Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@luciahromadkova krásne
@dagmarmustafa krásnučká
@katulkaaaaaa krásne výtvory
@lienka_1 krásnučké zákusky
@evvina krásne
@petraxy6 no nahodou ja ten recept mam, kedze mamina pochadza z Moravy a jej sestra ktora tam zije mi tieto moravske kolace tiez napiekla na svadbu a poviem ti len sa tak po nich zaprasilo...robia sa tvarohove, orechove a makove, na vrchu je posypka...ja som od nej pytala len recept na cesto, plnky su klasicke aj posypka, dufam ze ti to pomoze 😉 :
1/4kg hl. muky
1/4 polohr. muky
1/4 l mlieka
4 zltka
1dcl oleja
5dkg drozdia
stipka soli, 1 vanilka, citronova kora, 3lyzice rumu
postup je klasika ako pri kysnutom ceste, kvasok atd. a malou lyzickou vykrajujes pidi gulky ktore plnis plnkou
juuuj, niekto mi poslal tu na MK vianočný darček, ďakujem veeeeľmi pekne, už som ho posunula ďalej, aby urobil radosť 😅 😅 😅
xi xi , že oddychuje, ja som si štyri hodky oddychla medzi ludmi v cakarni na pohotovosti dnes 😀 a aj som si pokecala v rade v lekárni 😀 no uplne kultúrne vyžitie 😀 😀 😀
@lamps a ozaj vlastne co su tie srdiecka a ted darceky? vsak to nejak nechapem , je toho niekde vysvetlenie ? 😕
a holky straaaaasne moc dakujem za páčitka 😵
@dada2007 si nemohla ist dnes????? by sme pokecali , som tam zaspavala 😅 predvcerom bol moj s malym klasika hrdlo kasel atd , no a dnes rano ja zimnica , horucka , hrdlo... ☹ horsie bolo ze v lekarni uz neboli lieky!!!! mne dr, vyprosil cez phone posledne, este stastie. a vies co spravil maly rano ked ma videl? že: jeeeeej, hulaaa, jupiiii, maminka je cholááááá , ja sa taaak tešííím !!! 😕 celú ma vybozkával a dodal, že on to VEDEL!!! , že je celý po mne a nie po tatovi . 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lamps ahaa, ale to nikdy nezistim kto mi poslal a ani ten obdarovany odo mna to nezisti, ze ?
@dada2007 fuha, papulka malinka ☹ tak nech sa skoro vyzdravieee .
A kolaciky no fantastikuuuuuuusssss, dva druhy nemam odvahu ochutnat 😀 😀 😀 😀 a len jeden mi nechuti , takze klobuk dole , su fantastickeeee, fakt ta chvalim kade chodim ze krasne aj na vyzor a chutovo jemnunke, take rozpad pusa 😀 😀 mnam, si fakt moooc sikovnaaa , normal som stastna, ze ťa znám !!!! a este raz dakujeeeeem
Holky a co nadílka??Já jsem dostala krásný skleněný tácek s nožkou na dorty, mám z něj velikou radost. Musela jsem být hodná 😀 😀 a i jiné dárečky.
Musela jsem fakt asi celý rok poslouchat. 😉

baby ale na vianoce sa robí šalatik, kapustnica, kapor či losos, , rozbaľujú sa darčeky.... ale torty sa nepečú😀 A na prvy druhy sviatok Vianočný sa oddychuje, nepečie sa😀
@luciahromadkova krásne dielka
@pristela nádherná wow
@aduskatt nádherná
@elienka krásne
@lubi22 krása