Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@p69majka no ja farbim gelovkou extra bez nej to nepojde 😝 . Skus zmiesat vsetky tmavsie farby co mas ale aj tak to nebude cierne.... skus zivocisne uhlie rozdrv ho a bud potoom maluj na povrchu podla toho co chces robit alebo zapracuj potom este do hmoty.
Pismenka robim klasicky cez lištu s pismenkami - vygulam na tenukcko dam hmotu medzi sacok, vykrojim dam prec prebytocnu hmotu a s tym sackom prenesiem na tortu kde potrebujem
@dm1 ďakujem. no skúsim to s tým živočíšnym uhlím. kúpim asi v lekárni, že? ja lištu na abecedu nemám. nerobím torty profi , len pre rodinu a teda nechcem veľa do toho investovať. doteraz som len šúľala písmená alebo písala tubičkou /to sa mi ale veľmi nepáčilo/. Tak uvidím, či kúpim alebo nie. a ešte, ak môžem, čím najradšej poťahuješ. ja robím doma MMF. Čím potom čistíš poťahovku od cukru? ďakujem za tvoj čas.
@p69majka ja som si listu s pismenkami kupila tusim hned pri svojej prvej torte 😀. Ja potahujem tiez s MMF najcastejsie alebo Pasta Dama Top ci Smartflex ked si chcem ulahcit robotu alebo potrebujem sytu farbu. A an v lekarni sa kupuje ale veru nemam s tym vobec skusenosti ja som si radsej hned gelovku kupila. S MMF budes mat problem s tou ciernou aj tak a nieto este s tym uhlim 😝
.
@dm1 si poklad, dakujeeem 😵 😵 😵 pocuj na co som si ja ted spomenula 😨 😨 😨 😨 zástera !!!!! ja som úúúúplne zabudlaaaaaa 😕 každy den spomínam na @vecernici 😵 ale zástera mi úplne vyletela 😕 bo šijem si tu ted zrovna guličkové sovičky len tak bo ich chcem 😝 /akože vobec niesom unavena na smrť ☹ / a v tom mi cvaklo- gulickova zástera 😨
@wera.g robila som akze podla tohoto receptu, ale skus sa spytat @jakelina ona robieva
ja som mala asi 1,4kg ovocia a dala som asi 800g cukru ale zda sa mi to aj tak strasne sladke a ja som dala trochu rumu,ale len tak pokropila nie tolko co je napisane. takze celkom iny recept 😀
http://www.nanicmama.sme.sk/ine-recepty/vianocn...
@lokalistin mňam, ďakujem, isto vyskúšam, už teraz si na ňho chutím 🙂))
dakujem vam vsetkym za vase pacitka, velmi, velmi ma potesili 😉
@yamahafazer zlato a kde vidíš tú výšku poštovného??? 😕 to sa oplatí tak, že ja ti to pôjdem kúpiť(ale momentálne nemám cestu do Bánoviec....dohodli by sme sa že kedy asi)......a pošlem poštou....ak to bude do kila doporučene druhou triedou 1,60 a ak nad kilo doporučene druhou triedou tak 2,6......furtek lepšie ako 8e 😝 😝 😝

@pipka hehe🙂) ja som bola vecer o siestej sklamana, ze nestihnem, lebo od obeda na porodnici a okrem stehien ma nebolelo nist.........a vecer 17,45 ze hups, nieco sa deje🙂) a 19,05 uz som telefonovala s muzom, kym ma zasivali🙂