Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@tomynika mramorovy robim podla tohto : http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t... a robim do 26 jeden a pol az dve davky, zalezi ake velke mam vajcia. No a krem asi ten pribinacik alebo mascarpone, lenze tam idu slahacky, ale s tym mascarpone sa to strati a je neskutocne dobryyyyyyyyyyy aspon pre nas. 😵
@tomynika tak potom bud klasika pudingovy krem, alebo slahany nad parou to moze byt coko alebo vanilka, alebo besamelovy. kuk do druhej temy kde su len recepty
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/
do tych najoblubenejsich co kocky pouzivaju ide aj slahacka tak vyber sa dost zuzuje 😝
ok idem pozriet vdaka
babulky tak som si to pekne rozvrhla a na tento vikend si idem zasa robit tortu sama sebe a chcela by som vyskusat krivu dvojposchodovu tak ak mate neake pekne inspiracie sem s nimi potesia ma 😉
este sa chcem poradit chcela by som spravit tento visnovy kram nasla som ho tej druhej teme :Višňový krém
Višne (2 poháre) zleješ, vykôstkuješ. Šťavu doleješ do litra a uvaríš s 2 zlatými klasmi. Ten uvarený puding rozdelíš na polovicu. Do jednej zamiešaš ešte zahorúca višne - ja ich krájam nadrobnoa druhú polovicu necháš vychladnúť. Do tej potom vmiešaš 250g maslo. Na korpus dáš najprv ten višňový maglajz a na to krém.
len ja nemam rada maslove plnky a nechcem tam davat to maslo co namiesto neho? poradite? tvaroh alebo mascarpone co bude dobre?.
@florentina som to raz videla na jednej torte a musela som to mať 😀 No urobila som si rovnako široké pásy a na urč. miestach som ich stláčala, aby vznikli vankušíky. Dôležité je, aby si to stláčala rovnakou technikou, aby sa rovnako vankušíkovali 😉
Ahojte chcela by som upiecť tortičku synovi na 4 roky viete mi poradiť dáke dobré krémy a cestá?
babulky moje, robota - škôlka - choroby, akosi nič nestíham, ale keďže mám doma zasa maróda a teraz spí, tak som si konečne klikla na moju obľúbenú tému na MK a skoro mi oči vypadli, aké nádherné dielka zasa pribudli 😵
@vlada111 - Vladi, moja zlatá, odpadávam, prekráááááááásna torta 😵 😵 😵 😵 😵 😵 , klobúk dole dievča, že si toto zmákla pri dvoch detičkách 😕 😉 . Neviem, či som videla krajšiu krstinovú, táto Tvoja ma fakt dostala 😉 😵
@pipka - juuuuj, Jani, táto šašovská je úžasná, farebná, milučká, no prekrásna torta, takúto by som raz chcela vedieť aj ja urobiť 😵

@dm1 kde neide slahacka