Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lia09 no ja by som dala okolo nejaké piškoty, trubičky nech to pekne vyzerá a na vrch buď ovocie zaliať želatinou alebo čokoládou poliať, len na srdce sa ti to bude možno zle robiť s piškotami, lebo ja to zvyknem zaviazať stužkou aby náhodou nejak piškoty nespadli....čo u srdiečka nie je možné....
@mia114 Ta rybka a rak........... bozskeeeeee , nadherneee 😵 😵 😵 😵
@jakelina díky 😉
Tak jsem ještě udělala robika (lachtan-ale vypadá jak bílej pes 😀 ) , triangl a bubínek a zkusila houslový klíč a noty, ale ty budu dělat až budu zdobit, měla jsem je hned.
Holky ještě 1 dotaz, co děláte aby se Vám ty dorty v ledničce neorosili ☹ Já je mám po chvilce co je vytáhnu ven úplně mokrý a i se mi zdá, že se to snad rozpouští ☹ A tady tento ponesu na yamahu tak 25 min a pak bude stát hodinu v místnosi dokud neskončí hodina, tak se bojím aby pak bylo co ukazovat. 😝 😔
@luciahromadkova no tieto konkrétne sú s pribináčikovým krémom a ovocím....
cesto do formy s priemerom cca 24-26 prerezať 2x:
4vajcia, 250g hladká múka, 240g práškový cukor, 150ml olej, 100ml voda, prášok do pečiva....vyšlahať sneh, vyšlahať bielky s cukrom, pridať postupne olej, vodu a múku s pr.do pečiva, potom ručne metličkou jemne vmiešať sneh, piecť pri 150stupňoch cca 40minút (podla trúby)
krém: vyšlahať 2 šlahačky, pridať 2-3 PL práškového cukru, smotanu a mäkký tvaroh 500gramov, znova vymiešať, potom pridať 2 pudingy creme olé vanilkové a vyšlahať...toto množstvo bohate stačí na takú tortu aj potrieť boky aj vrch a piškoty lepím až po naplnení
@lia09 ja som robila tuto nepecenu je velmi lahka a rychlo urobena .... 😉
To urcite zvladnes ;- ) a ozdobis trebars aj cervene srdiecko z lentyliek alebo inych cukrikov......
http://torty.webnode.sk/smotanovo-piskotova-torta/
Kuk...... 😉 takto vyzerala hotova dookola som dala cokoladky merci a zviazala stuzkou...
@luciahromadkova má tam byť vyšlahť žltka s cukrom nie bielka s cukrom 😉
@lia09 jaj no a foto som zabudla 😅
@daducha no vidis sikovnica , gratulujeme, este by sme radi videli vytazne foto 🙂
dievcata neviete mi poradit kde kupit vanilkovy extrakt? nikde ho nemaju len rumovy a puncovy.... d.

@mia114 nechyba ti tam este 97 dalmatincov? 😀 😀 😀 😀 😀 😀