Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lifinka já mám recept po babičce, je skoro stejný, ale dávám cukr krupice a jen 20 dkg a 10 lžic ledové vody a nám fakt chutná, jestli to ale nebude tím, že jsme rodina všežravců 😀 😀 😀 😝
kocky, mozem dat do mascarpone kremu jednu bielu a jednu varovu cokoladu? nebude sa to bit? 😕 a do toho potom cucoriedky alebo radsej visnovy dzem?
prosim poradte mi, lebo uz to mam nachystane 😀
@larah ja by som to nerobila 😅 neviem si predstaviť tú chuť....viem, že Vladka tuším dávala menej čokolády a vanilkový cukor a vraj to chutilo ako polárkový sneh 🙂 a čo do toho, no čo vám chutí, mne viac chutí ovocie ako džemy...ale každý má iné chute čo som sa naučila pri ludoch 😀
práve dokončená tortička pre kolegynku 🙂
@janula.h
@dadka212
Jéj, ja som si presne dnes kúpila tú Old Gold. A som teda zvedavá, lebo ňou potrebujem maľovať! 😕 Ak to nepôjde, tak poprášim, ale dúfam, že to pôjde. Lebo mám ťažké plány s ňou. Dám potom vedieť.
Dadka, ty si ju riedila čím? Vodou, či alkoholom?
Jáj a Janka k tým korpusom pečeným súčasne v elektrickej rúre, ja som to minule spravila a dopadlo to dobre. Ale piekla som súčasne dve poschodia, čiže boli na jednej mriežke dve formy, malá a veľká. Zmestili sa ltt. 😀 Ale podarilo sa. Na dvoch mriežkach, teda nad sebou, som ešte neskúšala. Teda všeličo iné áno, ale korpusy nie. 😀
no ja ked ja tento víkend prežijem a urobím všetko čo mám tak ma volajte superžena 😀

@lifinka jé já teďka dorazila z rodičáku, já bych tam mrskla buď ještě půlku ztužovače, nebo ten creme olé a ono to ztuhne 😉
jinak musíme s Víťou do pedagogicko-psychologické poradny, bojjujeme s češtinou, je to hrůza, vypadá to na dyslexii, matiku má nadprůměrnou, ale čeština :-b