Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mamina1978 parada.. tak z tychto som mala len jednu.. dakujem.. 🙂 urcite nieco vyberiem.. 🙂
@mamina1978 díky tie sú krásne
@jenie123 ja som robila korpus 20 cm a na vrch miska 17 cm, potom len hore trosku zrezala a dotvarovala puncovinou ten spoj medzi korpusom a miskou. Plnka bola pribinacik s malinami...... a asi velkostou ako 26 cm korpus......cca 2,5 kg 😉 🙂
@njonja andelinka presne ako na tom videu od jakelinky, len jasne , ze my musime robit mini postavicky ☹ takze prstami ako to robili tam nemas sancu, len kosticami , ja modelujem aj sparatkami a ihlami, spendlikmi kedze tie tvaricky su prťave ☹ a uska ja lepim nakoniec , bo vies ake su hmoty makke , trochu zatlacis a uz mas pol hlavy zdeformovane ☹
a tesííííím saaaaaa na foto
@mamina1978 A z kolko vajec si piekla do tej misky? Ja som v miske nikdy nepiekla.
juj to je ale malinka fotecka
@mamina1978 ja by som chcela spravit dole okruhlu tortu a na nu dat barbie.. saty asi urobim s mensej babovkovej forme plus miska z ikei 12cm.. zajtra vyskusam tam pichnut barbinu, ci to vobec bude stacit.. a tiez to bude pribinacik s malinami.. 🙂
@lukika Ja som si urobila cesta ako do 26 cm a rozdelila to do 20cm kruh a do misky , takze preto ti viem povedat , ze to mnoztvo torticky je cca ako 26cm kruh 😉 🙂 A ja mam recept na korpus 26 cm z 5 vajec..... 😉
@njonja - ja mám toto videjko, tu vidieť, ako sa robí noštek pomocou kostice, snáď trošku pomôže 😉 . Prvé 3 minúty sú nuda 😅. Tvar a veľkosť nosa si samozrejme môžeš urobiť podľa seba, tu je len základný postup, ako ten noštek vytvarovať, aby vyzerala hlava dobre aj z predu, aj z profilu 🙂

@muffinka8 aj mna zaujíma v čom robiť to cesto či v miske alebo v bábovkovej forme?