Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@lokalistin aj bola super, len troška som ju presladila, ale niektorý si to vôbec nevšimli 😀 , keď som povedala že mi je moc sladká, a tvrdili že im vôbec 😀
Zienky sikovne idem si k Vám po radu takto narýchlo a popacitkujem Vás večer: )
Pripajam jednu tortu ktoru by som mala robit a chcem sa Vás spýtať ako by ste robili tie pismenka na tých knihách. Je blbosť si to dať vytlacit na fondan? Lebo asi je dolezite zachovať typ pisma a jedine čo si viem predstavit vyrezavat su tie velke.
A druha otazka toho sa týkajúca,ako si prenasate torty keď sú veľmi tazke? Táto by mala byť pre 120ľudí,si neviem predstavit ako na to a s tým manipulovat.
Kujem dobre vily a peknu nedelu! !!
ahojte baby chcela by som sa opytat potahovka na tortu a modelovacia hmota je to to iste? mozem dat modelovaciu ako potahovku no na miesto tej potahovky? dakujem
@lokalistin nejak je toho na me moc ☹ nesmim si toho brat tolik, ono ozdobit 1000 perniku :-P do toho dorty, kazdy vikend 7-12,
do toho prvnacka :-P
jeeeej, dalsie krasne torticky, ste sikovnice babulky 🙂
@mamcas jaaa bych uvazovala nad dvoma moznostami - vytlacit si pismena na papier a podla toho vyrezavat, alebo ako ty pises, dat si to vytlacit na fondan, co je jednoduchsie urcite, tak asi by som volila tu moznost 🙂))
a prenasanie? no zaposilujes si 😀 a pre 120 ludi?? fuha, sak to by mala mat aj 20kg, cize macek 🙂 ja bych to poskladala az tesne pred odnaskou a potom asi nejaky silny chlapisko bude treba 🙂
@anibas jsem na dobré cestě k sebezničení 😉 už mám pro tenhle týden hotovo, tak už mi je fajn 😀 já jsem hrozný stresmen, moc to prožívám
@daja55 ta krajka je boží, vypadá krásně na dortíku 😉
jinak holky, prosím nemáte recept na korpus bez vajec? Dneska si tady byla paní pro dortík pro dceru a říkala, že sedmiletý syn by si strašně přál dort tank, ale že jim ho nikdo nechtěl udělat, že vždycky upekla bábovku a na ní svíčky, tak jsem jí slíbila, že klukovi udělám radost a ten dort prostě udělám 😉
@mamcas fiiiha, 200 ludi? to co je za akciu? ale asi to ma nieco s tymi hobitmi, co? 🙂)) hmm, no tych 120porcii by mohlo vyjst z 20kg, ked si vezmeme, ze sa pise 150-200g/osobu, tak to aj vychadza, len teda ja som taketo hranate ani nerobila, tak si to ani neviem poriadne rozratat, ze ako by to malo byt velke/tazke... 😅
inak co pozeram, na tej hnedej knihe by som to pisala rucne, a tie mensie by som vykrojila co mam tu male pisane pismenka, tak z toho a basta 😝
@vecernicci ja robim bezvajecny len tento http://varecha.pravda.sk/recepty/americka-cokot... je naozaj mnam, stavnaty, ze ani vela plnky nepotrebuje, len sa teda viac drobi, tazsie sa s nim pracuje, neviem, ci by sa dala 3D torta z neho, ale bala by som sa.... 😒
@sasettka děkuji, zkusím si ho dopředu, ať se mi pak povede 😉

@anibas aj som cakala ze bude problem s potiahnutim, teraz mam hrozu z toho ze to zas bude dakto chciet 😝