uhladí na tej torte a keď to uhladíš, tak tie boky okolo torty môžeš odkrojiť nožom alebo ja používam to radielko na pizzu z ikea 🙂
@vecernicci dakujem , aj to by sa lahko dalo , nemam take , co by ich bolo viac velkosti , pozriem v obchode , vsak sa este zidu , tie vase stromceky boli uzasne , len vypichovace tiez nemam , to mate asi cez net kupene , ze ? dik za radu 😉
@vecernicci no veď uvidíme aký bude výsledok 😀
@mizulienka 26
@mariann2 dakujem pekne za popis :_) ja potrebujemiba 3 kvety orchidei polozit do rohu torty, ale chcem sa naucit to drotikovanie. Akurat modelujem zvieratka na farmu, tak potom vyskusam '-)
@alenv http://www.formicky.sk/formicky/eshop/27-1-Flor... tohle... Ale opravdu okvětní plátky a ne listy, které mají u nás v ČR všude...
@mizulienka aj ja potrebujem zvieratá na farmu, čo tak sa dohodnúť - ty mi vymodeluješ zvieratá, ja nadrotikujem orchidey?
😀
@mariann2 tak takuto vymenu by som brala vsetkymi 10, ja viem ako tak modelovat a ty vies krasne drotikovat 😉
Ahoj holky, výkřik do tmy!!! Potřebuju nějakou vkusnou svatební figurku na dort.. Nechci nic klasického, keramického, jak se dávalo dřív, chci něco svěžího, jednoduchého, decentního...🙂 Moc díky za tipy..🙂

@lusil2005 dakujem ;-0