Kde nájsť inšpiráciu na marcipánové torty?
Ahojte mamulky,
mohli by ste ma nasmerovat na nejake stranky, kde by sme sa inspirovali marcipanovymi tortami alebo figurkami na nich? Chceli by sme nieco vynimocne a rozkosne ku krstu..... 🙂 Nieco take/podobne ako v albume "marcipanove torty".
dakujem...........
@jakelina dakujem, akurat som bola v strede procesu, ked som uz nevedela ze co 🙂
vyzera to tak, ze hmota sa podarila, urobila som aj nejake ruzicky, ale to su iba take tie najjednoduchsie, take tie slimacikove a jednu maslu...dala som to zatial do chladnicky a budeme s malym este modelov...
ta hmota sa mi paci a aj sa s nou lepsie robi, teda my sme s malym skusali modelovat stale iba z plasteliny, ale teraz to bolo lepsie 🙂
@jakelina a aky mas? skus ten,co som tu minule davala link, ten je super http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18990
@mrka2 já jsem měla jiný recept, bylo tam na stejné množství mléka mnohem víc cukru a místo oleje 100 % tuk. Tak asi ten cukr dělal neplechu a bylo to na dlouho než se to spojilo.
@jezkomanka krásný dortíček. 😉
@mizulienka jestli chceš, aby ti to ztuhlo, tak nedávej do lednice. Ty ozdoby suším normálně při pokojové teplotě.
jejda, vsetky torticky su krasne 😉
@zlatat - nádera!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 @jezkomanka - krásne srdiečko
@mima595 - krasnučká torta 🙂
@mima595 @mizulienka @livia76 @anibas - nádhera 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@jakelina ozdoby som nechala v spajzi, iba potah na tortu som dala do lednice 😉
@yamahafazer @jakelina @fukylove - krásne milé torty
Jáj baby dlho som tu pri vás nebola.Nemám čas.Ani nepečiem aj tak času nieto.No jednu predsa vám ukážem 😉
Všetke ste kráááááááááááááááááááásne torty narobili.Fakt krááááááááááááásne.A Zlatat tá kabelka to je riadna pecka.No lodičky si mala ísť na obuvníčku. 😀 také by som si isto kúpila.Sú nádherné. 😀
inac, nekupila som si este tie gelove farby, skusila som praskove....ale to bolo nic moc....davala som davala a furt nebola poriadna farba...takze ak prva torta vyjde dobre, urcite kupim gelove 😀
@jezkomanka peknučká - lebo je robená s láskou 🙂 A ten krém z bielej čokolády som aj ja raz robila - vraj je mňamkový ( ja som ho nejedla, lebo nemôžem )
Ahojte kočky, ďakujem, že sa vám moje prvotiny (syr a lienka) páčili. Mám otázočku. Keď som farbila MMF červenou prášk. farbou a čiernu som robila z čierneho uhlia, začal sa mi MMF rozpadávať. Je to tak vždy, alebo pri gelovkách také niečo nehrozí. Chcela by som sa tomu vyhnúť, mám si kúpiť gelovky?
Ďakujem za rady
@mrka2 🙂 ta lienkova isla dnes do porodnice, teda na novorodenecke... kamoskina mala ma zajtra rocik a pred rokom ju museli cisarskym vybrat v 28tt 🙂 tak slubila, ze ked vsetko dobre dopadne, tak pridu na rok doniest tortu 🙂 a ze Saska bola z tej torty cela hotova, ze tiez len na lienocku ukazovala 🙂 🙂 🙂
@zlatat @jezkomanka Jůůů, krém z bílé čokolády? Jak ho holky děláte?
@mizulienka ako si to vyriesila? presne to iste ma zaujima, lebo minule som davala a davala cukor, potom to bolo tvrde a praskalo. dnes som dala o dost menej, nelepi, len sa mi to zda dost mekke. nestecie mi to z torty? doteraz som robievala mliecny marcipan - tiez v pekarni, ale na mmf nemam este odhad 😒

@mrka2 tak já mám asi nějaký špatný recept na marcipán. Trvá to strašně dlouho, než se to začne spojovat.