Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@blancagon ahoj a děkuju já je dělala podle videa na youtube jsou jich tam mraky,A postupy perfektní.
https://www.youtube.com/watch?v=j8MbDeOPZK8@maya30 no keby som si bola zapisala recept.... idem ho hned pohladat... tusim klasika mascarpone + 2-3 limetky dotoho
@jorsulova dakujem, davam pod potah ganache podla @mysiatkoo
@florentina kraaaasna zirafa
@florentina ja sa na tu zirafu nemozem vynadivat.... Este sa chcem spytat, to si striekala a tienovala air brushom vsak? Dokazala by som to aj bez spreja? Akymi farbami? Dakujeeeeeem
@sikag děkuji 😉
@jorsulova ahoj, to je hrozně milé, děkuji 😉 . Ano, dělala jsem airbrushem, byl to můj druhý dort, co jsem s ním zkoušela, zcela nečekaně ho přinesl ježíšek. Byla jsem v šoku, protože jsem se bála, že s tím nebudu umět, ale jde to překvapivě docela dobře. Určitě by jsi zvládla i bez airbrushe. Určitě práškovou hnědou a černou, případně alkoholem rozředěnou gelovkou, ale to jen na detaily. Kdybych malovala ručně, udělala bych si světle hnědou přáškovou rozředěnou v alkoholu ty fleky, obtáhla tmavou a lehce poprášila ještě tou hnědou /již nasucho, neředěnou/, aby to víc splynulo. Ta černá je na ten čumáček nahoře, do nosních direk, nad oči a do uší. Zbytek hnědou, více vrstev a snažit se stínovat. Určitě by to šlo, ale spíš jde o tu časovou náročnost, tím sprejem to bylo rychlé a dobře držel. Jinak si zkus stínování na kousek hmoty. A i ta hlava se dobře modelovala, nebylo to nic složitého. Teda s jinými dorty jsem se vždycky natrápila mnohem víc. Tak hodně zdaru a těším se na výsledek🙂
@jakelina já ji tam mám taky, takže nevidím vlevo kus textu, to myslíš? A přihlášená jsem jen na slovenském koníkovi...
@sikag mantinely z máslového krému, nebo z korpusu? Už jsem slyšela o obou, tak nevím, který je lepší. Děkuji za odpověď.
@florentina dakujem asi sa pustim do toho kona a prosim ta hlavu si modelovala z puncoviny ale burizonova hmota? Nevies kde jezisko objednal airbrush? Cez net ci v obchode? 🙂
@florentina já vidím text, ale jak začnu někomu psát, tak mi ta relama přejede doprostřed 😝
Baby,prosim vas,prvykrat idem robit babatko do silikonovej formicky,aka farba sa pouziva ako telova na zafarbenie hmoty? Dakujem.

@chvapilu ja by som potrebovala takè ruže,sú krásne,takè ja nespravím ☹ ako na to,poradíš ?