Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@maca77 - tie vykrajovacky som nasla u nas v stanku v Tescu. Mame tu taky maly stanok s cukrarskymi pomockami 😉
@barbarka - ja mam osvedceny recept na pocet vajicok a pocet lyzic muky a cukru... robim aj z klasickej muky, aj z bezlepkovej a vzdy sa podaril... na 24cm okruhlu tortu davam:
6 bielkov vyslahat do tuha
6 zltkov vyslahat so 6 PL praskoveho cukru do peny, pridat 1PL vody, 1PL oleja (olej, vodu davam odhadom), 6PL muky a trosku praskoveho cukru. Do tejto zmesky primiesat opatrne sneh a dat piect.... (ked robim mensiu formu, dam menej vajicok a podla poctu vajicok muku a cukor... na plech zase viac 🙂 )
@lara1705 - krasne sa ti podarila 🙂
ahojte,chcem sa spýtať...ak dám dnes variť salko na krém...neva že ho použijem až zajtra?
ahojte som tu prvy krat, kupila som si marcipanovu hmotu z Lidla a co s nou ? Chcem nou "prikryt" tortu, len ma divnu farbu...to staci len rozvalkat ? dakujem
čaute,
teda baby, vy ste toho toooľko popísali, že nechápem. Normálne nemám šancu to dočítať.
Ja som pred chvíľkou dokončila moju Vianočnú tortičku - zajtra ideme na bezlepkové Mikulášske posedenie a nesiem ju tam ako darček pre detičky. Dúfam, že sa im bude páčiť a hlavne bude im chutiť. No a zároveň si spravím malú reklamu 😀
nejako mi nejde poslať väčšiu fotku, len takúto malú, škoda, lebo moc nevidno všetky detaily
no na prvý krat je super,dufam že bude chutna
@maca77 ja som teraz objednavla viac veci, tak som si aj vlocku ale patchworkovu lebo tie vypichovace nemali po 1 kuse, iba celu sadu a to sa mi zdalo zbytocne 🙂
@zlatat krasna a ten Mikulas paradny, sikovnica si ako vzdy 🙂
a tu su moje posledne tie stvorcove su na objednavku a zo zbytkov sme si urobili len take narychlo torticky 🙂

@daducha na nedavam nic na boky potom len jemne orezem nozom