Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@anda198
2 kg ovoce nakrájet na kousky
750 g cukru krystal
koření - badyán 2 ks, 5 hřebíčků, skořice dle chuti
velká štamprle rumu
citron
Všechno kromě rumu dáme do pekáče a na 30-40 minut dáme do trouby na 180 stupňů, dvakrát zamícháme.
Hned po upečení přidáme rum, může být i víc, ale u nás pijou i děti a dáme do čistých suchých sklenic. Otočíme na víčko a je hotovo.
holky a ještě takovej blbej dotaz🙂 ten marcipán na dort kupujete??? A ještě dotaz na piškotové těsto a krém? Jaký udělat, aby nebyl moc máslový a moc sladký? NO jasně, nedat do něho moc másla a cukru, já vím 😕 😕 😕
ja som bola včera u nás v domácich potrebách a vypichovačka gerbera, síce nie značková, ale za 2eur? Som sa ich pýtala, prečo nemajú toho viac. Kde dievčatá sú tí číňankovia, čo predávajú lacnejšie?
Inac ja som tiez teraz soplava a je mi na umretie obcas (chytila som nieco od malej - ta po tyzdni v skolke bola tiez k.o.), ale na stretko idem, aj keby ste mi tam mali davat prvu pomoc 😀 😀
@dajna11 na 160° vsetky korpusy tak peciem volakedy som piekla na 180° a v strede ale odkedy sa mi pokazila truba a zase opravila musim piect na druhej od spodu a menej teploty. V recepte je 180° mam to skusit tak a v strede?
@lawli nemohla by ti ho prosím ťa dať do postupov je ozaj nádherné 😉

@cabalkova prášok sa dáva,ak to máš moc tuhé,tak daj buď menej prášku,ja zvyknem 1,5 dať.........alebo pridaj pochúťkovú smotanu,to ti zriedi 😉