icon

Kde pôjdeme po smrti?

svetlanatina
30. dec 2013

Co si myslite? Kde pojdeme po smrti? mame tri možnosti: do neba, do očistca a do pekla. Kde pôjdete? Prosim napiste, velmi ma to zaujima. budem to pocitat.

zita19
31. dec 2013

@svetlanatina No ked ide o pomahanie ludom, len tak, ze chceme pomoct, tak ja idem do neba. Ja pomaham aj tam kde to nikto nechce a nikdy mi napadlo, ze si mam spocitavat dobre skutky. Ukludnila si ma.

svetlanatina
autor
31. dec 2013

@zita19 netreba pomahat tam, kde to netreba. To je zbytocne, netreba ponukat pomoc tomu, kto ju nepotrebuje. Niekto by rad lezal na posteli a povie si, nebudem to robit, zavolam si niekoho na pomoc. Tak takto nie. To je uz vyuzivanie. Iba vtedy sa ten skutok rata, ked vidim, ze nejaka babka nedokaze umyt okna,tak jej pomozem a to sa uz pocita. Taka cesta pomahanie vedie do neba.

svetlanatina
autor
31. dec 2013

-keby sa kazdy snazil pomahat ludom, ktori to naozaj potrebuju,
-keby sa ludia zacali mat viac radi, tak nemuseli by sme na nebo cakat az po smrti. To nebo by sme mali tu na zemi.

zuzkaanicka
31. dec 2013

@svetlanatina a Ty to odniekial prepisujes, alebo si vystacis s ctrl+v, ctrl+c? 😉

0silvia0
31. dec 2013

@svetlanatina
ale ono to nie je také jednoduché. Vychádzajme z toho, že každý človek má dušu 🙂 , narodí sa do tohoto hmotného sveta, do tela, ktoré je zasa hmota. Každý človek má iný proces, nedá sa tlesknúť a teraz sa majme všetci radi a milujme sa, to by bolo príliš jednoduché. Prišli sme na tento svet sa učiť, čistiť si naše duše a čistenie duší je poväčšine na pochopení, prijatí, sebaprijatí, je to o pokore k celému svetu. Našou úlohou je skrotiť v sebe hmotu, nenechať ju zvíťaziť nad nami. Naša duša musí prísť na to, že nie je hmota a to je veľký zlom vo vývoji duše človeka, ak toto pochopí. Nemôžeme očakávať, že teraz sa všetci meňte, aby nám tu bolo dobre a krásne. Ide o to akceptovať, prijať, pochopiť každú dušu v akomkoľvek vývoji vedomia. Aj tú prízemnú, aj tú zlú, aj tú hľadajúcu, nachádzajúcu atď. Ide o to, nechať každému človeku, každej duši svoju slobodu a pracovať hlavne na sebe. Len svojim príkladom, svojim sebazdokonaľovaním, svojim pochopením a hlbokou pokorou voči celému svetu môžeme nevedomky meniť svet 🙂

zuzkaanicka
31. dec 2013

@0silvia0 ja si dovolim Ta doplnit-zmysel pre humor je nutna podmienka 😉

0silvia0
31. dec 2013

@zuzkaanicka je to možné, ak máš na mysli prežiť naše životy a nebrať sa tak vážne, tak áno, súhlasím, zmysel pre humor určite pomáha 😀
ale ak to myslíš ironicky, máš na to právo, každý sme niekde inde, takže ťa úplne chápem 🙂

zuzkaanicka
31. dec 2013

@0silvia0 netreba sa brat vazne, to je jasne 😉 ... ale co sa tejto temy tyka, tak nebrat ju s rezervou, to je na povazenie ... rozoberat na verejnosti taketo myslienkove pochody ... hmm ... tazko sa clovek ubrani ironii 😉

anima9
31. dec 2013

Videla som tu svetlo...tak som prišla 😅

edita56
Autor odpoveď zmazal
edita56
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
31. dec 2013

@zuzkaanicka samozrejme, nie každý berie do úvahy aj takúto rovinu bytia, je to normálne a viem, že ľuďom to pripadá smiešne, absurdné, vzdialené, bláznivé, čudné... ale ak raz toto pripustíš a začne ti to vŕtať v hlave, začneš sa tým zaoberať, čím viac sa tým zaoberáš, tým viac ti to dáva zmysel a začnú ti docvakávať veci, ktoré si doteraz ani nevnímala...

