Máme odísť žiť do Poľska?

monika12323
19. nov 2022

ahojte ,chcela by som vedieť názor nestranných osôb. Sme s manželom dvaja pracujúci ľudia ,nezarábame veľa ,ale vieme ako tak vyžiť ako sa tomu hovorí z výplaty do výplaty. Žijeme v prenajme. Túžime mať vlastný dom ,čo v našej situácii nie je reálne ,keďže hypo nám nedajú z dôvodu ze máme obaja minimálnu mzdu a v meste ,kde žijeme sú drahé nehnuteľnosti čo by sme ani nezvládli splácať. Zatiaľ nemáme deti roky sa nám nedarí. Cítim takú rutinu ,ráno vstanem do prace z prace, varit domácnost venčiť psa a spat ,nehovorím ,ze sme iba doma cez víkend ideme na nákup prejdeme sa ,ale cítim ,ze mi v živote niečo chyba áno možno je to dieťa , možno niečo čím by som sa mala zaoberať. Manžel je poliak máme možnosť odsťahovať sa do Poľska k svokre do veľkého domu , áno viem čo budete písať o tom ako život so svokrovou je zlý a podobne. Nie každá svokra je striha tá moja je super ,manžel mi je strašnou oporou a je to ten najlepší chlap akého som mohla stretnúť. Tu kde žijeme nevidím žiadnu budúcnosť svoje bývanie mať nebudeme. Ťahá ma to do Poľska ,ale bojím sa mám obavy ako bude s prácou ,či si nájdeme prácu. Mám obavy tiež z toho ,ze ak by sme zostali ,časom budeme ľutovať ,že sme neodišli . Svokra prepíše dom na nás s tým ,ze ona bude mať doživotne právo . Nesúďte ma ,nepotrebujem to , chcela by som len váš názor ,čo by ste urobili na mojom mieste. Ďakujem pekne 🙂

viestta
19. nov 2022

Ty si tu už písala však? V minulej téme si nedostala dosť odpovedí?
Ale tak ci tak, rozhodnutie bude iba a len na vás. Vy sa musíte dohodnúť a rozhodnúť.

thereisabear
19. nov 2022

Ak by ste tam mali prácu, tak to skúsiť môžte. Prinajhoršom by ste od svokry odišli zas niekam do podnájmu. Ma manžel súrodenca? Aby sa to s tým prepisom domu neskomplikovalo...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika12323
autor
19. nov 2022

@zoro9836 áno spotrebný úver by nám banka dala ,lenže za 7tisic kúpiť barabizen do ktorej je potrebné vložiť raz toľko by nebolo zlé , keby tie ďalšie 7 tisíc máme vo vrecku.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mk1111111111
19. nov 2022

@monika12323 pise 70 tisic

monika12323
autor
19. nov 2022

@mk1111111111 aha áno všimla som si ďakujem

mimikarol
19. nov 2022

Vyskúšaj. Nemáš deti, keď tak ľahšie sa ti bude odchádzať keby to teda nestálo za to

lindusss2016
19. nov 2022

@zoro9836 my sme kupili dom v super stave za tu cenu, netrebalo by sem uz nic vrazat, keby nechceme/nemame. Daju sa aj dnes najst nehnutelnosti za dobru cenu, chce to asi len byt v spravny cas na spravnom mieste 😊 a mozno si dokazat predstavit aj iny typ byvania ako je klasicky bungalov zariadeny v skandinavsko style, jeden ako druhy, ako cez kopirak...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
19. nov 2022

@monika12323 skúsila by som to. Však ak to nevyjde, tak sa snáď môžete zas odsťahovať inde, nie? Keď máte obaja minimálku a nevlastníte tu žiadnu nehnuteľnosť, tak nič vás tu (ani tam) defacto nedrží. Akurát s tým prepisom domu opatrne, môže to byť v budúcnosti nástroj na citové vydieranie od svokry - keď sa budete chcieť náhodou odsťahovať. Ale aj tak by som to na tvojom mieste skúsila. Vrátiť sa a byť v rovnakej situácii ako teraz, môžete kedykoľvek.

annamalaga
19. nov 2022

V minulej téme si nepísala, že manžel dobre zarába?

zuzinabila
19. nov 2022

@monika12323 my byvame par kilometrov od Polska a mne sa tam velmi paci.ludia su mili,usluzni,prostredie pekne,sluzby na dobrej urovni.celkovo mi pride ich zivotny styl pritazlivejsi ako na SK. Na SK v najblizsich rokoch asi az tak dobre nebude..

