icon

Kde to žijeme?

1. okt 2021

Naozaj je to tu už neúnosné čo si k nám v tejto krajine dovoľujú. Ja som očkovana, aj môj muž. No lezie mi vrcholne na nervy aby som v 21.st. v obchode alebo v reštaurácii ukazovala volaky preukaz ako v totalitnej krajine. Vrchol všetkého bol dnes u detského lekára. Máme 4 ročného syna ktory je chorý, pediatrička nás nechala čakať na ulici pred budovou kde má ordináciu. Dieťa s teplotou a zimnicou má čakať na ulici kde si nemá ani kam sadnúť, žiadne wc, ráno zima a poprchalo. Po trištvrte hodine čo sa mi triasol sám v aute kým som ja čakala vonku, som pochopila, že skôr ako za ďalšiu hodinu sa dnu nedostaneme, tak som ho zobrala domov. Podotýkam, že som sestričke ukázala negatívny test ktorý som včera absolvovala, pretože aj ja som bola nakapatá. Takže korony sa báť nemusela. Celý život chodíme s mužom do roboty, platíme dane, odvody a keď naše dieťa potrebuje raz za čas lekárske ošetrenie tak sa dočkáme tohto. Neviem či mám plakať, smiať sa alebo čo, len som to potrebovala volakde vykričať. Majte pekný deň a buďte zdraví, očkovaní aj neočkovaní ✌️

Strana
z4
ivkazba
1. okt 2021

Ale lekárka nemá nič spoločné s tým, že platíte s mužom dane. Treba sa sťažovať. Na VUC a na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Naše zdravotníctvo vyzerá tak na hovno aj preto, že ľudia sa len sťažujú medzi sebou. Treba sa sťažovať na oficiálnych miestach, vždy vždy vždy. Ak ťa kaderníčka zle ostrihá alebo ti spáli vlasy, viac k nej nepôjdeš. Ale k lekárom chodíme aj keď sa nesprávajú akoby mali. Prečo? Pokým tolerujeme takéto správanie, tak sa to nezmení.

liljana
1. okt 2021

Si nastvana, frustrovana, potrebujes to dostat von. Bud ale nejdem do restiky, ked zacala tretia vlna a nemusim ukazovat preukaz, alebo ho ukazem. Aj ti casnici a lekari maju pravo na zivot a nezomriet na covid. Robila by si dnes sestricku a lekara v nemocnici za ten plat a pri tom ohrozeni? Ze ak ich nenakazi prvy chory pacient, nakazi ich desiaty a skoncia na tom istom lozku, kde maju prave sluzbu?

poopsie
1. okt 2021

Prepíš si tento vzor, vzhľadom na tvoju situáciu... Napíš, že si očkovaná aj s testom aj tak vás doktorka odmietla a podaj TO... Bez odvážnych ľudí nepríde k zmene

att123
Odpoveď bola odstránená
poopsie
1. okt 2021

@liljana však sú očkovaní 🤷‍♀️prečo by končili v nemocnici?

liljana
1. okt 2021

Preco ste nesli rovno na pohotovost? Tam by vas mali vziat prednostne.
@poopsie Ockovanie zmierni priebeh covidu a ze pri malej beznej davke virusu sa nenakazis. Nezaruci ale, ze sa nenakazis, ak dostanes konsku davku virusu v uzavretej miestnosti, ktory sa zacne v tebe repilkovat.

autor
1. okt 2021

@ivkazba akože s tým nemá lekárka nič spoločné?? Vo vedľajšej ordinácii detská lekárka ordinovala úplne normálne. A určite sa budem sťažovať a riešit to ďalej.

savoya
1. okt 2021

Moja sestra bola vcera v Maxe v Trencine.Uz to zacalo,nie je ockovana tak ju odmietli ako zakaznicku v restauracii kde sa chcela najest.Pozadovali odnej poukaz o ockovani alebo PCR test.Totalna diskriminacia .

poopsie
1. okt 2021

@liljana 🤣dobre moja... Takže teraz si popísala na aké 💩 je vakcina

ivkazba
1. okt 2021

Píšem, že tvoja lekárka nemá s tvojimi daňami nič spoločné. A nebodaj má? To je o človeku. Sťažuj sa, ak ti to vadí. Ja by som sa určite.

liljana
1. okt 2021

@poopsie ze nezomries, alebo nezostanu ti dozivotne nasledky (zdegenerovane pluca, zapal srdcoveho svalu,...) ak sa nakazis a mas tazky priebeh.

jaskolka
1. okt 2021

Áno, chápem ta, aj podľa mňa je toto šialená doba. Môj názor je, že čím viac sa o tom hovorí a siria sa desivé predpovede a bombasticke správy, tým horšie. Vírus tu je aj ostane, a nič len sa s ním naučiť žiť. A normálne žiť, nie takto obmedzovane. Lebo on už nezmizne pod zem, a teda čo, do konca sveta už bude toto šialenstvo, čo je teraz?

vevesh
1. okt 2021

@liljana a lekari prosim naco skladali hippokratovu prisahu? Asi by si ju mali este raz precitat...a uz nehovorim o tom, ze mas narok byt osetrena bez ohladu na tvoj zdravozny stav, nie ako sa sluzbokonajucim paci-nepaci ( testovany-netestovany, ocko-neocko je iba informacia podkladajuca zdravotny stav pacienta, nie vyberova podmienka...)

