Kde ste vzali nie je, nie sú, niesme?
V tomto spojenom tvare? To sa tak nepíše, viete to?
Čítali ste v živote aspoň jednu knihu? Tam by ste si to zaručene všimli.
Takže správne je:
nie je
nie sú
nie sme.
Ďakujem za pozornosť.
Áno, mám aj iné problémy 😃
Slovné spojenie - jemu, jej sa to neľúbi (v zmysle nemá niečo rad, nepáči sa mu to)🙈🙈
Prečo niektorí píšu namiesto úvodzoviek dve čiarky? Vyzerá to príšerne. Aj slovo "semka" (sem) je otrasné.
Sestranica, do krku (retiazka), na večeru ti uvarím párku, koncovky -och namiesto -ov, rupsak, kdesik, taktok,...
Mňa irituje keď niekto hovorí idem mame, idem sestre, idem doktorke.. a nepovie idem K mame...
Lebo idem mame čo ? Coooo ? K mame K 😂😂
Ja neznášam, keď môj muž povie misím namiesto musím a keď sa ho opýtajú Čo si jeu? Namiesto Čo si jedol? A tiež griby namiesto hríby.
Prečítajte si slovenskú klasiku, niečo od štúrovcov alebo takého Fandlyho a to ešte len budete vytocene 😂
Mne sa ježia chlpy keď niekto napíše /povie - boli sme von, ideme vonka 😲🤬😤🤣 alebo prídeme na aute /autobuse/vlaku.. To akože bude niekto sedieť Na aute, na jeho streche? 🤣🤣🤣 Vraždaaaaaa 🤣
"To ma len tak napadlo." - "Čo ťa napadlo?" - "No nápad." - "Normálne ťa uhryzol?" Napadlo MI!!! MI, do kelu, nie MA! 🤷😂
Jajaj... z nás v 80.rokoch sudruzky vytlkali písanie cisloviek v tvare.... V 1960tom
A raz tak kukám hnojku a tam v titulke takto napísaná cislovka...
Potom sa človek zamysli, platí to, co mam zo zds, alebo je to zasa inak?
Holdy...✖️... 🤩
Už to tu omielam dookola, holduje sa niečo a vzdáva za Holt niekomu...
Ale denne 100 holdov💔a iných hlodov
Na základnej som mala úžasnú slovenčinárku, ona fakt vedela parádne slovenčinu, stará škola. No to bola jediná ozajstná odborníčka, s ktorou som sa v škole stretla.
No a moja spolužiačka na gympli, bežne mala aj trojky zo slovenčiny, sa stala učiteľkou slovenčiny. 😔 Nedáva čiarky, nesprávne píše, no otras. A takáto bude učiť moje deti. 😔
Raz bola v extrémnych premenách jedna žena, tuším z východu a tá v dokrútke povedala, že idem do babky, akože ku babke, no ja som toto v živote nepočula som vybuchla smiechom 😂😂 ale, tak, nárečie no

Spolužiaci vraveli ideme do dnuka 🤦
Alebo ešte ľudia nevedia používať s/so a z/zo