Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vecernicci fuuu to som pridavala odhadom... kym sa mi to nezdalo akurat 😝 to som asi nepomohla... ale miesala som to len lyzickou v miske a slo to v poho 😉
@lokalistin aj ja si myslim, ze to bude asi tym...tiez si to neviem vysvetlit, ale je pre mna dolezite vediet, ze to funguje. Ked raz budem mat navyse krem a korpus, asi to fakt vyskusam🙂
Prosím vás jogurtovú plnku aj sladíte? 😕
A nemáte nejaký recept na niečo podobné ako jogurtová plnka? 😅 dosť sa bojím aby to stuhlo.
Moja dnesna osviezujuca torticka s pomylenou plnkou 😀 😀 😀 Mal tam byt vanilkovy pribinacik a bol z neho citronovy 😀 Ale chutila nam. V tomto teple to bolo ovela chutnejsie ako nejaka sladucka torticka. A aspon teda viem, ze ked niekto zaziada osviezujucu citronovu plnku, ze mam po ruke fajnu, odskusanu plnku a nemusim hladat 😉
Coko - korpus , plnka citronovy pribinacik ..........vrch posypany kokosom........ 😉 🙂
@mamina1978 krém může být super, tady jsem neviděla citronové ole 😒
@levandulka3 krásná a gratuluji
@levandulka3 srdecne gratulaaaaaaacie🙂))
@jakelina ja len viem ze my creme ole v DE mame pod nazvom Paradies creme ...... je to tiez od dr.Oetker puding za studena. Neviem sice preco ho na SK a CZ predavaju pod inym meno - creme ole ....... a my mame este napr.paradies creme - tofiffe...... to je ale bleeee 😝 nechutne akoby orech z mukou, 😝 a ostatne som neskusala pretoze to tofiffe bolo nechutne ostala som len pri vanilkovom. Az teraz som teda omylom kupila tento citronovy. No este musim teda vyskusat ten broskynovy , ktory mi poradila @lokalistin ......juj normalne sa tesim nan, ked ma byt tiez taky fajny 😵 😵 😵
zeny, co sa mne stalo....migrena, tak som si zavrela oci, zadriemala a v spanku som sa zrubala z gauca medzi stol a parkety a ......o stol som sa slahla laktom a rebra narazila o parkety..au. Sikovnaaaaaaaaaaaa som ja
@aduskatt tak davaj pozor bezkaj do postele, zajtra bude lepsie 😉 🙂
@mamina1978 kde postel.100 faktur ma caka na prerobenie.........som v pohode, len ma trosku bolia rebra a chrbat, inak sa citim fajn, az na tu hlavu, ale ze jaky sok..........a vobec nechapem, ako sa mi mohlo podarit spadnut☹
Baby, potrebujem robiť jogurtovú plnku ale trochu sa bojím toho stužovača. 😝
A keby som dala len šľahačku, jogurty a Crem Ole? 😕 😕 chutilo by to jogurtovo, či by prerazila tá vanilková chuť? 😕
@muffinka8 neviem, či myslíš stužovač za studena, ja robím takúto jogurtovú a do nej stužovač za studena nedávam. Neviem ho totiž používať, vždy sa mi z neho urobia v plnke hrčky 😝. Tu je recept: 1 mascarpone, 2 biele jogurty, 2 šľahačky, 2 stužovače, 2 vanil, cukor, pr. cukor podľa chuti. Vyšľahať samostatne šľahačky + stužovače, zvlášť vyšľahať ostatné suroviny a vmiešať do nich vyšľahané šľahačky
Zienky, potrebujem radu. Peciete obdlznikove torty aj na klasickom plechu? Ak ano, ako ju mam potom vybrat, aby som to nejako nerozbrblala? 😅 Este nikdy som taku nerobila, tak nemam ziadnu skusenost. Vdaka za kazdu radu... 😉
Holky , dnes som bola s nevestou co som im robila margaretkovu svadobku, uzasna holka a vidím že aj pana manzela bude mat uzasneho 😀 kedze ona pecie tak chlap vie co robia torty cez leto 😉 , a vraj chodil okolo torty a vyrovnaval tie zelene lemy co som im ozdobne narocky zahýbala 😀 😀 so slovami, ze bože ale je teplo, sa ta torta cela topí aha ako to už zlieza dole tie lemy 😀 😀 😀 😀 jáááááj 😀 😀 😀 že až na foto videli že to bolo narocky a mali z toho desne velke rehoty 😀 😀 😀 😀 a tu je tiez vidiet ze tvrdy smart sa dal v tom teple uplne v pohode vyrovnať 😀 😀 😀

Pre nášho syna Michala, ktorý bol dnes úspešne promovaný 🙂