Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Holky ještě jednou děkuji za rady ohledně těch jedlých oplatků. Podle vašich rad jsem to udělala a vše šlo super. Dort teda byl takový nic moc, mně se vůbec nelíbil, ale chtěli to takhle a co já nadělám. Nic se mi nerozmočilo, drželo to super, měla jsem z toho obavy, jako vždy, když dělám něco poprvé a podařilo se. Dííííííííííííky všem.
@simasa no teda tá je parádna, ja mám budúci týždeň lyžiarsku som zvedavá čo vymyslím, vraj ju povezu daleko tak niečo čo bude schopné prevozu asi urobím lyžiara pod lavínou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@jakelina ďakujem...áno ta žltá je MMF ...podarí sa mi ešte pestrejšia úplne v pohode...ja s ničim iným ako s MMF nepoťahujem ,normálne mám strach ako by to dopadlo, smart používam iba na modelovanie na sýte farby ,ako napr. tu na tejto tortičke červená ,čierna a modrá 🙂
@akapulko vďaka ...mala 4519 g 🙂
@sticker ďakujem pekne ,tak hádam sa tam zase ten Noddy vráti 🙂
@vlada111 ďakujem 🙂
@lawli nadherná... akurat myslim na teba... peciem zasa puncak, pondelok cestujeme na chalupu ku kamosom a minule si kamoska kupovala v cukrarni puncak, ze vraj to velmi lubi /my sme tam boli na zmrzline, lebo zakusky ja tam mmm 😖/ ... tak teraz jej ako prekvapenie robim a tesim sa co povie na tento 😀
@lawli nadherná... akurat myslim na teba... peciem zasa puncak, pondelok cestujeme na chalupu ku kamosom a minule si kamoska kupovala v cukrarni puncak, ze vraj to velmi lubi /my sme tam boli na zmrzline, lebo zakusky ja tam mmm 😖/ ... tak teraz jej ako prekvapenie robim a tesim sa co povie na tento 😀
@vlada111 dakujem pekne a tesim sa na tvoje torticky 🙂
@luciahromadkova 🙂 tak nech sa podarí ,a nech si kámoška pochutí 😉 daj potom info...
@ikula2 je to zmes slahacky a coko, recept a aj postup mam od @mysiatkoo, tu je stranka na FB, kde ma presný popis a aj postup
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.50722...
mne osobne chuti viac cokoganache z tmavej coko, mozes dat v pohode pod potah, lebo ja tiez maslo a maslove kremy moc nemusim, chce to trochu cviku, ale stoji to za to.... a ked pekne vyrovnas a zahladis tak budu na torte ostre rohy
ja odporucam aspon skusit 😉
@lawli jasne... oni maju radi moje torty, uz mali odo mna tusim 4, posledne 2 detske a aj si to velmi cenia
@luciahromadkova aj ja mám pár stálych zákazníkov a takých si vážim a moc rada im pečiem 😵
@jakelina ....no to poznám, keď je staršia MMF, ale pokiaľ si spravím viac čerstvej hmoty a tu staršiu prehrejem v mikrovlnke ,dám dokopy ,tak to ide pekne...a čo sa cukru týka ,tak ti prezradím ,že ja nepoužívam cukor ako ostatné kočky...mne sa najviac osvedčil z Lidlu Castello... 🙂
Ahoj, ptala jsem se vás tady na rady pro svůj úplně první dort (pro manžela a bráchu na zítřejší oslavu), ještě jednou děkuji a přikládám slíbenou fotku 🙂 ... dělala jsem mramorový korpus a pribiňáčkový krém.... z vašeho zkušeného pohledu se to asi bude zdát jako katastrofa, ale snad přimhouříte oko, když je to poprvé 🙂 ... (mně to stačí a jsem celkem spokojená...)..
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat- mám to teď nechat v ledničce jen tak volně, nebo to mám do něčeho zabalit (něčím přikrýt..)? Nevadí, že to bude nepřikryté osychat (nebo by to naopak osychat mělo?)?
@luciahromadkova jej supis to sa mi zrovna hodi, lebo mam teraz ked zacina zima dost problem s maslom tazko sa mi nanasa na tortu pod potah, lebo mame chladno a neroztopi sa tak ako v lete
@lawli ahoj...tak som vydedukovala tuto z dialógu, že máš nejaký dobrý recept na punčovú tortu...chápem to správne? môžem sa spýtať ako robíš punčový sirup? raz som jedla jednu tortu u známej, tiež ju dostala od kamošky a tá bola vynikajúca, čo som ja zatiaľ podľa rôznych receptov skúšala tak tie neboli také dobré,preto sa pýtam...Ďakujem 😉
@levandulka3 To bude najlepšie, biely kopec a že mu iba lyže trčia 😀
@jakelina našla soooom ,už som si myslela ,že ma google prvýx sklame 😀 http://www.google.sk/imgres?start=548&um=1&sa=N...

@lawli este by ma zaujimalo kolko vazi to auto?