Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
baby na tento tyzden mam dotortovane, druhykrat cez tieto prazdniny mam volnu sobotu 😝 tie 3 svadobne su na jednu svadbu, pri tej 3poschodke ma dostihla nocna mora - pri prekladani na podlozku sa mi zosmyklo prostredne poschodie a plaslo na linku, az mi zle prislo tak som sa zlakla 😖 nastastie uz bolo riadne vychladene tak sa na jednom mieste len mierne deformoval potah a isli tam tie zavoje, tak to vobec nevidno...najviac som sa tesila na tu motylovu, ale nechceli drzat ani za svet, nic nezaberalo, tak som nakoniec lepila rozpustenou potahovkou...no a Jackson je kapitola sama o sebe 😀 trvali na tej postavicke, hlavne aby sa podobala, akoze spravila som maximum, len dufam ze som take robila naposledy 😝
Prosím Vás, na tří patrový dort budu dávat živé kaly... stačí jejich stonky-konce zavoskovat? Vydrží od pátečního poledne do sobotního odpoledne? Děkuji za rady...!
@maya30 Prekrásne tortičky , úžasné
baby, som začiatočníčka, ako dlho schnú postavičky , kvety modelované z MMF? Ďakujem
prosim, nejaky postup ako zafarbit pravy marcipan cokoladou?? da sa to?
@maya30 Neskutočné torty!!!!! Ten Michael sa mi páči úplne najviac 😎
A môžem sa vás baby opýtať.... dnes som sa dozvedela, že do zajtra torta 🙄 Koľko najmenej ste chladili šľahačku s čokoládou pred vyšľahaním? Ja zatiaľ vždy poctivo noc... No teraz by sa mi hodilo asi menej 😅 😝 Príp. na koľko to dať do mrazáku? Lebo viem, že sa to tu už niekto raz pýtal, no nepoznačila som si - veď ja budem vždy vedieť o torte skôr 🙄 😝 😠 😀
@aduskatt @muffinka8 No vybrali si takú 😀 😀 Ale tak skúsim do tej deviatej, desiatej večera nechať asi iba v chladničke....alebo to teda capnem do mrazáku. Možno by som mohla aj do rána nechať klasicky, len to sa bojím, či stihnem spraviť všetko, ešte aj balím do toho 😒 Je to pre dvoch chlapcov puberťákov - to je ešte dilema navyše ako ju vyzdobiť... jáááááj. Chcem spraviť polovicu volejbalky... no ale tie pásiky, to je na mňa si moc vysoká matika 😝
@maya30 nadherne
@larah ja som davala len dzem...ale naposledy pre nas som skusala kombinaciu s ananasom a bola som prekvapena, ze ju robinka zjedla a chvalili...to som skusala, lebo som mala davnejsie nejaky gastanovy dezert a bol tam ananas a velmi mi to chutilo, tak testovala som ci sa da aj do torty 😉
@sticker ahoj 🙂 ja robim parizsky krem bez chladenia cez noc :P jedna slahacka 250ml, k tomu 300g cokolady na varenie z Lidla 55%, rozpustit cokoladu v slahacke aby nezovrelo.rozmiesat si maslo s cukrom to robim od oka. potom do masla primiesat slahacku s cokoladou.hned ako vychladne davam na tortu, naplnim ju a necham dve tri hodky tuhnut v chladnicke ktoru zapnem aspon na 4.krasne stuhne a je velmi chutna a nemusis ju chladit cez noc
@123choco123 no, len tu sme sa bavili nie o kreme s maslom, ale o parizskej slahacke🙂)

prosim toto... na torte je nafarbena hmota a potom na tom odtlacenom je robene praskovkou ten efekt steny alebo hubkou? nevie niekto poradit, dakovala