Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vecernicci no se nedivím, pěkně vypadají. Hned se mi zbýhají "chutě"....ale jak jsem nedávno psala, mě to s ní nejde dělat /mám tu růžovou/, tak dokud se to nenaučím, tak si nemůžu jinou koupit.
@tinucha postavičky vyrobíš a necháš vyschnout při pokojové teploťe na vzduchu. Až budou držet, dej je do nějaké krabičky, ať se ti na ně nepráší a nedávej je do lednice. Rozbalený smartflex dobře uzavřít a nechat tam kde doposud, neskladuje se v lednici.
@florentina tak dej do mrazáku jako miminko a půjde ti to ven krásně.
@florentina a co ti na tom nejde? nejde ti to tam zatlačit, nebo co? jo a máš u mě ještě jednu silikonku, za tu cestu na Slovensko a úroky 😀
@vecernicci no přesně, nejde mi to tam zatlačit...@jakelina já bych to i do mrazáku dala, ale já tu hmotu nejsem schopná udržet vevnitř... 😅
a všem nemocným dětičkám tady přeji, ať jsou brzo fit!
@florentina mne to pri zatlacovani tiez niekedy vyskakovalo vonku , uplne super sposob ,, teda mne funguje 100 % ,, je ze si dam cez prst sacok a tym prstom to zatlacam , krasne hmota vchadza do ,,zliabkov,, a uz sa od tial ani nehne 😀
@florentina fakt, já jsem myslela, že ti nejde ven. Tak ji trochu propracuj s cukrem, ať je taková sušší.
@florentina tak si to trošku vyválej, pak polož na fomu a dej na to port. folii a pak přejeď válečkem 😉 ono to půjde, neboj, pak přebytečnou hmotu oříznu a je to
@florentina kluci jsou taky marod, mlaší má rýmu a kašel a starší zánět stř. ucha 😝
@vecernicci to se to na vás taky lepí co?? 😒 😒 😒 To máš lazaret
@jakelina no jo, my máme furt něco, musíme mít vždycky něco extra 😠
tchýně to měla a taky, ale ta už se z toho vyhrabala, tak může hlídat děcka a já chodím do práce a nemusím být doma za těch pár korun 😝
@elienka prosím tě mimo téma, fotečky budou? 😵 😵 😵 😵 se všem komu ji ukážu strašně líbí, beruška naše 😵
@florentina jsem sidneska v dortisimu koupila pravý marcoš, už bílý, mají ho zlevněný, tak nemusím barvit doma 😉
jo a ťaman už má i abecedu kurzíva malou i velkou v jednom balení za 79 korun 😉
holky děkuji za rady. Určitě to o víkendu vyzkouším! Věřím, že něco z toho bude úspěšné. Mě trvalo asi 10 dortů, než jsem se naučila používat abecedu s vypichovačem 😅, už jsem ji chtěla prodat a pak to najednou šlo....A minule už se mi to podařilo i s marcipánem 😎 ...tak asi jsem v tomto trochu zaostalejší 😅
Florentina, Anibas, ďakujem vám veľmi pekne.🙂
@vecernicci tak to od kluků hlavně nechyť, ať se o ně má kdo starat, ale to je spíš z říše snů, co...tak se držtě! Já teď zase koupila 12kg marcipánu, taky v dortisimu, že je to výhodné...no a mám ho v lednici a manžel vždycky přijde a říká, nic tu není, jdu nakoupit, ale hlavně, že máme dostatek marcipánu....samozřejmě patřičně ironickým hlasem...se musím smát. Ale fakt je to velký balík 😉
@rapunzel1 jejda ☹ tie ATB to je zacarovany kruh my ked mame na nieco
atb tak potom ich mame za sebou casto lebo ma z nich uplne oslabenu imunitu. drzim palce nech vam to vsetko poriesia nech su deturence zdrave. znie to ako klise ale to zdravie je fakt naj hlavne u deti to plati 100 nasobne
@florentina skus si ruky malinko poprasit solamylom, ked to cpes do formicky 😉
ale mne to do tychto ide uuplne v pohode, mam ruzovu, oranzovu aj zelenu a bez problemu to tam nacpem a ani orezavat nemusim 😉
@pipka děkuji za tip....určitě poreferuji, jak jsem dopadla.
ahoj, prišla som po radu, mám robiť kamarátke tortu, chcela niečo s čokoládovou plnou, tak som myslela, že urobím klasický svetlý korpus, čoko-nutelovú plnu, banány a neviem aký lekvár použiť, resp. či vôbec dávať? ďakujem za rady 😉

jj a ja pani rikam, ze nic necekam 😀