Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
hmm nejde to,neviem preco...
@fukylove a ake hotove hmoty pouzivas? je tam rozdiel v chuti? ktore ti chutiviac?
Ahoj chci se jeste zeptat do toho receptu s tou slehackou a jogurtama jak velky ten jogurt holandia nebo jogobelu ty male nebo ty velke dekuji 😵 😵
@mizulienka tiež foto nevidím ☹
arómu len pár kvapiek, ruky potierať cerou, drevenú tablu poriadne umyť a osušiť
@mizulienka no červenú farbu z MMF neurobíš 😉
ja vim ale ja myslim jestli mam koupit dva ty velke 400g nebo ty male?asi ty male ze?
co je to PDT?
ja chci udelat marcipan ze suseneho mlika 😵 😵
@mizulienka ja to delam na desce, mam i silikonovy ale deska je pro me lepsi 😅 jen ji bud potru omegou nebo posypu solamylem.. co je potreba 😉
Holky,ted jsem pekla v te nove forme z Lidlu mam to srdce a delal jsem polovicni davku mramoroveho korpusu a je to tak akorad,jenom se chci zeptat co delam spatne kdyz jsem vythla korpus z trouby tak mi po chvily tak zvraskovatel jako ze neni hladky....
@mizulienka, @anibas - tie torticky su krasne a myslim, ze ty si sikulkla, to zvladnes 🙂 a tu cervenu - ak budes mat gelovku, tak si nafarbi MMF ako ti pojde a potom mozes stetcom premalovat 🙂 to bude OK 🙂
ja som mala nejaku univerzal od nas z obchodu - bez nazvu, nebola to K2... a s tym sa robilo hlavne ovela lepsie ako s MMF... teraz idem vyskusat K2 a mam aj ten novy smartflex ci ako sa to vola, tak aj to chcem vyskusat...
a chcem vyskusat aj PDT - ale iba na potahovanie... na modelovanie mi to neodporucali u nas v obchode, lebo vraj dlho schne... ale na potahovanie je vraj uzasna 😉
ahojte, ked chcem vysledny marcipan zo suseneho mlieka farby - merunkovej, broskynovej, ake farby mam zmiesat?? cervenu a zltu?? alebo ruzovu a zltu?? mam Wiltonky gelove... diky
@fukylove - @anibas
ahoj holky , potřebovala bych vědět .Jaký je rozdíl chuti. Marcipán jsem dělala ze sušeného mléka a salka.
Koukala jsem na hmotu K2, ale nejsem si jistá zda jí vyzkoušet. Jak chutná ? Je chuťově, jako marcipán z mléka.
Dortík dělám v sobotu, ale zítra jedu do prodejny na barvy . Děkuji 😀 😀
A bude mi stačit 1kg na dort 40 * 30 ?
@dm1 - no chcela som na potiahnutie.... a prave preto, že pisete, že sa rozpadava, tak nad tym vaham...
ja som len taka amater cukrarka, robim torty len pre nas, a prave minule som robila pre dcerku, chcela som ruzovu, vysla mi z toho silne silno ruzova a robilo sa s tym na figu, ale kedze to bolo len na meniny pre nas, tak som to nejako popatlala....
ja to chcem pre MM na Valentina, lebo zajtra sa nam vracia po 3 tyzdnoch zo sluzobky....
ale ta broskynova... co ja viem, ci je pre chlapa, aj ked je Valentin
a tase svetlomodra na Valentina??? tak mam najvacsi problem, vybrat farbu na potah 😉

@fukylove dakujem 🙂 mam nejake aromy doma, musim pozriet ake 🙂
ani teraz to nepojde?
http://www.cscakes.com/Portfolio/slides/Valenti...