Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lamps Krasnuckaaa 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@mamina1978 krasne kvietky sa podarili. Len chcem v dobrom upozornit, ze pre ne mame aj slovensky nazov - iskernik. 😉
@lydik Dakujem, to som nevedela 😕 😔 Zase nieco zaujimave , tu sa fakt vela noveho naucim 🙂 😵 😵
A mas pravdu ,teraz som nasla na nete ze :
latinsky - ranunculus
slovensky - iskernik
cesky - Pryskyřník
Ale tiez si myslim, ze ako uz @aduskatt poznamenala, tak pre nas sladulienky, je ten nazov vzhladom na hladanie inspiracii a postupov, predsa len najviac ranunculus najvyhovujucejsi 😉
Opustam vas 😔 ....kavickova pauza u konca .............................. idem modelovat 😀 😀 😀 😀 😀 Aj ked prsty bolia ☹ ......... No nejako dobojujem, ziskala som o den naviac....... do pondelka mam casuuuuuuuuu 😀 😀 😀
@mamina1978 🙂 vela stastia, ja som prave potiahla a idem sa trapit s motorkou
@
tak ja pečiem desiaty plát na marlenku a mám dosť. Už len krém vymiešať a naplniť ju, nech môžem ísť pre drobca do škôlky... taaaaaaaaak sa mi dnes nechce 😅
Ahojte. Som iba začiatočník. Pečiem torty iba pre rodinu, hlavne pre malého. Tento rok si vybral parník, tak uvidíme čo z toho bude. Vaše torty sú nádherné!!!!!!! Chcem sa spýtať z akej hmoty robíte poťah. Ja som zatiaľ robila iba MMF, ale nikdy som to nemala také krásne hladké. A ako dosiahnúť lesklý povrch?
ešte sa spýtam. Som z Topoľčian, neviete mi niekto poradiť blízku predajňu, kde by som kúpila gelové farby, smartflex a tak...
Ahoj,poradíte mi prosím,jaý krém nebo co mám dát pod potahovací hmotu,aby mi netekla?Mám smrtflex.moc děkuji
@jakoubek25 - najistejšie je vymiešané maslo s cukrom, prípadne s odrezkami čistého korpusu. Určite nedávaj pod poťah tvarohový krém, alebo pudingový, v ktorom je menej masla, ako mlieka, to by sa Ti poťah topil...
@jakoubek25 ja som naposledy vymiesala maslo s nutelou pod mmf potah 🙂
@lucula73 - čakáme, či sa niečo podarí vybaviť @aduskatt, ak nie, tak bud.týždeň objednáme z Čiech. Dnes mi volala mamina, že mi vybavila u tetuš v Bohumíne, že by som si mohla tovar objednať na jej adresu 😵 . To nie je naša rodina, ale rodina maminho priateľa, tak ma to vôbec nenapadlo, ale som mame toľko o tej krajke básnila, že ju napadlo sa opýtať tej tetuš, či by to šlo a ona súhlasila 😵 . Som pre nich piekla pred 2 týždňami marlenku a boli nadšení, tak sa teším, čiže ak nič neporiešime na SK, objednáme z ČR. 😉

@lamps krásná je