Kde overiť pravdivosť stavu a kilometrov auta?
Baby, čítala som, že niektoré tu máte skúsenosť aj s predajom vozidiel a podobne. Chcem sa spýtať, či neviete poradiť najlepšiu stránku na overenie celkového stavu autá a teda hlavne aj km či sú pravdivé ? Ďakujem 🙂
Jedná sa o auto, cenovo okolo 5000€ a značka KIA, dá sa to niekde pozrieť teda aj zadarmo ? Ja som všade len našla platené stránky a je ich veľa, tak nevedela som či sú všetky “kvalitné” 🙂
Skus stranku seka.sk zadas ECV a malo by vyhodit aj km ci neboli stocene napr
Ak je to seriozny predajca mozno ma vsetky papiere z STK .. tam sa tusim pisu KM (ak je to cisto slovenske auto) a tam by si videla skok … pretoze u auta za 5000€ uz asi autorizovany servis nehrozi (a ak je to exot ako ja tak ho nenavstivil nikdy - a to som prvy a budem aj posledny majitel)
na seka.sk nájdeš podľa VIN/ŠPZ ale len zo slovenských STK. Pokiaľ to auto je/bolo niekedy dovezené, tak to tam nenájdeš. Nie je na škodu zaplatiť 20e cca za report buď z carvertical alebo cebia a mať ako taký prehľad, ale nespoliehaj sa na to že je to 100%né.
Keďže to už bude asi starší ročník, tak si potom zober na obhliadku nejakého mechanika/známeho ktorý sa rozumie do aút a treba pozrieť celkový stav.
@gas1201 neviete mi prosím poslať presný link ? Lebo som skúšala tam dať VIN a nič mi nenašlo… auto bolo kupované na SK… ďakujem 🙂
Už som našla, ĎAKUJEM 🙂
@autor link tu hodím do istoty ak niekto v buducnosti si bude čítať toto vlákno tak aby mal rovno aj link
https://www.seka.sk/verejnost/sluzby/overenie-e...

platen6ch strqnok je kopec (napr. carvertical), ale ak to neni moc stare auto a chodilo aj do autorizovaneho servisu, mozes podla VIN si dat dohladat historiu zadarmonu danej znacky. Napr. toyota ma aj na webe spristupnene info.