Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
holky, ake pouzivate stetce na malovanie?
čafte kočeny,
chcem sa vás spýtať, ako by ste rozložili korpusy na 4-poschodovú tortu? Neviem, ani koľko môže taká torta vážiť - tipujem aj 15-16 kg, môže byť? Ale jasné, závisí to od plniek aj od ovocia,...
Merala som svoju rúru a vopchá sa mi tam max. okrúha 36 cm priemer ... torta má pozostávať z okrúhlych korpusov a čo je horšie, tak nikde som také veľké formy, či ráfiky nenašla - max. 32 cm 😖
á ešte jedna otázka, myslíte, že by mohla byť v každom poschodí tvarohovo-smotanová plnka a mascarpone? Udrží to? Nikdy som poschodovú s takýmito plnkami nerobila -a ak áno, tak spodná vždy bola pudingovo-maslová
@zlatat já kupuju ráfiky u jednoho pána a ten udělá cokoliv na přání, udělal mi i přesně na plech obdelník, když dělám na celý plech želatinový zákusek, tak to položím na piškot a naplním ovocem a zaleju želatinou a mám to krásně vysoké i u krajů. Ale je z čech, určitě ti to udělají i u vás podle požadavku.
@zlatat ja ked takto nadpajam tak bud spajam kremom co plnim alebo nespajam nicim , le prilozim a ono sa to nalepi na ten krem podtym a uz sa nepohne, ta mascarpone plnka udrzi , ked das vystuze do kazdeho poschodia tak nebude musiet drzat plnka.
pocuj a keby si nedavala tie poschodia na stred ale do jednej strany dozadu? neviem ci ma chapes, ale tak to dost casto robia tí americani, ze vzadu maju rozdiely uplne male a vpredu viac , tak im zostane viac miesta na kvety trebars a vypada to dobre
@zlatat este mozno toto http://www.enizon.com/cukrarske-potreby/hliniko...
ale osobne neviem ake su klinikove formy

@daducha přelož dovolenou 😀 😀 😀