Kde sú dnes hodnoty našej spoločnosti?
Poslednou dobou mám strašne zlý pocit z toho akým smerom naša spoločnosť ide. Je to smutne. Kde sa vytratili nejaké hodnoty?
Sestra je slobodna, mlada žena, úspešná, a už viackrát sa stalo, že jej sami od seba písali zadaní muži… mne je z toho na grc. Jasne že ich hneď konfrontovala a poslala do hája, niektorým aj docvaklo a ospravedlňovali sa, ale celé je to choré, ake plytké sú dnešné vzťahy. Keby im na to skočí, tak nemajú problém aj podviesť a doma pritom manželka a deti. Nechutne voľačo!
Každy druhý príbeh tu na MK ako milenky rozbíjajú rodiny, ako sa otec rodiny zo dňa na deň zbalí a ešte má tu drzosť a vyhýbajú sa plateniu alimentov na vlastne dieta! Vlastnú krv! Alebo témy typu súrodenec ma obral o dedičstvo a podobne…Vlastná rodina! Kde to žijeme prosím Vás???
Milenky nerozbijaju rodiny. Rodinu mozu rozbit iba ti, ktoru ju tvoria a ktorym na nej nezalezi.
Ja si aj tak myslím, že ešte stále sú tam niekde muži, ktorí sú čestní a v živote by takú hlúposť neurobili. Treba sa fakt len vyhýbať takýmto typom a dobre.
Milenci a milenky su stare ako ludstvo samo, s dnesnou dobou to nema nic spolocne.
milenky rodiny nerozbijaju.. nato treba vzdy dvoch.. tak, ako existuju povrchne/plytke vztahy, muzi/zeny, ktori podvadzaju, tak existuju aj muzi/zeny, ktori ziju v dlhorocnych partnerstvach/manzelstvach a maju normalne zivotne hodnoty.. nemyslim si, ze to ma spolocne nieco s dnesnou dobou... podvadzanie tu bolo od nepamati, je aj teraz, aj bude..
A "surodenec ma obral o dedicstvo" je tu tiez uz roky rokuce, ked pride na dedicstvo a jeden (viaceri) ma pocit, ze nebolo spravodlivo rozdelene, tak sa aj tie najlepsie vztahy koncia...
Podľa mňa sa hodnoty nezmenili, vždy tu boli pokrivené charaktery, len vďaka internetu sú viac viditeľné a vďaka normalizovaniu rozvodov (rozchodov, keďže už je aj manželstvo tabu) ženy nemusia doma trpieť ku*evníka 🙂
To, o čom píšeš, tu bolo vždy.
Ja mám obavu z niecoho ineho - spolocnost extrémne hlupne, je viac než kedykolvek predtym velmi lahko manipulovatelna. Straca sa zdravý rozum a triezvy usudok. Ludia len cucia do mobilove a nevsimaju si, co sa okolo nich deje. Deti su nesustredene, nesamostatne.
@barka1 velka pravda
Toto, co popisujes, tu bolo vzdy. Jediny rozdiel je v tom, ze teraz sme viac informovani, lebo existuje internet.
už pravekí ľudia si kradli ženy a majetky, vždy to bolo a vždy to bude
Veď takí ľudia boli vzdy
A kedy v historii bola spolocnost na vysokej urovni a hodnotami?
Ti naozaj si nieto mysli,že toto je len v poslednej dobe .Nevera ,klamstvo a zlodejstvo bolo predsa vždy,ktorý chlap by neomocil di mladej baby,kto si neprivlastni ak môže .Tolko chlapov vychovávali a ešte aj vychováva cudzie deti a ani o tom nevedia.Zvlastne tieto romantické predstavy o ľudskej spoločnosti
Áno bolo to vždy, ale nie v takej miere. Keď nebol internet, bolo všetko len osobne a tým pádom na očiach ľudí. Teraz sú všetci hrdinovia cez net. Takže áno, nevera bola aj pred 100 rokmi, ale určite nie v takej miere ako dnes.
@kiwi3 nie.nie nebolibale dnes to mnohibpovazuju za normalne vypisovat si stretavat sa podvadzat
Teletext a 797 zoznamka, už tam si starý mládenec hľadal mladú samičku, čo by mu splnila všetky priania. Môj brat jedno rande ráno, druhé poobede, raz vydatá, raz frustrovana, raz mladá, potom staršia. Jedna chcela len kávu, druhá pomasírovať ego, tretia aj zvnútra.
Moja babka už nežije 20 rokov a tiez v deň pohrebu sa pohádali jej dcéry, lebo jednej dala za života aj peniaze aj kúpila byt a druha zdedila len polku jednoizboveho bytu.
Sused, ešte keď som bola malá, urobil jednej 16r dieťa, vyzerala na 20r. Bol stíhaný. Atď. Mafia, okradanie, podvody. Všetko bolo, len malo medializovane.
poznám prípad kedy sa už na kare pozostalí pohádali o majetok...
najlepšie sa bavím na svadbe suseda... pobili sa už na svadbe - bila sa aj nevesta, ale sú už 20 r . manželia... asi prebolelo.
@deti95060810 😄
Ja mam pocit ze je cela spolocnost prevratena, neni to len o vztahoch ale doslova aj o hovadinach a to od zaciatku tyzdna som mala pocit jak keby mi nieco uslo alebo saspala som dobu alebo co po tom ked clovek na mna vysiel ci verim v plochu zem 😁😅 akoze...fakt sa pytam co sa stalo s ludmi 😂
@judar zficoveli sa? 😁

kde to zijeme? medzi ludmi. vyhybaj sa blbym typom a mas po probleme. inak neviem, kde sa berie ta naivita, ze to je problem dnesnej spolocnosti. inokedy si boli vsetci verni, vsak?