Kde ste vzali nie je, nie sú, niesme?
V tomto spojenom tvare? To sa tak nepíše, viete to?
Čítali ste v živote aspoň jednu knihu? Tam by ste si to zaručene všimli.
Takže správne je:
nie je
nie sú
nie sme.
Ďakujem za pozornosť.
Áno, mám aj iné problémy 😃
@opica_skorica Mozno uznavaju naozaj len vybranych 6 svatych a nikoho viac. 🙂
@opica_skorica to je asi preložené z českého výrazu šesti(nedelí) do slovenčiny ako šesto(nedelie) akurát ten počet jemne narástol. Ja, keď som sa nad tým pozastavovala, tak mi kolega povedal, že je to preto, lebo chlapovi to pripadá dlho ako 600 nedieľ 😂
Mne najviac odpáli dekel i/y, a divné skloňovanie. Netvrdím, že som neomylná, to nie je nikto. Ale keď vidím status: moja céra a sin, mylujem🤦🏻♀️ tak dlho predýchavam😂😂
Všetcia, skrz 🤬
Ďalšie je oprať. Nemalo by to byt vyprať? Operem mu veci.
Raz mi Dr povedala ,,Zle sa gombáš." (Zle som si zapínala košelu 😁 )
@scorpionflower1 no dobre, ale "rané detstvo" je uz dost vysoky level, nemyslis? 😀 , to netreba porovnavat s "trebalo mi", neni, hamba atd.... 😀
@klarolinne tak toto hadam len niekto, kto nema ukoncenu ZS, cera, sin
viaceri tu spominate skrz, tak skrz je len zastarana predlozka, to nie je nespisovne, to by som nezaradila do tejto kategorie, to mi skor zavana niekým, kto cita starsiu literaturu, Kukucina, Timravu 😀
@tiika možno niektorému chlapovi to tak pripadá, keď čaká na sex🫣
Ale čo má povedať žena? Keď chce? Že musí čakať sto rokov?🫣🤣 z posledných diskusných fór mám dojem, že ženy to chcú viac a častejšie než chlapi😳😎
@ahhola 🤣
@nini1978 je to samozrejme len moja úvaha, vychádzam z tej podobnosti výrazu It is going to be. My v slovenčine také nemáme. Používanie výrazu IDE BYŤ je podľa mňa tak 10 -15 ročná záležitosť. Nepamätám si z detstva a mladosti, že by sa to používalo.
Podľa mňa to začali používať najprv ľudia, ktorí žili v zahraničí a po návrate im ten priebehovy budúci čas v slovenčine chýbal. A to nemuseli byť žiadni myslitelia, práveže typickí gastarbeitri - čašníci, aupair...
nechapem preco sa schovavas za anonym. Mohla si to v klude napisat pod svojim nickom.
Mňa vždy nadchne kôli 😅
No admin sa teraz vyznamenal, keď zmenil názov 😀😀😀

@opica_skorica už tu bolo aj 6100 nedelie 😃😃