Kde ste vzali nie je, nie sú, niesme?
V tomto spojenom tvare? To sa tak nepíše, viete to?
Čítali ste v živote aspoň jednu knihu? Tam by ste si to zaručene všimli.
Takže správne je:
nie je
nie sú
nie sme.
Ďakujem za pozornosť.
Áno, mám aj iné problémy 😃
Nic neprekona “niejaky” a jeho modifikacie 🙈
Slovné spojenie - jemu, jej sa to neľúbi (v zmysle nemá niečo rad, nepáči sa mu to)🙈🙈
Kamoška z východu: idem do kamarátky, pod tu, idem mať narodeniny
Mne sa tak pacia "kratase" 😆
@liz_lemon mňa zabíja slovo "koly". Asi som upír 😃
prečo ľudia používajú 2 n, napr. drevenny, gumenný, koženný a pod.
@oonnaganamakusai Medzera ide až po otázniku, po bodke, po výkričníku.
Prečo niektorí píšu namiesto úvodzoviek dve čiarky? Vyzerá to príšerne. Aj slovo "semka" (sem) je otrasné.
Sestranica, do krku (retiazka), na večeru ti uvarím párku, koncovky -och namiesto -ov, rupsak, kdesik, taktok,...
Mňa irituje keď niekto hovorí idem mame, idem sestre, idem doktorke.. a nepovie idem K mame...
Lebo idem mame čo ? Coooo ? K mame K 😂😂
Trhá ma keď čítam:piatok idem lekárovi. Čo mu ideš?
Ja neznášam, keď môj muž povie misím namiesto musím a keď sa ho opýtajú Čo si jeu? Namiesto Čo si jedol? A tiež griby namiesto hríby.
ja tomu nechapem 😈
Prečítajte si slovenskú klasiku, niečo od štúrovcov alebo takého Fandlyho a to ešte len budete vytocene 😂
Mne sa ježia chlpy keď niekto napíše /povie - boli sme von, ideme vonka 😲🤬😤🤣 alebo prídeme na aute /autobuse/vlaku.. To akože bude niekto sedieť Na aute, na jeho streche? 🤣🤣🤣 Vraždaaaaaa 🤣
Ja saliem keď počujem sveDer a loBda
Neaky bratcek
😁👍👍👍
"To ma len tak napadlo." - "Čo ťa napadlo?" - "No nápad." - "Normálne ťa uhryzol?" Napadlo MI!!! MI, do kelu, nie MA! 🤷😂
A keď niekto napíše alebo hovorí: mandžel ,mandželka a potom slovo ťahší..
Jajaj... z nás v 80.rokoch sudruzky vytlkali písanie cisloviek v tvare.... V 1960tom
A raz tak kukám hnojku a tam v titulke takto napísaná cislovka...
Potom sa človek zamysli, platí to, co mam zo zds, alebo je to zasa inak?
Holdy...✖️... 🤩
Už to tu omielam dookola, holduje sa niečo a vzdáva za Holt niekomu...
Ale denne 100 holdov💔a iných hlodov
Na základnej som mala úžasnú slovenčinárku, ona fakt vedela parádne slovenčinu, stará škola. No to bola jediná ozajstná odborníčka, s ktorou som sa v škole stretla.
No a moja spolužiačka na gympli, bežne mala aj trojky zo slovenčiny, sa stala učiteľkou slovenčiny. 😔 Nedáva čiarky, nesprávne píše, no otras. A takáto bude učiť moje deti. 😔
Raz bola v extrémnych premenách jedna žena, tuším z východu a tá v dokrútke povedala, že idem do babky, akože ku babke, no ja som toto v živote nepočula som vybuchla smiechom 😂😂 ale, tak, nárečie no

Spolužiaci vraveli ideme do dnuka 🤦
Alebo ešte ľudia nevedia používať s/so a z/zo