Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@silesias
@silesias robila som cokokorpus tu z Mk z temy receptov na plnky a korpusy k tortam..co mam recept ale len z 3 vajec lebo mala torta..ale mavam taky rez aj na velkych..
rezem to velkym nozom tak ze dopoly zarezem a tocim korpus a rezem tak pocas otacania a sledujem aby noz bol vodorovne..
druhy rez detto..
teraz mam noz dlhy z Billy na chleba..ten je super ale dovtedy aj kkasicky ale dost dlhy noz som pouzivala..
a natieram to rucne ..capnem a roztieram do krajov az ...takymto zalomenym natieratkom..Tescoma.super to je nz kolace. aj polevy..
Dievcence prosim poradte,chcem robit tortu psika aj s chlpmm a neviem ktoru potahovku aj na potiahnutie aj na tu srst - ktora je sa na to hodi?Dik moc za rady
@peciemslaskou posledna tvoja fotka mi narobila chute ze az!
@lobic boli mňam,narobila som ich 150 ks,na oslavu MDŽ
@peciemslaskou môžem poprosiť rcpt na medové rezy?
@casperka1980 zdravím-recept na tie medové : v kastroliku sa varí zmes: 100g prašk.cukor, 1KL soda BB , 80g hera, 1 vajce ,3 PL med-varíť do spenenia ,potom odložiť a pomaly vsypávať 450 g hl.muka šp.- s mukou pomaly,lebo to cesto ju nespotrebuje všetku,aby cesto nebolo ani veľmi tuhe ani lepivé ,zbytok používam na podsypavanie pri vaľkaní plátov,masu rozdelím na 4 ks a po jednom vaľkám,ostatné prikryjem utierkou,aby neobschli,pečiem na plechu 22x32cm
Plnka :4 dl mlieko+4 PL hl.muka šp. + 2 vanilky-uvariť na kašu,vychladnutu vyšľahať s vymiešaným maslom 300g +250g cukor +3PL rum
pláty pred plnením ešte pretriem rumom,po naplnení nedávať hned do chladničky ale pár hod.nechať iba v chlade,aby postupne zmäkli
@peciemslaskou ďakujem

dievcata, potrebujem odniekal zohnat alebo vyrieist problem..tycovy stojan potrebujem..taky ako je tu : 6 minuta videa
https://www.youtube.com/watch?v=PnjZOSkInLkviete mi poradit? chceme robit sikmu tortu a v strede na podstavec potrebujem tycku