Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@aduskatt adi prosím ťa, a stačil by jednemu kusok 2x10cm?či mám rátať viac?inak bude tam veľa detí,tak tie zas toľko nezjedia......
a cenu akú?lebo neviem,či takú ako na normálne torty,alebo menej??lebo to bude síce veľa roboty,ale zas zdobiť to nejak netreba..........juj neviem,.....ona si zisťuje aj inde 😕
@muffinka8 aj obycajnym mliekom by si to zachranila 😖 no škoda
@lucula73 čo si pipi? že za menej penez, vies ako sa narobis pri potahovani velkeho hranateho ???a o tom ze budes mat na konci po dokonceni vytahane ruky ako opica po kolena ani nepisem tak isto urobit rovne štvorce je umenie a duplom ked nemozes maskovat zdobením, ja by som to vzala, sice narocne , ale nie zas az tak moc a pomoze ti to ako v posuvani dopredu tak aj financne, a okrem ineho , isto sa na tolko tort skladaju takze ich to v konecnom vysledku nevyjde az tak draho , čo teba trapit ale aj tak nemusi, kedze uvidis, naozaj sa namakaaas , mne vychadza na tolko ludi az 80kilov torty 😝 ale ak "zmínusuješ" tie deturence tak menej 😉 a nezabudni mysliet aj na to ako to budes skladovat , chladiť, rozlozene ale aj zlozene , na take oslavy kde torty stoja dlhsie na stole je dobre ak je torta predtym dlhsie v chladnicke aby stihla uplne stuhnúť 😉
@pristela pekne si to rozpísala,úplne zo všetkým súhlasím..............akože bola by to výzva pre mňa,jednak časovo,jednak aj to množstvo,chladničky by sa okrem mojej dve našli,tak nahlas uvažujem 🙂 🙂
Ono je to na apríl...na Ples princov a princezien a hlavný program tam má byť spievankovo 😉 ,organizuje to kamarátka,ktorej som už piekla torty,tak jej mám urobiť rozpis množstva a ceny 😉
ďakujem za rady a názory 🙂 🙂
kočky poznáte tento krém? aký je? ďakujem za každú radu 😵
** Karamelový **
30 dkg kryš. cukru
1 šľahačka 33%,
30 dkg masla
Cukor upáliť na karamel,
pridať smotanu, krátko povariť.
Nechať ochladnúť, zamiešať maslo.
@lawli ja som posledne dala tuším 250gr............ale zas,ak to ccheš mať viac karaamelové,tak daj kľudne aj tých 300..........bude to také výraznejšie...........a možeš aj ráno a večer potom zmiešať dokopy,len si to vyber,aby sa to ohrialo,ja som expert na zrazený krém,mne sa to párkrát stalo,posledne už nie 😀 ,ale mikrovlnka to istí.. 😉

ahojte prosim Vas neviete či by bola táto torta http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-ban... dobrá aj po zamrazení? asi nie však? dakujem