Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@mia114 ta babika hore je velmi milunka 🙂
Dievcata, mohla by som vas poprosit, napiste mi konkretne slahacky, z ktorych sa vam vzdy podari parizska..alebo s akou mate zlu skusenost. /vcera sa mi zgrcla pri slahani ta moja, tak ma to vytocilo/
@tamara2307 ja robim obvykle z Kauflandovej krabickovej 33%tnej za 0,69 EUR
@tamara2307 ja Lidl 33% v červenej krabičke tiež za 0,69 €
Ahojte, môžem sa opýtať, akým spôsobom a čím farbíte hotové poťahovky? T.j. ak by som si kúpila napr. biely smartflex - a chcem z neho urobiť okrem poťahovky aj rôznofarebné ozdoby... ako na to? Doteraz som robila len z MMF... Ďakujem za rady 🙂
@tamara2307 já kupuji tu 40 %
@tamara2307 a na pribináčkový dávám tu v krabičce z Lídlu, tu 40 % na pařížský, to vím, že se vyšlehá do tuha i bez ztužovače a nikdy se nezdrcla
babulky tak ja bez fotecky, ale len informacne, skusala som makronky a teda boli skarede ☹ vobec sa mi tak pekne do kruhu nerozliali, boli capate a nerovnake. Robila som ich treti krat, prvy krat boli super a dalsie dva horsie a horsie.. a ze praxou na ne clovek dojde 😔 ale teda robila som podla ineho receptu ako tu bol davany a podla mna nie je asi moc dobry 😢
@jakelina tak uz len dostat tu 40% dakde 🙂 nejak som si ju v obchodoch nevsimla, ale v kauflande by mala byt, ci?
@tamara2307 jo v Kauflandu je
@jakelina napíšeš mi recept? No a ja na to aby mi nepretiekol robím tak že si na spodok formy dám vystrihnutý kruh (alebo štvorec) papieru na pečenie a potom dlhýýýýý pás ktorý dám po bokoch a aby zhruba 3-5 cm vytrčal z formy. Keď cesto sa pečie a dvíha sa nebojím sa že pretečie a krásne na jeden šup narastie a nemusím piecť na dva krát.A keď ho dávam z formy perfektne vypadne a zachová ostré hrany.
Prosím vás, do torty 24cm priemer aké množstvo jogurtovej plnky robíte, koľko ktorých surovín?
Tento týždeň som sa poponáhľala a už dnes všetko hotovo a aj kuchyňa uprataná.Lepšie sa mi dýcha keď už nemusím do noci v kuchyni stepovať.Len ešte musím do nedele niečo vymyslieť pre predškoláčku a nemám ani šajnu a chcú nejakú školskú,ale nie aktovku .Nemáte nejaké školské inšpiračky,ujo google mi iba školské tašky vygúglil .A ešte to má byť torta do 3 kg,tak super.A ešte ,srdce bolo pekne fialové ,ale môj foťák nepozná fialovú farbu 😀 .
Ahojte,moja dnesna na zelanie...

@jakelina noo hej blbo mi to odfotilo som si to az tu vsimla ze su take skarede 😝