miskaska
1. okt 2021
liljana
1. okt 2021

@vevesh Kolko lekarov sklada hipokratovu prisahu, rozkradaju nemocnice cez vytunelovane cetecka a je im jedno, ze niekto zomrie, ked nebudu peniaze na jeho liecbu. Hippokratova prisaha je cista formalita.

autor
1. okt 2021

@liljana ukážem keď niekam chcem ísť, nebudem robiť problémy čašníkovi alebo predavačke, viem že za to nemôžu len ma to proste se*rie. Ale aby si vedela ako to tu funguje, jeden očko preukaz tu vyťahuje na verejnosti viacero ľudí, proste si rozposlali QR kódy alebo ofotili čo sa dostáva po očkovaní. Keďže nikomu okrem štátnej polície nie si povinný ukázať aj doklad totožnosti tak ten čašník/predavač môže len dúfať, že zákazník mu ukazuje údaje o svojom, nie susedovom očkovaní.

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
vevesh
1. okt 2021

@liljana ako kde a ako u koho. Niekde za takezo nieco prides o licenciu na dozivotie...ale nech zije anarchia a egoismus. Potom lekari a sestricky nemaju co vykrikovat, ze sa ludia neockuju...

alenamihal
1. okt 2021

Toto je iba vizitka lekarky !!!!! tu nejde o dane,ale tiez dostava neako to EUR za tvojho syna kazdy mesiac ...takze u mna uplne zlyhala lekarka !!!! Isto ist lepsie na pohotovost v tejto dobe !!! Menila by som lekara hned !!!! takyto pristup sa neda tolerovat a zvlast ked sa to tyka deti !!!!!! Ja mam super doktorku od zaciatku Covidu nikdy nemala zatvorenu kliniku,stale dvihala tel...predpisovala ANTB stale ludom...takze este raz" vizitka lekara " !!!

liljana
1. okt 2021

@poopsie Vies naco je este vakcina? Na to, ze ak by bez vakcin a rusok by bol covid este dalsich 6-7 rokov, okrem toho, ze by zomrelo kopec ludi, vacsina krajin to ekonomicky neprezila a skolabovala. Kvoli lockdownom, uzavretym firmam kvoli nakaze., zastaveni vyrobe, stat by nemal na pandemicke ocr, ani na rodicaky,.. ked nepride ocr a rodicak vela rodinam, ukazovanie preukazu v restike bude ich najmensi problem.

miskamicha
1. okt 2021

Preto tolko zbytocnych unrti na kovid...lebo obvodaci riesili veci po tepefone... ti co ozaj liecili mali takmer 100% uspesnost. Hanba! Nemas covid tak sa mozes aj poskladat. A bude to este horsie.

ukulela
1. okt 2021

nasa pediatricka ma pracu organizovanu, rano zavolam a povie mi, aby som prisla cca vtedy, aby sa jej nenakopililudia v ambulancii. jasne, vezme aj neohlasenych,a le uz tam nie je 10 ludi na kope ... toto je dementna organizacia prace. aby chore deti cakali von na zime.
covid pass atd, to neriesim, to za buzeraciu nepovazujem. a raz jenastaveny automat a ludia vedia. ked sme bordovy/fialovy/duhovy, jedno aki, ze budem potrebovat test, ked nemam ockovanie. a ze podnikatel si vyberie - bud funguje pre ockovanychvo volnejsom rezime, alebo pre vsetkych, ale s obmedzenym sedenim, ci cez okienko atd. to je akoist do metaloveho klubu a stazovat sa, ze nehraju DJ Bobo

miskamicha
1. okt 2021

@savoya uz by som tam.nikdy nesla. Pridu o zakaznikov

poopsie
1. okt 2021

@liljana počkaj odstúpim ti kábel, aby si pochopila... Očkovaná lekárka s ochrannými pomôckymi, mamička očkovaná s testom s ochrannými pomôckami....? Nejak mi to nejde dokopy... Nevidím priestor na strach.. Veď očkovanie je sloboda, zdravie...

ukulela
1. okt 2021

@miskamicha ako obvodaci? ja poznanm 2, co ordinovali a na covid aj umreli .... okrem toho, boli obvodaci, ktori po telefone vyriesia problemy ku spokojnosti pacienta. alebo je lepsie, ked sa do cakarne natlkaci 30 ludi, medzi nimi aspon 2 s covidom?

lilitela
1. okt 2021

Si nastvana. Pochpitelne. VOlali ste jej rano? Mali ste klopat, ze mu je fakt zle, kto cakal pred vami? Neboli tam dalsie tazke pripady? Nasa lekarka berie tazke pripady dopredu, ato aj pred koronou, vsetci to museli chapat, aj ked sa nam nepacilo dlhsie cakat. Stazuj sa, teraz je vela staznosti, treba to riesit, lebo bud to ma zle zorganizovane, alebo to moze aj zneuzivat. Su vselijaky.

liljana
Autor odpoveď zmazal
poopsie
1. okt 2021

@liljana ty si moja tak mimo, že ani nevieš komu píšeš

lianka123
1. okt 2021

Pred mesiacom som sa bola najest v rakusku. Chceli hned vidiet otp a museli sme vypisat kontaktny zettel. Vo francuzsku to odo mna chceli na jednom podujati. Nie je to len na svk...

poopsie
1. okt 2021

@liljana a pohotovosť je pre ľudí v ohrození života, nie zástup za pediatra, či obvodného... Ale ak budeš chodiť takýmto systemom na pohotovosť, dostaneš príručku od službykonajúceho

Strana
z4