Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ta podlozka vobec nebola tak velmi pokrcena ako je na obrazku, fotak robi cary - mary 😒 😒 😒
@florentina jééé, to jsem ráda, že se líbil, byl můj první, tak ať ti někdy poslouží jako inspirace🙂
@dadka212 ty housenky nemaj chybu, jak se dělají?
ahojte dievcata, robili ste uz niektora ten vanilkovy krem od @daducha? nie je tam vela tej tekutiny? krem sa mi krasne vyslahal a je fantasticky chutovo, len mi nejako nechce poriadne stuhnut v chladnicke...mam ho tam asi 2 hodky ale je uplne rozotieratelny, bojim sa, aby mi nevytekal...
vanilkový krém:
250 ml 33% slahacky
300 ml mlieka
2 smotanovo-vanilkove pudingy
2 van.cukry
1 prava vanilka - nemusi byt
1-2 biele cokolady
500 g masla
praskovy cukor podla chuti
V slahacke, mlieku s 2 van. cukrami uvarim puding,po odstaveni vmiesam bielu cokoladu.Pravu vanilku davam ked puding varim.Vyslaham maslo s praskovym cukrom a po lyziciach pridavam vychladeny puding.A hotovo
@mizulienka podla ingrediencii sa mi nezda, ze by tam bolo vela tekutiny..............a znie to dost dobre, asi ho skusim najblizsie.............inak, mne ked sa zda plnka riedka, tak zachranujem Creme Ole🙂
@aduskatt tiez ma napadlo, ze tomu pomozem s creme ole 😀 😀 a bude to este vanilkovejsie...inac ten krem je fakt vyborny, taky nadychany, mnam 😉
@jakelina děkujíííííí.A když tě tu mám, prosím tě iglů bys dělala jak? v tom teple? Potřebuji na čt dort s tučňáky a iglů, mám si teď dát na misku potah a nechat zatvrdnout? Nebo upést z misky radši korpusy?To bych musela vystužit, co?Byl by v zadu trošku položen, tak teď nevím, co myslíš?
@mizulienka ja ho mam poruke pri kazdom kreme, bud vanikovy alebo cokoladovy, niekedy nepouzijem cely, pre vlastnu istotu obcas vsypem.a hlavne ked je takto teplo🙂
ja vanilku milujem, takze ten krem isto vyskusam...len teraz mam neviem akym zazrakom dost puncovych🙂 aj teraz mam v rure🙂
tak toto som este nezazila........cesto v rure, krasne vyliezlo, som myslela, ze hadam aj utecie z formy a zachvilku padlo..a to som neotvarala ruru ani teplotu nemenila............☹
@mizulienka ja robím podobný krém, ale nedávam puding do mlieko+šľahačka, ale iba 2 zlaté klasy, príp. pudingy do 500ml mlieka, v uvarenom pudingu roztopím bielu čoko a potom vychladnuté primiešavam do masla s cukrom, je tam približne rovnaké množstvo tekutín a vždy je tuhý, nechaj ešte v chlade, určite stuhne
@miciatko pozrite aj pravá cokoláda stránku tam su super akcie
@lifinka Mne vydrzal ,ale to bol november, takze neviem, ci v tychto horucavach nasplasne, asi by som pod neho dala radsej korpus teraz v lete ..... 😉 🙂
@lifinka ano je to silikonova forma černice to volaju 🙂
@lifinka Alebo urob to iglu z burizonovej hmoty, tam sa nema co prepadnut, kedze by bol vyplneny a ta hmota je lahka, tak nemusela by si ani vystuzovat............. 😉 🙂
@mizulienka ja som ho robila je vynikajúci ale tiež som ho musela dať najskôr stuhnuť ale potom držal dobre 😉
@mizulienka ano ano moja, dakujem, uz mi tusim danka odpisala, uz som aj objednala a uz ich aj mam doma 😀 a uz sa z nich vytesujem 😵 😵 😵
aj mi bude luto ich capnut na tortu 😅 😀
@lifinka vydrží, javsom robila v tých teplách 2x iglu z smartflexu velvet a vydržalo http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=34816..., z inej hmoty neviem

baby konecne dokoncena ta krstinova, tak to bolo o hubu pri tomto teple a idem si uzivat vikendik