Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@jakelina taky už mám uloženo, kam se na tebe hrabe flickr 😵 😵 😵
@vecernicci jé, to je milé, děkuju. 😉
@vecernicci ty si toho bereš tolik, aby jsi se z toho nesložila. Odpočívej trochu a užívej léta. Já zrovna dělám pečený čaj, voní to tu úúúúúúúúúúúúúúžasně. Mám v něm třešně, maliny, černý a červený rybíz, broskve, jablka a koření to tu provonělo úžasně. Už se těším, až budu v zimě vychutnávat dobrotku. 😉 😀
...dnešná rýchlovka pre neterku.....ráno korpus a pred obedom som plnila.....o 13:45 už vyrážala tortička na oslavu.....tfuj, ledva som to stihla, varila som popritom obed pre celú rotu a dve deti a plus mamča o barliach(tento týžden ju operovali...) ešte že mi MM pomohol....inak by ma vystrelo..........
peknú nedelu ešte 😵
@lussy23 tak ať je ti brzo lépe a noha nebolí!
@levandulka3 děkuji za odpověď a je prima, že máš doma šikovného syna. Mě tuto "roli" v dortech zastává manžel a je to super, taky mi vyrobí co si usmyslím.
@mates22 já jsem také ještě nedělala, ale chystám se příští týden a chci to dělat tak, že normálně obalím potahovnkou korpus a podložím zbytky korpusu, tuším to tak psala @pristela. Ale jinak v telce jsem viděla i tak že do té krabice zapíchli nějaké trubky vyšší než ta krabice /k jedné straně/ a na to dali to víko....takže podle mě je to jedno, jde to obojím způsobem. Jinak v té telce do té mezery mezi krabicí a víkem dali krém, aby to vyplnili a do něj pak píchali nějakou výzdobu...kytky, ovoce či co tam chceš.
@mates22 ja som obalila korpus do spodku krabice som napichala spajle ten dekel som napichla na to mala som vpredu dlhsie spajle a vzadu kratsie, ale este som to podlozila korpusom
dievcata, ak mi ostane veeela kremu pod potah, ktory je s mucnej kase, masla a cukru, ublizi mu mrazak? co myslite?
@aduskatt já dělám krém nastavovaný kaší a v receptu co mám z dortomanie ženy psaly, že ho normálně mrazí a nezpůsobuje mu to žádné problémy. Rozmrazovat pomalu, optimálně v lednici. Já ale nakonec nikdy nic nezamrazila, protože problém vidím v tom, že nikdy nevím co s tím dortem lidi pak dělaj /já teda nedělám na zakázku, ale kamarádka mi psala, že kus dortu ode mne zamrazila/ a jednou zmrazované by se pak určitě nemělo mrazit znovu, tak to nepoužívám.
@florentina diky🙂) mne staci vediet, ze sa da mrazit🙂
dnes mam za sebou vydareny naucny den🙂.teda dufam, ze naucny, uvidime, ako sa ti mysiaci podaria
@jakelina teda děláš chutě, dej receptík 😉 a neboj nesložím se, ještě jsem stihla včera jít na dětský den a večer na pečené prasátko mňaaaam to bylo 😀 a k tomu dobrý pivko, prostě super den
@sisix jé já chci taky recept na mátovou, tu jsem ještě nedělala, dělám bezovou, citronovou, jahodovou, rybízovou a nejlepší je z černého rybízu za studena i marmeláda (tu miluje prcek, říká jí filajová malmeláda) 😀 😀
matova: 1l vody, 1kg cukru,40g kys citronove, stava ze 3 citronu a hooodne maty a muzete pridat i medunku.Vodu, matu, citon a kys. citronovou 24 hodin odlezet, pak pridame cukr a muzeme zahrat nebo nechat cukr rozpustit za studene. Kdo chce muze pridat pomucku ke konzervovani, ale myslim, ze je tam dost kys. citronove tak neni potreba. Prubezne michame.
Ovocna: 2,5kg ovoce,1,5l prevarene studene vody, 50g kys citronove=voce rozmackat,promichat a nechat ulezet 24h. Pak precedit na 1l stavy 1kg cukru a 1/2 lzicky pomucky ke konzervovani(petal) nechat 2 dny rozpoustet cukr, obcas promichat.
@vecernicci jak delate marmeladu a je taky delana za studena?
@sisix marmeládu z černého rybízu dělám za studena a je super, mám recept od babičky
na 1 litr šťávy z rybízu dáme 1,4 kila cukru a třeme do hladka, hlavně se nesmí olíznout vařečka, a když, tak se nesmí dát zpátky, jinak se tam dostanou bakterie a pak se marmoška zkazí, nemusí se sterilovat ( nebo navrch marmelády dát lžičku rumu, místo konzervantu 😉 ) a nejlepší je dávat ji pod celofán, ale může se i pod víčko 🙂

@lifinka díky, ale už toho mám plný zuby, příští víkend mám jen čtyři 😉 takže pohoda 😎