Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lokalistin muselo se ti škytat, super, že to dobře dopadlo 😉
@lucula73 mne to príde tiež ako lisom robené... sa to nedá priblížiť ,tak som našla priamo stránku ,podľa toho linku dolu na foto...kuk http://dorty-ostrava.blog.cz/galerie/dorty-souc...
http://dorty-ostrava.blog.cz/galerie/dorty-souc...
ahojte, ja som snad po 3 mesiacoch znova robila nejaké tortičky...a ked vy robite medovnikove nadhery, tak ja si zase pletiem po veceroch🙂))
Ahojte. potrebovala by som poradit. som uplny novacik - MM si vymyslel spravit k 30tke tortu s kupajucimi prasiatkami - mate niektora foto? ja som ju videla, ale nemam to ulozene ☹ . dalsia vec, sa chcem spytat, kupila som fondan (ci ako sa to vola) - hovorim, uplny zaciatocnik 😀. mam ho ruzovy, najmensi mali 1kg. je vakuovo baleny. treba to drzat v chladnicke? a ako to potom uskladnim? kolko mi to vydrzi? mozem to dat do mraznicky? ospravedlnujem sa za otazky 🙂
@kikina84 neviem, ako to robia druhé žienky, ale ja by som tortu aspoň tenkou hmotou potiahla a až potom by som robila tie chlpy. A tie sa robia tak, že do lisu na cesnak natlačíš hmotu a normálne je vytláčaš ako keď pretláčaš cesnak cez lis. Ale je to dosť zdĺhavé. A prosím tykajme si
@cat Jeeeeej, s dovolenim skopirujem na dcerkinu narodeninovu... Tak je kraaaasna..
baby poradite mi nejaky najvacsi e shop,kde sa daju kupit cukrarenske pomocky? dakujem
Inak ked mate aj ine inspiracie na nejake ine zvieratka ktore sa hodia k zirafe vyssie, please poslite mi... 😀 😀 😀
@kikina84 peceniehrou.sk Ja som objednavala, a velmi spokojna som bola aj s mnozstvom tovaru aj s ryyyyychlym dorucenim...
@k_a_j_k_a myslis tieto prasiatka? http://diycozyhome.com/swimming-pigs-kit-kat-ch...
@jakelina no nepamätam dost som prespala no ale lezala som v tej istej izbe a este aj tu istu postel som mala ako minule-uzas 😝 dufam,ze uz aj naposledy 😉 dakujem vam,ze ste na mna mysleli <3
@brunila no ta prva je, ze uplne naj hned by som si dala
Babulky ahojte, prosim vás o rýchlu radu - dostala som otázku na ktorú neviem odpovedať :D kolko medovníkov klasických rozmerov (cca5-6cm) moze byt v 1kg??? :D resp. Ak by ich chcel niekto od vás kupovať na ks nie na kg, akú cenu by ste dali? Ďakujem
@nelita02 dort je čokoládový korpus,náplň pařížský krém a druhá náplň višně a šlehačková náplň.Polité je to Ganachem ale ten na polití dělám v poměru 1:1,tedy 200 ml šlehačky a 200gr. čokolády.Používám 55% z Lidlu.
Chce to trochu cviku a jde to.Nahoře ty kuličky jsou nej nej nej...a jsou také z Ganache udělaného ale v poměru
jiném,přidá se asi 5dkg čokolády navíc.Dělám den dopředu do lednice a pak ze ztuhlého tvaruji kuličky které obaluji v kakau.Jsou to takové jako lanýže.V puse se rozplynou a jak mi sdělila jedna zákaznice - měly na oslavě takový úspěch,že dort nazvali orgasmus.No zasmála jsem se tomu,ale také mne to moc potěšilo. 🙂

@brunila krásne tortičky. ak sa mozem opytat ako robis tie ganaschove gulky? dakujem