Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@anibas tak já si dám teda s váma holky, já tohle taky můžu 😵 😉
@anibas ozaj, tam si zhaname vsetko sami? stravu viem, ale tam nie je ani ziadny barik? alebo nieco take podobne?........no moja favorit znacka je Primitivo, najradsej Primitivo di manduria a druha je chilsky Cabernet🙂).akurat ze to Primitivo tazko zohnat, v obchode bezne ho nedostat🙂....ale v podstate vypijem dobre suche kvalitne cervene, znacku Tetrapak nemam rada 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte sikulky, po tyzdnovej holiday zasa doma najlepsie.
prosim radu, na sobotu mam dve poschodky na svadbu, od kedy si mozem piect korpusy, aby neboli v sobotu tvrde? zle? robievam mramorovy.
dakujem,
Ahojky holky, prosím o radu, budu dělat dceři dort k narozeninám. Piškotový korpus a chtěla bych ho naplnit nějakým krémem a ovocem, poté potáhnout marcipánem.
Jaký krém děláte? Dělala jsem ze zakysanky a pomazánkového másla a nebylo to úplně ono, marcipán jsem dělala ze Salka a sušeného mléka. Klidně ale nějký koupím - jaká potahovací hmota je nejlepší? POstavičky děláte z marcipánu a dobarvujete marcipán nebo máte někdo zkušenosti s tou marcipánovou modelínou - už obarvené válečky ? Díky moc za tipy Káťa
@kaczka85 zkus prináčkovou náplň - 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh jemný ve vaničce, 2 vanilkové cukry a 1 creme olé vanilkový pudink bez vaření od dr. Oetker - jen nasypeš ten prášek - vše dát do misky a krátce a nejmenší otáčky prošlehat, pokud to bude moc husté můžeš přidat zakysanou smetanu, ovoce jakékoli, dětem tento rém chutná i jen tak samotný, já ho dělám teď v létě moc často jen tak s ovocem na svačinku, nebo k palačinkám. ALe pozor, nemůžeš ho dát pod potah, tak dort potři jen máslem s cukrem
Holkyyy prosím 🙂 🙂 🙂 dort pro 10-15 lidí byste dali jaký průměr, bude stačit 24 cm???, a kolik byste si řekli, bud tam bude jedna postavička nebo jen rozkvetlá louka, takže žádný hrozný modelování, nápln pribináčková a možná jahody, díkyyyyyyyy 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
dievčatá dávam do pozornosti - plastový box - LIDL mám ho na svoje cukrové náradíčko
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-DDFE4DEA-41...
mohli by ste mi poradit idem robit na stredu moju prvu poschodovu uz som sa docitala ze dat slamky 5kusov na to kartonik s druhou castou kupila som si v cukr.potrebach takuto podlozku(mne sa zda moc tenka je ako vykres) http://www.cukrarskepotreby.sk/product.php?id_p... ta pani mi povedala ze toto sa dava na druhe poschodie no teraz neviem mam to potiahnut potravinovou foliou alebo cim lebo je to dost tenke a bojim sa ze sa to premoci a potom ako ju budu krajat. Dakujem moc krat.

@bzucinka2 super tortičky - čisto od Disney- ho 😀 😀 práve som si uvedomila, že Barbie som ešte nerobila 😅 😅