Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
moje kostice uz su konecne doma, tetuska sa ozvala a ospravedlnila... inak su to tieto http://www.pravacokolada.sk/sk/kostice-radielka... a s postovnym ma vysli o 2 evri menej tak som zvedava ci vydrzia, su z jedneho kusu, tak dufam ze nedopadnu ako tie zlte
@mishulle ďakujem, presne niečo takéto som hladala - niečo jednoduché čo zvládne aj začiatočník 😀 Ešte raz dík. 😎
Posilam slibenou Berusku, ktera se sice ani z dalky nevyrovna @marianm ..
Kvuli velkemu teplu mi tala doslova pod rukama..
deti ji nazvaly: Beruska skolacka, ktera dopadla tvrde na list
a deti - pubertaci: Ozrala Beruska.. 😀 😀 😀
az kdyz jsem krajela Barbie, videla jsem PROC se mi torta rozpadla..protoze "pokrcila" nohy a nezajela rovne uprostred dortu 😖
DEKUJU VSEM za pomoc 🙂
@aduskatt
no kdyz bys videla prubeh..nejdriv se zborila Barbie..asi se v pase ohnula pri vkladani a tak odbocila do strany a nesla rovne dolu.. 😒
Beruska se mi roztavala pod rukama..vsechno lepilo a neslo ani vyvalet..ani ususit...strasne horko a vlhko..
i tkanicky co ma, se rozplynuly...vsechno... 😖
ale deti byly uzasne..dokonce kricely, ze Barbie dort nesmim krajet...ze ho znicim 😀 😀 😀
p.s. bacha na ty hmoty..protoze v teple je to sila..to nejde udrzet..☹
tak želva vytvarovaná, dotvarovaná punčovinou a chladí se, jen se chci zeptat, krémem z másla a cukru pak mažu všechno včetně punčoviny nebo jen to kde není? použila jsem ji poprvý, taky je to první 3D dort
asi takto:
Barbie uz nebude zadna 😀 😀 😀 😀
a Beruska s tou Tvoji nema ani za tmy nic spolecneho 😖
ale tak zase deti to braly s usmevem...a opravdu vypada jak po naraze... 😅
Ja mam problem s vlhkem a teplem..roztavalo se mi vsechno uz pri rozvalovani a michani barev... 😕 😢 😠 ☹ 😒
@dm1 ahoj, podla prispevkov usudzujem, ze si uz dost skusena v peceni a zdobeni torticiek...ja by som mala otazku, ak mi vies poradit...robila som prvu tortu, pouzila som K2 a robilo sa mi s nou dobre, a otazka je, da sa K2 farbit? a ak ano, tak ako a ake farby su najvhodnejsie....lebo som pozerala aj to ako sa to rozpustaju tie cukriky penove, ale na mna to je este zatial komplikovane.... 😀
dakujem
@irriss lienka je super,len rozmyslam preco sa tak leskne ci si ju niecim potierala alebo od tepla.Ja som minuly rok v auguste robila auto a bolo u nas okolo35 stupnov a tiez sa mi mmf topil v rukach, ze ma skoro trafilo.odvtedy uz nechcem mmf len kupovane
@lokalistin
strasne vlhko, vsechno mame plesnive a rezave 😠 😠 😠
a je to focene druhy den..delal jsem ji v noci..je to tim, ze pak je focena na slunku😉 a lednice take udelala sve..spotila se chudinka
@irriss tak to ta obdivujem, ze mas na to nervy... Ale nemusime byt k sebe take kriticke ked pecieme pre deti tie to vidia uplne inymi ocami. Ja som raz videla video ked deti dostali moju tortu (vid obrazok) a ver mi skoro som plakala ja sa z toho strasne tesili
@lokalistin
z ceho si plakala?
jezis, tak to pri pohledu na moji je na Slovensku more....slz 😀 😀 😀 😀
@irriss z toho jak sa tie detiska tesili, tlieskali

@aduskatt pdt špeciál je tuhšia a je vhodnejšia na leto ako pdt ja som ju používala minulé leto