Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
ahojte, tak sa musim ,,pochvalit,,, ze ma dneska pekne ,,sfukla,, jedna zakaznicka, ze som hlupa, ked beriem za 1 kilo torty 10eur! Pozerala som na nu s otvorenymi ustami.... Ja neviem, ake zvyknu brat inde, ale na takej vacsej dedine sa mi to zdalo akurat... viem, ze v nasej cukrarni beru za niektore aj 14-15 € za kilo, ale tak je to cukraren... hned zrána šoky 😖 😕
@aduskatt praveze malo 🙂 lebo ze ona by to za takych par ,,šupiek,, nerobila, lebo sa ma pytala, ze kolko hodin som nad jej tortou stala (obycajne jednoduche srdce s kvetinami 3kg) ja ze cisteho casu 4 hodky len s marcipanom... kde je este pecenie, korpus a kremy...
inak ked si spocitam realne naklady, tak naozaj rozmyslam, ci mi ten neporiadok a nervy stoja za tých zarobenych 5-10 eur...
@lamps ahojky,moje dve krajky včera leteli do koša.,veru nenapadlo ma ich zjesť 😀
ja neviem aký problém s tým mám,mne to za pána nejde von z tej silikonky 😠 😠 ,sa mi to trhá,ale Danka mi asi poradila ,že som to za smala málo usušené.ak sa mi to dnes nepodarí ,tak tento víkend na to kašlem.. 😀
A ty si ju sušila len v rúre či aj predtým???a aký máš prášok?
@lucula73 mám Magic Decor keď to nejde von asi si to tam mala málo a bolo to málo vysušené. No ja som jednu zjedla, jednu capla do koša tiež mi nešla von a už teraz to ide. Najprv som si nastavila rúru na 120 a sušila 6 min. ako píšu v návode a bolo to veľa, tak to robím od oka 😀 a tu je výsledok
ahojte babulky ja mam asi neake zle dni ale nedari sa mi prave som dokoncila jednu torticku ale vcera som robila na nu kvety a ten co mal byt hlavny take velky tmavo fialovy sa mi nakompletku rozpadol tak som ju spravila taku jednodochsiu ale este ma caka jedna dvojposchodova s pivonkami som sa rozlucila a teraz sa snazim urobit aspon neake gerbery keby ste mali inspiracie svadobnych toriet s gerberami potesite lebo nemam predstavu ako nakoniec bude vyzerat kedze na kvety som neschopna 😝 😝 😝
Prosím vás neviete kde teraz majú Milku za dobrú cenu?
podľa vás sa hodí ananás do orechovej tortičky s karamelovým krémom?
@nika80 - ja varím salko zásadne iba v tlakáči, mne sa nikdy nechce tak dlho čakať a dolievať vodu, takto nalejme, aby boli plechovky zaliate vodou, dám na najväčší stupeň a keď začne pískať, znížim na polovicu (zo st. 9 na 5) a varím presne 50 minút, úúúúplne to stačí, karamel je krásny, tmavý a hustý ;).

@lamps juj to mas presusene veru ona ma byt taka ze ked ju vyberies tak krasne ohybna proste v ruke ohnes ako chces v pohode nastrihas ako potrebujes. Skus kratsie susit. Z coko to robis?