icon

Kde sa dá vybaviť potravinársky preukaz okrem obvodného/nej?

nikac_
27. apr 2022

Ahojte/Dobrý deň.
Viete mi prosím niekto poradiť, či mi môže potravinársky preukaz vydať aj niekto iný, než moja všeobecná lekárka? Pýta si za to 50€ a osobne sa mi to zdá veľa v porovnaní s inými lekármi, o ktorých som počula. Vopred ďakujem za info a skúsenosti 🙂

elanor
27. apr 2022

tak asi jedine si zistit cennik inych lekarov, a potom sa opytat toho konkretneho co si vyberies, ci je ochotny ti urobit vsetky vysetrenia k tomu, a vystavit ti ho, aj ked nieje si jeho pacientka.

elanor
27. apr 2022

pripadne nema firma, ku ktorej ho potrebujes firemneho lekara? Niekeky tak firmy maju a posielaju ludi firemnemu lekarovi.

petamich
27. apr 2022

ak pojdes k lekarovi, ktory nie je tvoj a tym padom su ukon nebude moct dat preplatit poistovni, tak si za vsetky odbery, ktore su potrebne, aby ti preukaz vystavil zaplatis ako samoplatca + za samotny preukaz - tak by som si to skusila prepocitat 🤷‍♀️ v opacnom pripade ti ho spravi ten obvodny

melanta
27. apr 2022

Môžeš, ale u iného lekára si vyšetrenie zaplatíš ako samoplatca. Plus teda tiež zaplatíš za potvrdenie. A to bude určite o dosť drahšie.

dskjhfdlkdjhl
27. apr 2022

@nikac_ Ak nie si so svojim lekarom spokojna, tak ho vymen-za lacnejsieho.

hipuska
27. apr 2022

Mne vystavil preukaz dr bez akýchkoľvek vyšetrení. Teda, popocuval, pozrel do hrdla. Zobral 20€

yomiko
27. apr 2022

@melanta Koľko asi stojí také vyšetrenie? Moja obvodná ma ani nechce vyšetriť.

milenke
27. apr 2022

@nikac_ pred 10 rokmi som zaň dala 5€ a tie mi boli Tescom peeplatene...to čo je dneska 🤦🤦 🙄

angelous1991
27. apr 2022

No mne moja vzala asi 10 eur ale to riadne opindala keď som prišla lebo pôvodný som stratila keď mi robili ako študentke ( kadernicka) a naveľa naveľa už mi ho urobila ale si pri vyšetreniach zgustla ešte som jej aj vzorku stolice musela priniesť 😄😂

mirkasmile
27. apr 2022

50€????? Tak to ja som rada,že som stihla za 10€ už taký na dobu neurčitú,či ako to tam mám písané.
Lebo sa muselo každé 2 roky nanovo, ale už to mám tak,že nemusím. No ale fakt 50€ je hrozne veľa.
Za potvrdenie do práce, aj skrz nočné a pod.som platila 15€ 🤷

domigondas
13. jún 2022

@hipuska prosím ta kde máš lekára?
Aj ja by som potrebovala dakujem

ameixa
14. máj 2026

odo mna pyta vseobecna 55 eur... preukaz som mala, ale je takmer 25r stary, to uz snad ani platit nemoze, aj ked je na dobu neurcitu, nie?