svetlanatina
autor
31. dec 2013

@zuzkaanicka z knihy, to nie su moje info

anima9
31. dec 2013

@edita56 Nemôžem odist do kuchyne, lebo ma zaujíma ako to tu dopadne. 😅

svetlanatina
autor
31. dec 2013

@zuzkaanicka 😀 nieco ma osvietilo 😀

zuzkaanicka
31. dec 2013

@0silvia0 ja netvrdim, ze tym sa nema clovek zaoberat, mne to akurat pride komicke takto verejne pretriasat, ale mas pravdu, kazdy clovek je niekde inde a kazdy sa musi rozhodnut, ktore svoje myslienky este zverejni a ktore si necha pre seba ... to, ze taketo veci nepreberam na verejnom fore, to nie je o tom, ze by som o zivote nepremyslala, to je skor o tom, ze som mozno vacsi introvert ako ten, co to na verejnosti prepiera 😉

horana
31. dec 2013

Mne vysvetlovala kamoska, ktora sa venuje krestanskemu zivotu prakticky, ze vraj aj oficialny pohlad cirkvi je taky ze vacsina ludi a to tak ze drviva, ide do ocistca a tam maju dost co robit. Ze do neba idu len ozaj taki skoro uz svetci, uz uplne ze "namakani" v tomto smere. Ze taky bezny dobry clovek ma stale vela co dohanat.
Prekvapivo to suhlasi aj v tymi prevtelovacimi uceniami vychodu ktore tvrdia ze dusa po smrti prejde do astralnych rovin, nakolko je este nie uplne "vidiaca" (vdaka nedokonalostiam charakteru nedokaze vystupat az tak vysoko ako su "raje") a tam bludi a preziva veci aby sa zlepsila. Rozdiel je akurat v tom ze oni predpokladaju moznost znovu sa vtelit nakolko v tej nematerilanej sfere sa prilis odcinit neda je to skor na oddychnutie nacerpanie sil, len v materialnej sa da zdokonalovat.
Co ale zas by tiez nebolo az tak z rozpore, nakolko reinkarnacia tiez v krestanstve povodne aj oficialne bola kym ju na tom neviemkolkom koncile uradne vyskrtli autority lebo sa im uz nehodila.

vejula
31. dec 2013

@svetlanatina ty si čitala jednu knihu. Leeeenže taketo rôzne haluškovite duchovné skusenosti maju ludia z všetkych naboženstiev. Čiže to, že prišla duša z ineho sveta aby niečo zvestovala nieje predsa pre mna dôkaz toho, že nebo a peklo su tie konečne stanice našho nehmotného ja. Všetko to môžu byť ulomky rôznej podstaty. Bolo by velmi jednoduché uveriť jednej paní, ktorá ma kontakt s iným svetom a vytvoriť z toho zaver a navod na život. Takto to nieje . Nehovoriac o tom, že to môžu byť halušky, môžu to byť aj kolektívne halušky, ktoré su možné, kedže taktiež je teoria, že existuje tzv kolektívne vedomie, teda môže do seba aj všetko zapadať. A napriek tomu to nemusí byť tá najvyššia pravda zmyslu našej existencie, len akési ulomky nam nevysvetlitelnych udalostí, ktoré niečo naznačuju. Z toho sa domnievať a robiť zaver kto pôjde do neba do pekla, či vôbec nebo a peklo je ten konečný stav do ktorého môžme dôjsť, to su všetko len domnienky. Tak isto ako budhistickí mnísi maju svoje spiritualne zažitky na rôznych urovniach. Maju zas uplne iné zažitky splynutia so všetkým a prítomnosti najvyššieho princípu, tak kresťania maju spiritualne zažiky, kde popisuju stretnutie s Bohom, JEžišom.... Toto všetko sa deje a jaa tomu verím. Však vyklad a zaver z toho urobiť je velmi ťažké.

