Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@dada2007 klasika 24 korpus, mramorák zo 6 vajec, ale plnená ako zamatová roláda, korpus a dve plnky na sebe, plus v každej vrstve jeden banán, tvarohovo-pudingová jedna citrónová a druhá čokoládová, a išlo tam skoro 1 kg čokolády, som to robila 1x, tak som to chcela mať pekne rovné a pri malom množstve, som sa bála, že to bude hrboľaté
@lamps Andrejka ddakujem za radu, musim ponuchat u cinankov 😉
@lokalistin vidis aj som videla take so srdieckami robene..len som rozmyslala ako tie zubky spavit...ale robila si to len jedenou velkostou..ci viacerymi? Musim si vzstriehnut foto ked pridas pivonku 😉 ..nech mam predstavu.
K roladke, urcite bola super..uz len pohlad na piskotku naznacuje ze bola vyborna.. a presne ako Andrejka pisala..treba soravit take huste cesticko len kakao, trochu masla..alebo ineho tuku , hl. muky a aj troska bielka dat..a len zamiesat natriet cez strencils a dat do chladnicky stuhnut..na to dat piskotove cesto a urcite ti to chyti. Neviem ako sa sparva dzemik..ci lekvarik..mozno ako sa to pieklo..sa to dvihlo vies od papiera..a neostalo to tam... ☹
Joj zienky tak co ja som robila tu tortuchu na psp mi pani volala, ze lepsiu nejedli 😉 t ak sa tesim. BOla parizska slahacka s bananmi a malinovzm lekvarom potrete 2 vrstvy.
K vyrociu svadby pre nas doma 😉 Tak som skusila dat ten zmrazovany Mascarpone. Akoze bol trosku zhrudkovany, tak ale aj tvaroh ma hrudky 😀 Nie v skutocnosti, na cudziu tortu by som ho nepouzila, chutovo sa nezmenil ale konzistencia je ina, nie je celkom hladucky. Doma nam to vsak nevadi 😀 Inak je tam orechovy korpus, malinovy dzem, Mascarpone krem s bielou cokoladou a slahackou.
@dada2007 viem akú formu idem robiť, napr. kruh 24 bude mať od 3,6-5 kg, záleží či urobím pudingový, alebo karamelový korpus, čo je ľahšie, mramorák je stred a red velvet je najťažší, šľahačka je ľahká, pudingovo maslové stred a pribinák s ovocím najťažší, takže cca váhu a spotrebu si odhadnem a čo sa týka ozdôb, ja robím z MMF, tak či tam urobím niečo o pol kg ťažšie, alebo nie za nejaké euro niečo sa nestriela, takže pre mňa je váha len orientačná.
@florentina dakujem 🙂 @dada2007 nieee nemam airbrush 😉 stetec, hubka a ides 😎 ano, videla som tie tvoje bombove srdcia, hlavne toho zenicha ako sa krasne leskol tak som hned bezala aj toho mojho natriet olejom 😀 😎 cim si potahovala ? ja zas klasika mmf ale zamiesila som si nejak zle tu ciernu, tak ma kde-tu prasklinky 😠 ako nic hrozne, ale mne to vadilo 😒
@florentina ani nevím, ale jednou jsem ho tam koupila a je super i na grilovačku 😀
dievcata krasny den prajem.
nadherne ste popridavali.
prosim neviete ci je niekde akcia na maslo maslove?
a nejaku osvedcenu plnku coko-karamelovu? dakujem.
kocenky videli ste niekde tuto krajku na torte, alebo mate snou skusenosti http://www.peciem.sk/peciem/eshop/27-1-Magic-Tr...
Nestiham tu uz tak casto pisat,lebo ked docitam co vy za cely den napisete tak uz mi oci klipkaju, sa mi neak nahrnulo torticiek tak tyzdenne aj 2-3 odmietam ....
a este jednu co som piekla tento tyzden, bola to oddychovka
ahoj,chcem sa este opytat,ak robite potahovu hmotu z cukrikov,akymi farbami ji zafarbite?gelovými alebo inými. 😉
.......tie krajkyyyyyyyyyyyyyyyyyy......................taaaaaaaaaaaak ma to lááááááááááááááákaaaaaaaaaaaaaaa 😅 😅 😅 😅 😅
@bambula1307 ja som vzor robila kakaovym cest a dala do mrazaku ten dzem som dala na upecenu piskotu a pivonka neni moc pekna tak som sa hambila ju sem dat ale kukni do mojho albumu moje tortusky tam je
@lokalistin jaj som to prehliadla s tym kakaovzm cestom...prepac 😉
Pivonku som videla , sak je peknaaaaa aj ruzicky mas kraaasne 😉 😀
@wera.g Nádherné tortičky

@maya30 krásné dorty a ten koník na zadních nohách, ten je bombový