Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Dievcata, prosim vas velmi pekne o radu - do ganache ide zivocisna ci rastlinna slahacka? Idem robit pnik a pre zakaznika, ktry nechce potahovanu tortu, tak chcem vyskusat prvykrat ganache. Myslite, ze to na ten pnik bude dobre? 😒
@jankapalko já dělala už z obou, ale víc z živočisné
@anibas a kdepak kupuješ tu mentolovou esenci? Tady jsem ji nikde nesehnala, ani na netu ☹
@vecernicci zohnala mi ju sesternica "přímo z Přahy" http://www.candy-store.cz/subdom/eshop/dr-oetke...
@anibas jé díky, hned tam mrknu, taky mě to láká a to máš jaký krém? že je takový zelený 😉
@vecernicci zelená gelovka 😀 😀 😀 nie je to pleseň !!! 😀 😀
@muffinka8 6 vajíček dát šlehat s 250 g cukru krupice a špetkou soli, do vyšlehaného přidat 2 lžíce oleje a 120 g hladké a 120 g polohrubé mouky. Zašlehat už jenom ručně metličkou. 😉 Mám to přepočítané na různý počet vajíček. Nejvíc co šlehám najednou je 9 vajec, to je do velké obdélníkové formy. 😉
@nika1985 my nesmieme ani lepok, ale ako vidím po 2 mesiacoch lepok je najmenší problém, lebo aj koláč upečieš aj halušky spravíš bezlepkové a chuťovo to nepoznať, ale nahradiť tvaroh, bryndzu, syr, smotanu sa proste nedá. A mlieko máš skoro všade. Aj v regáli bezlepkových vecí je z toho tak možno 10% bez mlieka.
@muffinka8 ved presne aj ja som sa desila tejto kombinacii ale teraz ked nesmie ani len susienky tak sa desim lebo starsiu vidi nieco pyta. Hladam recepty a snazim sa im doma piect aby tam nebolo mlieko ale predsa je to tazke je uplne vsade bezlepkaci to maju v tomto lahsie vymenis a mas pokoj. drzim palce nech z toho vyrastu
idem objednat tuto stierku na ganache - je to super cena. prida sa niekto? dajte mi prosim vediet do piatku
http://www.aliexpress.com/item/Pastry-Dough-Spa...

@mysiatkoo Dr. Oetrker by mal mať bezlepkové veci
@sticker nepostrehla som žiaden rozdiel - obe gramáže sú fajn 😉