Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@aduskatt http://www.monikinetorty.sk/ ale teda chuťovo sú tie torty otrasné. Kým som nepiekla ja, mamina si dala ku nej urobiť dve k 60. - ke a hrozné. Žiadala ju ako známu, že chce maslo, no ani počuť. A punčová bola len farebná piškóta poliata sladkou vodou. No des a tie ceny...
@aduskatt mňa študentská už sklamala. Mávali lepšie zákusky, ale menili aj nejakých dodávateľov. A teda aj dodávatelia asi špekulujú ako najviac zarobiť a prídu mi tie zákusky umelé. Už asi neexistuje normálny zákusok. Ja som chodila do tej francúzskej v meste, to bolo nebíčko v papuľke, také ja v živote nenapečiem a teda podľa mňa na Slovensku nikto.
cafte zienky, hlasim sa po troch dnoch doma z chalupy...ale teda vas docitat...no romaaaaan 😅 😀 😀
babulky ja sa tu morim s tym Audi 😅 🙄 🙄 ale mm mi tu pomaha po technickej stranke...uz mi vyratal ako velke ma byt, aby koleso mohlo byt z oreo keksika 😅 😀 😀
len sa modlim, aby som sa zmestila do 4 kil 😝 bo ja take poctive torty...veela ovocia a kremu...ale do auta asi moc ovocia nemam davat...co? 😕 😅 teda banany konkretne tam chcu 😝
mám velkou prosbu-mám dělat svatební dort ,,kominíka,,dort by měl být 2D,asi45-50cm velký. Namáte někdo nějaký tip,nebo obrázek? Moc by mě to pomohlo,diky
Baby prosím vás, z ktorého e-shopu mi dnes objednaný tovar príde v štvrtok? Chcela som z tortomanie objednávať, ale nemajú farby aké potrebujem a nemám skúsenosti, len s pecenie s kamkou, ale už si nepamätám ako rýchlo dodávajú ☹(
@pipka já jsem do Ferrari dávala mandarinky, jahody a broskve a pribináčkový krém, tak chtěli a je fakt, že se to blbě dělá, jak to seřezáváš, tak ti vylézá to ovoce. 😝 😝 Kola jsem dělala z čokolády, nalila jsem do kulatých platíček od bonboniéry a pak obalila marcipánem a taky to šlo. Auto vážilo pět kilo, já malé neumím udělat nebo co. 😒
@jakelina sak toto...ze aj ja neviem spravit malu tortu 😅 ale neva..aka bude, taka bude...len tak akoze sme si povedali, ze okolo 4kg...tak hadam sa trafim a ak nie, zaplatia 😉
no dam banany len na stred, aby mi nevyliezali, ked orezem..a dam kolieska, nebudem ich krajat pozdlzne 😉
este by som potrebovala vediet, aku farbu mam dat okien 😕 😒 ked auto chcu cierne...biela mi pride ako moc kontrast 😒 tak rozmyslam medzi sedou a bledomodrou...hmmm? 😕 😖
Holky takový blbý dotaz, ale fakt nevím. Když je pod dortem hmota přes podložku, víte jak to myslím, že je celá třeba kulatá podložka potažená marcipánem a ne tom je dort, tak to se potahuje z dortu, jako že potáhnu dort a pak urovnám ten potah i na tu podložku?? Nebo se potáhne podložka a na to se přenese už potažený dort??? Nevím jak bych to měla udělat, chtěla bych to zkusit a potahovat dort na už potažené podložce to bych asi měla škaredé ne?? Neumím si představit, že by se mi to povedlo tak hezky ořezat a nepoškodit tu spodní plochu.
Děkuju za radu. 😉

@sisix a co slovensky nerozumies?🙂) vidis, ja mam tiez obcas problem s vasimi slovkami, ale fakt len obcas a malilinky🙂)