Kde sa podelo letné slnko: nový štandard počasia?
Aj vy ste si všimli? Všade sa hovorí o globálnom otepľovaní sú mierne zimy no leto už tiež nie je také aké by malo byt. 30 stupňov tu bolo tak pár dní a je po všetkom. Vkuse je zamračené prší alebo fúka sem tam búrka a teploty max 25 stupňov aj to mimoriadne. Je to vždy okolo 20. Bazén na dvore nehrozí voda sa nenahreje a aj tak nie je stabilné počasie, čím to je? Treba sa naučiť na nový štandard alebo je len taky nepodarený rok? Keby sme neboli na dovolenke ani neviem ze je leto. 🥺
zato od apríla sme všade čítali aké bude v lete peklo že. 😉
Nemame leto? Ved je super pocasie. Naco su nam 40 stupnove horucavy. Ked je 25 stupnove (na mna aj to moc este) 😃je to idealne pocasie. Aspon pre mna je dokonale leto a dufam, ze uz take aj ostane😃😃
Konečne máme normálne leto v miernom pásme. Nie 35tky ako bolo minulý rok. ja si toto leto veľmi užívam a kiežby neskončilo.
ja si z detstva pamätám takéto letá ako je tento rok, nie horúčavy, výnimočne boli vtedy 30ky
mne osobne vyhovuje 25-28 uplne, aj to že prší pretože tá uroda je potom uplne niekde inde
za mna takto ideálne strieda sa dášt a slnko
globalne oteplovanie je a prejavuje sa rôzne, hlavne tym že sa otepluje ocean a tým sa tie prudy menia a blnu ...
Zas téma na rozpútanie diskusie alebo si fakt pamätáš len tropické letá?
Momentálne máme leto primerané nášmu podnebiu, v júli keď sme mali 38, tak sme nadávali, ako je horúco.
Čo prebieha? ... Klimatická zmena.
Za čo môžeme ďakovať Bohu? ... Že tu nehoríme ako Stredomorie, nevyplavilo nás ako Texas a nebolo ničivé tornádo ako nie tak dávno v Česku.
Na čo budeme aj tak nadávať? ... Že si nemôžeme napustiť bazénik.
@anonym_autor Ja som z toho tiez zhrozena. My mame posledne roky vo zvyku chodit na dovolenku do tepla v zime, aj tento rok to tak bude, lebo ved leto, teplo si uzijeme na dvore pri bazene. Ale toho roku uplna slabota, bazen na dvore stoji, kupali sme sa parkrat. Strasne ma to stve...
Veď je úplne v pohode, aspoň sa neškvaríme vo vlastnej šťave, kto sa chce škvariť, nech ide niekde k moru.
Mne ešte kúsok leta zostal.
@anonym_autor ja som stastna za konecne normalne leto. V takmer 40kach nedokazem fungovat a urcite nie som sama.
Ani u nás ( som z Oravy) tepla noc bola asi jeden deň aj to v máji. Hrôza des. Do kopy možno bolo teplo 4 dni . Inak zima riadna
Pre mna je toto leto tak akurat. Boli aj horucavy, konecne poprsalo a nemame katastrofalne sucho, teraz je prijemne na letny zivot. Idealny cas na vylety a ked sa neda ist na vylet a treba byt v robote da sa to prezit.
Kedysi sme sa kupavali, ked bolo "uz" 25° teraz sa nikto sa kupat nejde lebo je "zima" ked je 25. Leto sa da stravit aj inac ako vo vode.
Mne takáto teplota vyhovuje. Večer sa idem prejsť, príjemne pofukuje. Hovorím si, ako dobre.
Minulý rok som sa hrozne potila, dýchať sa mi dobre nedalo v tom teple, nervózna som z toho bola, neustále migrény z tepla...
Kiežby to takto už aj ostalo. Konečne je normálne leto
@anonym_autor praveze po tych tropickych poslednych 3-4 letach, konecne jedno normalne...
Keby existoval gombik, ktory ked stlacim,tak by som taketo leto nastavila na najblizsich sto rokov, tak ho bez vahania aktivujem.
Zas téma na rozpútanie diskusie alebo si fakt pamätáš len tropické letá?
@januska12323 tak pamätám si pár rokov dozadu každé leto teplé. Teraz bez svetríka nemôže človek nikam ísť. Je akurát ale večere sú chladné a rána ani nehovorím. Ráno 15 stupňov je na leto malo
@januska12323 tak pamätám si pár rokov dozadu každé leto teplé. Teraz bez svetríka nemôže človek nikam ísť. Je akurát ale večere sú chladné a rána ani nehovorím. Ráno 15 stupňov je na leto malo
@anonym_autor obavam sa, ze mas pravdu, boli nadpriemerne horuce leta, co nie je dobre. Ale pozri sa tu a mozes si porovnat tie teploty za minule roky s priemerom. Ani tento rok co sa teplot tyka nie je podpriemerny. Ja sa pamatam, ze zima bola niektore dni aj vlani, aj predvlani (predvlani akurat na nasu dovolenku). O tom, ze mame dlhodoby deficit zrazok ani pisat netreba.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=klimat_operat...
@anonym_autor praveze pozeram ze este par dni a ma nastupit riadne horucavy , podla mna je priemerne leto. vobec mi to nevadi.,
@anonym_autor obavam sa, ze mas pravdu, boli nadpriemerne horuce leta, co nie je dobre. Ale pozri sa tu a mozes si porovnat tie teploty za minule roky s priemerom. Ani tento rok co sa teplot tyka nie je podpriemerny. Ja sa pamatam, ze zima bola niektore dni aj vlani, aj predvlani (predvlani akurat na nasu dovolenku). O tom, ze mame dlhodoby deficit zrazok ani pisat netreba.
https://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=klimat_operat...
@viestta presne tak, boli nadpriemerne leta. fakt sa cudujem ze ludom chybaju horka
@anonym_autor nepehanaj ze svetrik. 😝
ja si z detstva pamätám takéto letá ako je tento rok, nie horúčavy, výnimočne boli vtedy 30ky
@lucka_ke presne, mat 25st a dazde aj, boli normalne leta. malokedy bolo nad 30st. ludom riadne hrabe uz ked im chybaju skoro tie 40tky
zato od apríla sme všade čítali aké bude v lete peklo že. 😉
@deti95060810 dalsia co jej chyba ludia vam cisto hrabe.
@anonym_autor pani ale toto je normálne leto na naše pásmo. My nie sme Grécko že tu mame mat 35
je zima...
@anonym_autor pani ale toto je normálne leto na naše pásmo. My nie sme Grécko že tu mame mat 35
@lenka22031 ludia su rozmaznaný ked nevedia ze bezne stredne pasmo taketo horka nemavali uplne bezne. nechapem, to su vsetci ti co maju napusteny bazen a teraz lutuju. ze sa neomocia a nedaju sem fotky
Mne vyhovuje viac takéto leto. Keď som bola menšia si vôbec nepamätám také tepla, keď sme kúpili byt (1 poschodie, tehla), atd - prvé roky sme vobec nemali klímu a ani nám nechýbala. Potom prišli v BA také leta, že 3-4 týždne nad 30 stupňov, nedalo sa dýchať a už bez klímy sa nedalo vydržať

Nepodareny rok. Inde je horuco.