Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@vlada111 booze moja, sak ja som vcera zalomila a na teba uuplne zabudla 😅 prepaac, tak tu je 😉
Bábovka s vaječným likérom
4 vajcia
180g pras. cukru
100ml mlieka
200ml vaječ. likéru
120g polohrubej múky
100g solamylu
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
Žĺtky, cukor a vanilkový cukor vyslahat do penista, z bielkov vyslahat tuhy sneh, zmiesat muku s praskom do peciva, solamylom a olejom, zmiesat s vajcami s cukrom, pridat vajecny liker a nakoniec zlahka vmiesat sneh. Pecieme na 180°C cca 30-40 min. Ja davam likeru aj viac, je to fantasticka babovka, nie je sucha a uplne kludne ju mozu jest aj deti, voni to po likeri ale alkohol sa pri peceni strati. ostane len vyborna chut 😵 😵 😵
@pipka pisu ze vysoka 33 ale netusim kde to je :o http://www.koralkovysvet.sk/
@vlada111 nevadi bude nabuduce 🙂 len ozaj skoda ze sa neda na e-shop lebo ked im ide o vyprazdnenie predajne pred inventúrou tak prave e-shop by to dokazal isto skor ako len priamy predaj :p. Nepotrebujem nieco z toho surne len som chcela vyuzit tu zlavu sak poznas to to sa oplati :D a uz skreckujem koralok a vsetko okolo toho ze mi krabice nestacia 😀
@dm1 no jasne, ja urcite nemam problem tam zajst, len ako vladka pise, tam jedine elinou a pešmo..bo autom tam je to des, tam nie je kde stat a ak tam zastavim niekde na vyšrafovanom tak v sekunde papuca 😝 a teda nechat tam deti v aute, ze by som fakt letela..zas neviem ako dlho by som to tam vyberala ☹ ☹ ak by slo len o vyzdvihnutie, tak by som to mozno zajtra doobeda nejak vyspekulovala..len uz na obed tu mame hosti..a tam je to od desiatej..cize to by som mala strasne fofry ☹ ☹ 😒
ale urcite Dani ak bude nejaka dalsia akcia, tak ak das vediet skor, tak ti zbehnem z roboty a necham deti niekde aby som ich nemusela brat 😉
žienky poradite mi dobru orechovú plnku do torty? pripadne karamelovu..nie moc máslové,také lahšie niečo...dakujem 🙂
ahoj holky, prosím mám dělat dort dědovi k 80 pro asi 20 lidí, kolik kg, 4 by měly stačit, nebo radši 6?
@pristela prekrasna.....farebna dievcenska....

Tak pridávam ja poslednú tohtoročnú pre moje Rišátko k tretím narodeninám 🙂 Zadanie som samozrejme mala určené a trval na ňom stále, stále 🙂 Inšpirovala som od Majky @jakeliny, moc dakujem za pomoc, bola pre mna neocenitelna 🙂 Jednu pridávam aj s oslávencom, hoci je fotení zo zlej strany ☹ Mal z tortičky strašnú radosť, hoci ráno ju v druhej zapnutej chladničke našiel 😝