Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vecernicci hej?bo ja sa bojím tých rohov a bokov...
@dajna11 v pohodě, stačí uhlazovat odvrchu, je to skoro stejný jako kruh, to už se hůř potahuje čtverec 😉
@gumkacka1 tu je jeden navod na 3D Kukyho http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=324&...
tu mas jedneho http://www.tortyodmamy.sk/rozpravkove-postavick...
babulky uz sa vam niekedy stalo, ze ste si nejakym nedopatrenim zle poznacili termin torty? ja som mala poznacene ze 4.aprila a dnes mi pani vola, ze ci som na nich nezabudla, ze torta krtko, mna obliala horucava a potom mraz 😕
este ked vtedy volala, som si myslela, ze ako skoro a este som sa jej pytala, ci sa mala narodila 4.aprila, ze aj moja...museli sme sa nejako zle rozumiet 😕 😕 😕 nevadi 😉
baby chcem sa spytat, robili ste uz niektora formulu Francesca z auticok? maliste nejaky postup? popripade mate nejake inspiracie? dakujem
@mrka2 jéééé ten druhý je ten můj 😵 😵 😵
@mizulienka nie - ale teraz ma čaká jedna maličká 10 cm 😉
@anibas tak to bude kolko vazit? a aky mas na to motiv?
@mizulienka tak ale asi tio mal byt 4.februar to si este v limite. horsie by bolo keby sa zrazu objavila pred dverami ze chce tortu. toto sa stalo mojej mame ktora dala upiect jednej babe torty a na jednu zabudla. tak ju urobila hned. odkial zobrala korpus a krem netusim
@mrka2
@vecernicci dakujem babulky, len poziadavka bola, vyrezany Kuky na lezato, ako z obrazka. a nikde som nenasla taky obrazok, aby som ho mohla vykrojit, tak aby to aj vyzeralo ako Kuky. jaaaaaj, to su poziadavky, raz ma z toho porazi 😎
@katy1979 ved prva vec, ked mi to povedala, tak ma napadlo, ze som prepasla termin 😕
@mizulienka to bude len ozdoba na tortičku Cars + McQueen ešte
@mizulienka tuším na Flickr-i sú už celé 3D torty Francesca
@vecernicci fakt? no vidis... 😀 no az teraz som si vsimla ten tvoj prispevok... 🙂 to je tak, ked necitam vsetko...
@gumkacka1 no ved si zvacsi obrazok a obkresli,alebo rovno tu vecerniccinu torticku si zvacsi a vytlac, pripadne obkresli a potom podla toho len vykrojis korpus. 🙂 ja neviem,ako sa zvacsuju obrazky, stale si to musim dat do Picasa programu a tam si to zvacsim 😝
Babulky, dnes som vyskúšala mascarpone urobiť s horkou čokoládou - mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, vôbec to nie je sladké, keďže som dávala 60%nú čokinu, tak je to také hmmmmm fajnové 😵 😵 😵 . Krém vyjedáme len tak, z misky 😀 . Časť som dala na muffinky, ale ozdobené som ich nestihla ani odfotiť, už je po nich 😀
@miciatko neviem ci to je prava piskota,ja davam na 1vajce 5dk cukor pras.,3dk hlatka muk.,1pol.lyzica vody,pra.do peciva.ato si nasobis podla toho aku velku chces piskotu.
babenky nemate niekde fotopostup na zraloka??, @vecernicci ty urcite mas ze??
@eliska22 - počúvaj, tým, že som dala 70%čokinu, tak mi vyšla taká hustá šľahačka, že som len pár sekúnd zašľahala a bolo 😀 . A to som to nechala len hodinu na balkóne, žiadnych 12 hodín 😀 😀 😀 . Ale to je asi tým vysokým podielom kakaa, lebo tá šľhahačka ako chladla, tak hustla sama o sebe. Pripomína mi to parížsku šľahačku, len je jemnejšia vďaka tomu mascarpone 😉
@79zuzana dakujem 😵 jednoznacne ich v najblizsich dnoch vyskusam.... 😵 uz teraz vytapam susedov, co sa mi sliny zbiehaju... 😀 😀 😀
@pristela - chutilo to skôr ako parížska, lebo to je vlastne parížska šľahačka, len je zjemnená tým mascarpone. Šak vieš, že ono mascarpone samé o sebe nechutí nijako, ale tú šľahačku tak zvláštne zjemnilo 😅 . No nám to chutí 😉 . A robila som to z riadne horkej (60%nej) čokiny, tak to nebolo sladké, ale také fajné 😀 . No ako Ti to opísať. Pošlem Ti trošku? 😀
@adka_praha za malo 🙂 tie muffinky su naozaj super. Ona mi ich stale nosila ked prisla na navstevu az som nakoniec opytala recept, su fantasticke 🙂

@mamina1978 vidíš to, nestíhám číst🙂 jsou krásné i další její videopostupy🙂
přidávám dnešní dort pro tchána, jestli se tomu dá říkat koník?