Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@pristela neboj Timmy bude zase příští týden,tenhle týden oddychuju, děcka jsem odvezla k našim a mám dělat jen jeden dortík, takže pohodaaaaaa 😀
ach dievčence moje, mám robiť konečne moju vytúženú svadobnú tortu, tak sa teším, že od radosti ani neviem, ako ju ozdobím 😀, neviem sa rozhodnúť ani aké kvietky na ňu dám ani farbu nemám určenú. A chcú na ňu obrúčky, ktoré doma nemám ☹, ak ich nebudú mať u nás v cukr. potrebách, tak ma picne. lebo torta má byť na stredu hotová 😎
@jakelina to som tak vyšpekulovala, že som si obalila drôtik na konci urobila to V s páskou zapáskovala a obalila v čiernej hmote 😉 a tá činka - tá rúčka to som si tak vymyslela, na to som patrične hrdá 😀 , že som si urobila šúlok šedej hmoty do toho pichla špajdlu a normálne šúlala hadíka až sa obalila celá špajdla, potom som to nechala vyschnúť a nakoniec už len odstrihla koľko som potrebovala 😎
holky, dneska mi přišly formičky na orchideje HH, ale nevím jak na to 😝 😉 nemáte některá uložený postup?
Jinak mooooc děkuji @broucek2 za nákup formiček, jsi zlato 😵 😵 😵
skusenejsie baby, potrebujem radu s touto vetou v navode: Uvari sa krem zo zltkov a sladkej smotany.
Mam tie suroviny len tak spolu zmiesat a uvarit na miernom ohni alebo radsej na vodnom kupeli?
@vecernicci taky mi dnes přišla a ptala jsme se jak na to??? 😀 😀 😀 😀
žienky potrebujem poradiť,som relatívne nováčikom s prácou s marcipánom,neviem ako sa pracuje s klieštikmi -tými čo sa robí horný okraj,bojím sa aby sa mi marcipán nepotrhal,najradšej by som bola rada nejakému videu s postupom,
DAKUJEEEEM
Ahojte maminky, kúpila som dnes hotový farebný marcipán, žiaľ mali len jedno 100 g balenie má vôbec význam to vaľkať a poťahovať? Výjde to na tortu s priemerom 28 cm? Som úplný začiatočník a nemám ani poňatia ako s tým zachádzať 🙂 Ďakujem za rady!
A ešte jedna otázočka - je tu z Vás dáka šikovnica z okolia TN? Dcérka bude mať rôčik a chcela by som jej dať spraviť poriadnu tortu 🙂
@jakelina tak to jsem přehlídla 😝 nějak jsem dneska mimo, asi že nemám žádný dorty 😉
@liviadanova Nemá, to ti nestačí ...
@vecernicci a našla jsi nějaký návod, já jsem se neptala tady, nenom broučka, jestli neví jak na to. Netuším jak tam dát ten drátek??? 😝
@ladenka pokúsim sa aspoň o dáke ozdôbky :_)
Holky Monika se mi ozvala na FB, že mám sem dát https://www.facebook.com/home.php#!/monika.luka....
Kdo chcete, máte poslat žádost.

@sisix mozes dat aj stavu z citrona.ja to robim tak, aby bolo citit sladke aj kysle🙂)cukor a voda 1/1 ostatok podla chuti, musis vyskusat, co ti bude pasovat......ja davam uplne od oka.