monika12323
autor
19. nov 2022

@annamalaga nie ,pisala som ,ze ma dobrú prácu v mieste bydliska za ktorou nemusí cestovať naopak v polsku to bude opak

hipuska
19. nov 2022

Ja by som išla. Veď keď nebude dobre, posunies sa ďalej. Neviem, prečo sa každý vyhýba životu s rodičmi. Ak ste na to povahy, smelo do toho.

ivangeline
19. nov 2022

Sla by som prec. Nie k svokre. A nie do Polska. xD

marca12
19. nov 2022

@monika12323 svokru poznas iba z navstev,nevies,ake je to s nou zit. Ja by som nesla k svokre byvat. Ale ty uz podla mna si rozhodnuta,ked sem druhykrat pises. Deti nemate,mate slabe vyplaty,tak by stalo za to vyskusat ist tam byvat. Ale s tym,ze sa vratite,ak to nwbude dobre. A za dalsie velmi zalezi,kam do Polska by ste isli,lebo tam su tiez rozdiely v platoch a zivotnej urovni.

zuzinabila
19. nov 2022

@ivangeline a preco nie do Polska?mas osobnu skusenost?my sme tam cca dva krát do tyzdna,Poliaci su oproti nam riadne popredu.to co si pamatam z Polska z detstva,davno neplati

ivangeline
19. nov 2022

@zuzinabila Tak moja predstava je taka,ze je to tam podmienkami obdobne Slovensku,zavisi tiez od lokality. Poliaci z tamadial stale utekaju. Uz nie do Anglicka ale do Holandska a Norska. xD

monika12323
autor
19. nov 2022

@zuzinabila len si vezmi diaľnicu barwinek prešov .. poliaci už majú plány schválené všetko a slovensko ani nezačalo..

thoughtfulweirdo
19. nov 2022

A budete mať v Poľsku lepšie platenú prácu? Ak áno, smelo do toho, na začiatok fajn aj u svokry a postupne sa osamostatniť. Ak na tom budete kvalifikačne a platovo rovnako a tam, kde žijete, má aspoň manžel dobrú prácu, ja by som nešla. Radšej by som naozaj zvýšila kvalifikáciu, buď v aktuálnom obore, alebo kľudne úplne zmenila smer. Podľa toho, čo píšeš, nemáte nijaké záväzky, úplne ideálny čas a priestor na štúdium, kurzy, školenia.

zuzinabila
19. nov 2022

@ivangeline tak,Poliakov je 50 milionov,obrovsky narod.jasne,ze ich je vela aj v zahranici,ale vela aj ostava😉

julish
19. nov 2022

@monika12323 do Poľska... ved ale kde do Poľska? Sú tam zaostalé regióny a potom aj vyspelé. Mne na Poľskú vadí ich politika, ale to vás asi nezaujíma

svetlonos
19. nov 2022

@monika12323
k svokre ani k vlastnym rodicom by som nesla - ani keby mi prepisali pozlatenu haciendu s personalom, ktori by platili. Nezabudaj, ze svokra je skvela lebo je daaaaleko. Keby prisli deti, urcite by ti kecala do vychovy atd.
Ak ti ide o nehnutelnost, chodte obaja spolu na 1-2 roky do Norska. Kamoska s muzom si tam zaribili na byt. To by pre mna bola lepsia alternativa ako Polsko. A vraj je tam uplne blba politika, co sa postavenia zien tyka.

zuzinabila
19. nov 2022

@julish tak,politika je velmi prorodinna.tolko mladych rodin s malymi detmi som nevidela len tak hocikde..

savanna
19. nov 2022

Kedze uz tu druhykrat zakladas tu istu temu, asi ta to tam taha. Ja by som si najskor premyslela, ako to bude s pracou. Pracu si mozes hladat aj vopred, mozes tam ist povedzme na 2 tyzdne a obehat si pohovory, pripadne robit pohovory online. Ked budes mat pracu, tu ta uz asi nic nedrzi.

superpes1
20. nov 2022

Ak sa potrebuješ o takomto životnom kroku radiť so všetkými a všade, tak je to úplne zle. Za svoje rozhodnutie by si mala niesť zodpovednosť iba Ty sama. Takže rozhodnúť by si sa mala sama! Taktiež potom pripadne nikomu nič!!!! nevycitat! Hlavne manželovi nie! ( samozrejme ak by sa náhodou zásadne nezmenil)
Inak Vaše manzelstvo skončí zle, rozchodom. Mala by si sa správať ako dospelá zodpovedná žena, nie ako rozmaznané nerozhodna fiflenka. Pekný deň!

mooonika1975
20. nov 2022

Určite skús, veď aj to nepôjde ako má, tak pojdeš späť. Ste mladi, treba sa hľadať .

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz