Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
Ahojte,vedela by mi niektora z vas poradit,chcela by som synovi k 1narodeninkam upiect torticku..daky receptik na korpus aj plnku..dakujeeem.
@nicoletta77 dakujem
@balambi je to swiss meringue buttercream. Ja ho robim bezne na potieranie torty, je vyborny aj pod potahovky. Robim z neho dokonca maslove kvety pomocou specialnych spiciek 🙂
Moje pomery su tieto:
180g bielkov (kupujem uz pasterizovane vajecne bielka v sportovych obchodoch, 1L balenie, su super, netreba sa aspon bat salmonely)
180g krystaloveho cukru
400g zmaknuteho masla
2cl vanilkoveho extraktu (alebo ineho extraktu ci aromy)
Postup prace najdes napriklad tu:
@balambi ano, kludne na potah, pod potah, plnka krasne stuhne, netecie 🙂 A drzi tvar 🙂 Ale ak ides robit toho jednorozca, staci kludne, ked potiadnes tortu tymto swissom a potom zvysok plnky zafarbis a spickou urobis tu hrivu 🙂 Potahovku vobec netreba davat 🙂
Este ti poradim, tortu bielym swissom potahuj na dvakrat. Prvykrat najlepsie ako vies, daj zachladit na 30minut a potom druhykrat na finale 🙂 a swiss medzitym nedavaj do chladnicky, swiss strasne rychlo tuhne, potom by sa ti z neho nedarilo urobit nic 🙂
Ahojte nejaka cukrarka v okoli Popradu na svadobnu tortu? Idealne "nahu".
@nika266 nadherne...👍

Vy ste zienky take sikulky...klobuk dole,krasne su vsetky..