Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Ty brďo,až teraz som si všimla ,že som odfotila aj MM ukrytý popolník.Ja som dobrý fotograf 😀 😀 😀 😀 😀 :-
@halienka @michaela3011 @pipka @pristela baby, ja mám uložený tento recept. Nie je to vyslovene že plnka-vaječný likér.....ale ide ho tam 1dcl 😉 možno ho najbližšie pre nás vyskúšam a podám info. Ale mám viac receptov nevyskúšaných-tak budem pomaly skúšať 😉
Krém "Alžírská káva" a jeho varianty
1 pudinkový prášek (může být vanilkový nebo i kakaový)
250 ml mléka
50 g 100% tuku
NEBO
2 - 3 lžíce polohrubé mouky
200 ml mléka
50 g 100% tuku
2 vrchovaté lžíce instantní kávy (případně lze kombinovat s práškovým cappuccinem)
1 kávová lžička mleté nevařené kávy
1 a půl másla (375 g)
moučkový cukr podle chuti (cca 150 g)
asi 1 dcl vaječného likéru
Z mléka, prášku nebo mouky a instantní kávy uvaříme hustý pudink nebo moučnou kaši, zahorka vmícháme tuk a necháme nejlépe přikryté potravinovou fólií vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem do husté pěny, pomalu po částech do něho zašleháme vychladlý pudink nebo kaši a vmícháme mletou kávu. Do takto připraveného krému pomaloučku tenkým praménkem přiléváme vaječný likér a stále šleháme. Pokud by se náhodou stalo, že se krém srazí, dáme jej na několik sekund do mikrovlnky přihřát a vyšleháme znovu.
Tento krém lze mazat i pod potahovací hmoty. Chutná jako Alžírská káva a v případě, že použijeme kakaový pudink, tak i trochu čokoládově.
@dada2007 jeeej si zlata 😵 urcite ho vyskusam ajked nebude echt vajecno likerovy 😀 nejak mi tento recept padol do oka, takze ukladam a tiez vyskusam 😉 dakujem
Prosim vas o fotopostup crievice na tortu, dakujem
Dievčata ,prosim nejake inšpi uložene na silvestrovsku/novoročnu tortu ? idem robit do tomboly a nejak s neviem rozhodnut že čo :D
Dobrý deň. Je táto tortička náročná? Keby ste bola taká dobrá, napísala by ste mi recept 🙂
ďakujem
moja dnesna robota. Jednorozec je hracka .... 🙂
@dagmarmustafa aká krásna tortička, kooopec detailov, to by chcelo veru lepšiu fotečku 😉
@pipka Jani ja milujem vaječný. Dokonca ja mám taký taliansky fajnový za 25 EUR 😝 Nehodíš sem recept na tú likérovú bábovku? Inak likérová plnka by mohla byť šľahačková napr., ale aj do pudingu by sa dala pridať a maslo potom. Ja som teraz robila Eszterházy tortu a robila som vaječnú plnku s troškou rumu a bola fakt super.

Pridávam dúfam posledné tohoročné .Krstinová bola veľká 11,7 kg,dúfam ,že to bude stačiť pre 60 ľudí.