Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@ajulka35 https://www.facebook.com/cukrovyatelier/?fref=ts pozri sem,tu robia na objednávku
kočky moje, potrebovala by som nejaký recept na tortu, cesto bledé a nejakú fajn plnku....na ktorú možem dať ovocie...a chcela by som ju potiahnuť fondánom...ešte otázočka...pod fondán by mal ísť len maslový krém? dakujem pekne za recepty a rady
Ahojte, mate skusenst so stuzovacom slahacky Liana malinovym, jahodovym alebo cucoriedkovym? Ked sa to zmiesalo s zivocisnou slahackou, je to dost tuhe? Nema to velmi umelu cht?
dakujem
Žienky potrebujem radu... Ako správne pripraviť ganage? Aký pomer čoko+ šľahačky? A postup liatia na tortu? Musí torta vychladnúť? Vďaka za rady..
@casperka1980 Ahoj, ak chceš dať ganache na tortu ako polevu, tak je pomer 1:1, vtedy je to také tekutejšie, tak ju na tortu pekne naleješ. Poleva ti stuhne, ale je taká mäkkšia, ľahunko sa krája. Ale ak chceš dať ganache pod poťahovku, tak je pomer čoko:šľahačka 2:1. Vtedy je to už hustejšie, konzistencia asi ako nutela a vtedy sa to na tortu natiera. dúfam, že som trošku pomohla 🙂
@adulicek ďakujem... Chcem ju dať ako polevu... A nesmie mi prevrieť šľahačka? Čiže 200 g šľahačky = 200 g čoko... Nebude to na 1 tortu veľa? Priemer 26cm
@casperka1980 mne šlahačka aj zovrela a nevadilo to a staci ti zo 100g.
@casperka1980 ja som šľahačku dala variť, a hneď ked začala vrieť, tak som ju vypla a pridala čoko...ak to chceš dať len na vrch torty, tak ti stačí 100g čoko a 100g šľahačky...ale ale ak chceš potrieť aj boky torty a je torta vyššia, tak by som robila z 200g....ja som naposledy robila polevu z 200g na zákusok na celý plech a vyšla mi presne...držím palce, nech sa podarí 😉

@stanka33 vacsinou sa to robi podobne ako puncovina len si to dochutis ako tebe vyhovuje plnku ak mas maslovu z torty aj to tam mozes dat zalezi na tebe aku chces prichut