icon

Kde sa oplatí žiť?

nikka2610
12. júl 2014

Ahojte mamičky,keďže je tu zastúpenie z celého Slovenska,chcem vedieť,ako sa kde žije.či je u vás práca,aký sú kde ludia,alebo či ste sa sťahovali za plnohodnotnejším životom niekam,kde ste šťastné.rozmýšľame,že sa presťahujeme,tak by ste mi mohli poradiť,nejako inšpirovať,veľmi som necestovala po SR takže neviem ako sa kde žije,ale myslím,že miesto kde žijeme nám nemá čo ponúknuť

lorela
12. júl 2014

Najviac moznosti a prilezitosti (za predpokladu, samozrejme, ze ich clovek vyhladava a chce maximalne vyuzit), ako aj kulturneho a spolocenskeho vyzitia je v hlavnom meste.
Ako vsetko, aj zivot v Bratislave ma svoje temne stranky. Su nimi rychly a uponahlany zivot, kazdodenny stres, davy ludi a pomerne vysoke kazdodenne financne zatazenie.

... Zalezi od toho, co kto hlada, uprostred coho sa chce usadit a prezit tak svoj zivot...

mima4
13. júl 2014

zalezi to od teba, co ta naplna, a co je pre teba plnohodnotny zivot. Pokial ste s manzelom "vidiecke" typy, BA vas bude ubijat...
ale ani v BA nepadaju pecene holuby do huby... musi sa tu podstatne viac pracovat ako v malickych mestach, kde ludia ocakavaju ze o 16:00 budu koncit v praci... Tu to tak nefunguje... proste za tie peniaze musis aj niečo "obetovat"...

Co sa tyka stresu, vsetko zavisi od typu osobnosti a rozhodnuti, ktore clovek prijima...
BA vsak ponuka vela moznosti kulturneho, edukativneho, spolocenskeho ... vyzitia... takze kto je mestsky typ, pride si na svoje...

monicm
13. júl 2014

dala si neuveriteľne ťažkú otázku,ktorú ti nik nezodpovie,lebo každý ti povie,čo vyhovuje jemu,ale nik nevie,čo vyhovuje tebe.po čom ti srdce piští a čo potrebuješ ku šťastiu.kto potrebuje rýchly život,nedá dopustiť na mesto,kto potrebuje pokoj,bude hľadať samotu.sama si musíš ujasniť čo chceš a čo potrebuješ.niekto nedá dopustiť na bývanie na východe,niekto chce byť na západe,niekto v tatrách a niekto na juhu.takže asi tak.

bbarboraa
13. júl 2014

mimo SR 😎

ellca123
13. júl 2014

z maželom žijeme na dedine na vychode
apsolutne žiadna šanca zamestnat sa normalne, len to tak "platame"
je tu prekrasna priroda,to hej,
bohuzial ked pojde moje dieta do 1,rocnika bude jedina z majority a akoze minorita bude ten zvysok deti
neostava len malu poslat do okresneho mesta-no ale pocestuje sama 25 km? -hlupost
mam aj 15 r.dcerku,uz teraz jej vkladam do hlavky,aby zila co najdalej odtialto -co ju tu caka -evidencia na UPSVR
chceli sme obycajnu brigadu v supermarkete cez prazdniny,alebo v zmrzlinarni -ani to sa tu neda
najhorsie je ze vzdy som bola usmievava,a pomali sa mi vytraca ten zivotny optimizmus
-jedno stastie ze mam dobreho zivotneho partnera z ktorym sa vsetko lepsie znasa

niki101988
13. júl 2014

Ahoj, ja som pôvodne z Východu máme tam dom ktorý naši zrekonštruovali povedala by som takmer k dokonalosti. Ako sme postupne rástli so súrodencami tak sme postupne zdrhali. Mama pracuje v Nemecku otec tiež a žiju kúsok od Prahy. My s manželom v Prahe teda 10minút busom od metra. Sme v meste ale na okraji a to nám vyhovuje.
Naša chodia na SK asi raz za mesiac a pol súrodenci tam neboli cca pol roka
Takže naši odišli a my tiež a sme spokojný všetci, odišli ale až keď sme všetci vyrástli uznali že sťahovať deti v puberte nie je najlepší nápad
Je to na Tebe a na partnerovi

monika11m
13. júl 2014

ahoj ja sa momentalne chystam s priatelom do Rakuska ucima sa nemecky . On je kuchar takze si urcite najde dobru pracu a mne je to v celku jedno co budem mat za robotu hlavne ze zarobym viac ako tu!

maria1989
13. júl 2014

mne minule šéf povedal, že som jediný človek, ktorý je spokojný s tým, že žije na Slovensku 🙂 a to bývam v Košiciach 😎

margarita
13. júl 2014

ja zijem uz vyse 30 rokov v Bratislave, praca tu je, ale poznam osobne aj par nezamestnanych a kopu asocialov a bezdomovcov 🙂
ludia su tu tiez vselijaki, aj dobri aj zli, ale to myslim, ze vsade...

osobne Ti tazko poradim,, nepises, co povazujes za plnohodnotny zivot a netusim, co Ti ponuka zivot tam, kde prave si.
No jednym som si 100 percent ista = nie je to v tom mieste akomkolvek samotnom, vsetko je najma v hlave 😀 😉
poznam ludi, co precestovali cely svet, lebo hladali samych seba, a stale sa nenasli 😒
miesto Ta stastnou ani stastnejsou neurobi, zalezi na tom, ake mate plany, zivotny styl a priority.
😉

dada1212
14. júl 2014

podľa mňa napríklad záhorie, je jedno či menšie mestečká alebo nejaká obec-to už podľa vašich preferencií, sú tam celkom fajn platy nakoľko je to blízko Bratislavy, prípadne ak nenájdeš prácu tam, za 30 minút si V BA a môžeš pracovať v BA. oproti tomu keby si žila v BA sú tam určite vľúdnejší ľudia aj menej uponáhlaný svet a čo sa týka možnosti zamestnania a financií budete na tom podobne ako keby ste žili v BA.
navyše je tam aj pekná príroda,takže ideálne na bývanie.