Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vlada111 je to fakt super napad!! Musim kuknut, ci to je aj niekde tu, mozno sa mi to tiez raz zide🙂
@lokalistin - u mna tam tiez mali byt gule, len som nestihala tvarovat, cas bol dost knap. Moje gule dole su normalne z hmoty. Povodne mali byt z puncoviny, ale to by mi zabralo viac casu 😀 😀
Dievcata, poradite mi prosim niekto? chystam sa robit 1x Barbie tortu, kruhovy kopus a na to postavit babovku... bude to drzat same, alebo treba dat babovku na nieco...dakujem
@vlada111 moc ti děkuji, udělala jsi mi velkou radost. Byla jsem z těch dortů fakt hodně unavená, dělala jsem ve středu ještě jeden jako dárek do školky a v práci toho mám teď hodně. Konec roku, dph a snažila jsem se, aby to nebylo vidět, že jsem na ty dorty měla fakt málo času a dělala to hlavně v noci. Tak mě to potěšilo, že to někdo ocení. 😉
babulky musim sa s vami podelit o to co sa mi vcera v noci stalo 😀
mala som zadanie muzske torzo. tak torta omaslovana cakala v chladnicke kym som si zarobila, zafarbila a vyvalkala potahovku. potahovku som si hravo preniesla na tortu a druhou rukou som sa natahovala po zehlicku na marcipan 🙄 a akoze na co???!! aby som tie kocky na bruchu vyzehlila???!!! 🙄 😀 musela som sa potom smiat 😀 stale som asi podvedome nevedome rozmyslala nad tou temou, ktora sa tu stale riesila s rovnym povrchom torty 😀 a mozno uz prepracovanost, kedze som skoncila presne o stvrtej rano 😒 😅 😀
@njonja dakujem
@jakelina ja to poznám, moje sú len nočné. Včera som robila jednu zimnú ako poďakovanie jednej pani na úrad práce a robila sa mi veľmi dobre. A veru dnes ma tak nabila energiou. Bola taká šťastná, vrhla sa mi dva krát okolo krku, že ona si myslela, že to môže byť taká torta len v televízii a že toto odmietnuť nemôže. Mala som krásny predsviatkový zážitok 🙂
@vlada111 Vladka dakujem, ja by som ju inak urobila, ale mala som takmer všetko určené ☹ - biela "čipka", ružový poťah, bielo-ružové kvety a nechať miesto na číslo 16, tak som veľmi vymýšľať nemohla 😀 😀 😀 a aj ja som mala dnes krásny zážitok, bola som s mojimi babami zaniesť učiteľkám na výtvarnej anjelíčkov a učiteľky boli z nich také vytešené, že jedna ma vystískala a normálne bola dojatá a tá druhá anjela okometovala slovami, že je taký krásny až sa ho bojí chytiť, aby ho nepokazila 😵 😵
svadobna 20kg 😝 poriadne ma potrapila, spodna 36cm cokoladove cesto cokoladovo-orieskovy krem, stredna 28cm kokosovo-figove cesto cokoladovy krem nad parou, vchna 20cm vanilkove cesto cokoladovy krem. Som rada ,ze ju mam z krku 😝 .....a este moja prva pivonka na drotikoch 🙂
Ahojte dakujem za vsetky paci sa mi a pridavam moju asi poslednu tento rok, jedna este chcela na pondelok, ale chcela pisnut na FB a zatim nic, tak asi nic 😉 a dneska posledny den v jednej robote a este v nedelu mekac a konecne dovca, ale zostavam tu koli sestre musi makat, tak aby nebola samucka a na slovac ideme 28.12. a budu druhe vianoce-tesiiiiim moc. Dobru noc
ach, dievčence moje 🙂 moja prepracovanosť sa prejavila - tortu som urobila o dva dni dopredu, volám pani, že kedy si prídu po tortu a ona mi hovorí, že ale ja som ju chcela na pondelok 😀 😀 😀 trapas ....nahánala som ako strelená a nemusela som sa .... no čo, môžem byť rada, že si ju vezmú a nemusím robiť druhú. Pekný a hlavne pokojný den želám
Ahojte holky, Pridavam moje tortusky, ta kittyna je z min.tyzdna podla stareho znameho obrazku z netu 😉 a aj a.birds su na zelanie 😉 tak isto nas neobišlo "americké" tržnicovanie na škole takze som večer s pubosom rychlo piekla a zdobila medovniky aby trdláci mali rano do skoly 🙄 aaale pubos robil vsetko sám 😀 aj suroviny vazil, miesil, vykrajoval , potahovku valkal a vykrajoval a aj strihal celofan na sáčky 😀 😀 hviezdy robil sam asi 20kuskov a kedže o 21hodke vecer si rozmyslel aj malý že aj on nutne potrebuje na trhy 😠 tak som mu urobila 6snehuliakov - tie sa na trhy ani nedostali kedze sa predali hned doobeda 😉

Dievčence, prosím Vás, nemáte nejaký overený recept na gaštanovú plnku do torty? Chcela by som upiecť mamine k meninám. Ďakujem. 😉