0silvia0
31. dec 2013

@zuzkaanicka tak aj ja som introvert, ale zasa na druhej strane chápem, ak niekto nemá nejakú blízku dušu ktorá je ochotná sa trochu vŕtať vo svojom vnímaní sveta a zdieľať to, tak hľadá aj na verejných fórach. Možno sa ti to zdá už za hranicou únosnosti, ale dnes je kopa "duchovných učiteľov", ktorí majú svoje prednášky "zavesené" na youtube, to, o čom sa doteraz veľmi nehovorilo, sa začína dostávať do povedomia viac a viac ľudí. Ale je to skutočne na každom z nás, presne tak ako hovoríš, my sami si dávame hranice.

elina25
31. dec 2013

@svetlanatina ak ty si presvečená o tom že ty sa do neba dostaneš a ja nie,tak mi potom napíš ako to tam vyzerá 😀

zuzkaanicka
31. dec 2013

@0silvia0 vies, tato tema sa neda brat celkom vazne aj preto, lebo mne skor pripada ako reklama na jednu knizku, ktoru si zakladatelka precitala a teraz ju odporuca ... niekto iny si precita inu knizku a bude odporucat tu ... ved jasne, polemika je vitana ... len treba mat aj nejake vedomosti (nielen z jednej knizky), ked uz zalozim temu-ale mozno sa mylim 😉

vejula
31. dec 2013

@zuzkaanicka tak ja si zas nemyslim, že ide o reklamu. PRetože poznam mnoho ludí, ktorí prečitaju jednu knihu a zrazu sa im rozsvieti a už vedia odpvoedať na všetky životné otázky 😉
Ja som sa narodila ako kresťanka katolička, ale už dlhšie si uvedomujem, že vlastne nemam dôvod veriť tomu, že toto je ta jediná pravda a ostatné naboženstvá sa mylia... Viera človeka velmi zavisi od toho, kde a v akej spoločnosti sa narodil, a preto toto pre mna nemôže byť rozhodujuce. Kto ma pravdu? Možno nikto a možno všetci len na nejakej inej urovni. Ako povedal Budha o tom aké je nezmyselné hadať sa o tom kde je pravda. Prirovnal to k tomu, akoby sa hadali ludia, ktorí sa dotýkaju slona ale jeden za ucho jeden za chvost iný za chobot a každý z nich tvrdil že práve to čo drží on je ten slon - pre niekoho chobot pre iného ucho.... A ešte velmi mudro hovoril o tom, že nechce aby niekto jeho výroky uznaval, len preto lebo ich povedal Budha - pobada ludí, aby všetci hladali v sebe, lebo nikde inde pravdu ani Boha nenajdu

elina25
31. dec 2013

@zuzkaanicka ani ty sa asi nedostaneš do neba ak pochybuješ ako ja,o tom či na jednej knižke záleži či tam pôjdem alebo nie 😀

zita19
31. dec 2013

@elina25 @zuzkaanicka
aj ja tam nebudem... Kebyze dievcata skor, dam vediet ako 😉

zuzkaanicka
31. dec 2013

@vejula no, tak to je take chabe, ak im staci jedna kniha, aby sa im rozsvietilo 😉 ... ale ano, je to rozsirene (obzvlast na MK), precitam si jednu knihu, ci studiu a uz som odbornik na vsetko 😉

vejula
31. dec 2013

@zuzkaanicka každý sme iný. Neodsudzujem nikoho... Niekomu stačí menej niekto potrebuje viac. Niekto sa potrebuje uistiť, niekto potrebuje navod na život aby nemal strach, niekomu stačí na to jedna kniha. Pre mna to nieje ani pohoršujuce ani vysmechuhodné. PRoste nemôžeš čakať,že všetci budu rozmyšlať ako ty a taktiež nemôžeš čakať, že každý potrebuje na vytvorenie svojho nazoru rovnaké množstvo informacii. kpo.-m

zuzkaanicka
31. dec 2013

@vejula ved ja nikoho neodsudzujem, akurat nie som ochotna kazdemu tlieskat a ked mi nieco vyvola usmev, tak obcas zareagujem (obcas nie) 😉

natas4
31. dec 2013

Ja nechcem ist do neba...tam bude nuda 😎

zuzkaanicka
31. dec 2013

@natas4 len aby sa Ti v pekle dazdnik neuspinil 😅

vejula
31. dec 2013

@zuzkaanicka nehovorím, že odsudzuješ 😉 Hovorím o sebe, že mna toto nejako nevie pohoršiť, to je všetko. Beriem, že každý človek je na určitom stupni svojej duchovnej cesty a každý ideme svojim tempom 🙂