Kde to žijeme?
Naozaj je to tu už neúnosné čo si k nám v tejto krajine dovoľujú. Ja som očkovana, aj môj muž. No lezie mi vrcholne na nervy aby som v 21.st. v obchode alebo v reštaurácii ukazovala volaky preukaz ako v totalitnej krajine. Vrchol všetkého bol dnes u detského lekára. Máme 4 ročného syna ktory je chorý, pediatrička nás nechala čakať na ulici pred budovou kde má ordináciu. Dieťa s teplotou a zimnicou má čakať na ulici kde si nemá ani kam sadnúť, žiadne wc, ráno zima a poprchalo. Po trištvrte hodine čo sa mi triasol sám v aute kým som ja čakala vonku, som pochopila, že skôr ako za ďalšiu hodinu sa dnu nedostaneme, tak som ho zobrala domov. Podotýkam, že som sestričke ukázala negatívny test ktorý som včera absolvovala, pretože aj ja som bola nakapatá. Takže korony sa báť nemusela. Celý život chodíme s mužom do roboty, platíme dane, odvody a keď naše dieťa potrebuje raz za čas lekárske ošetrenie tak sa dočkáme tohto. Neviem či mám plakať, smiať sa alebo čo, len som to potrebovala volakde vykričať. Majte pekný deň a buďte zdraví, očkovaní aj neočkovaní ✌️
@liljana ale veď ja som mala aj očko preukaz aj test ktorý nemal ani 24hod. Absolútne nemala dôvod sa vyhovárať na kovid lebo od nás by ho dnes určite nedostala. A volala som hneď ako otvorila ordinaciu len to by mi musel zdvihnúť niekto. Neviem kto bol pred nami ale keby mi bola vysvetlila že tam má ťažko choré deti, OK. Povie mi prídite vtedy a vtedy, veď sa dohodneme ale nie nás nechať čakať na ulici pomaly bez slova.
Zijeme mimo slovenska a tie telefony s covid pasmi vytahujem v kazdej jednej ambulancii, na kazdom jednom urade, dokonca na kazdom jednom treningu, kde deti doveziem...nesmiem vstupit do skoly - dokonca rodicovske len pre otestovanych a ockovanych... takze tak no, chapem frustraciu, je to na nervy, u nas si pediatricka ten covid test spravi na izolacke a ides po par minutach dnu, nema s tym problem (jedna sa o deti s priznakmi covidu ako horucka, sople, kasle), ostatne berie v inych hodinach bez toho... len teda musia mat v ambulancii rusko.
Ano je to na hlavu, a s lekarmi najviac... Dufam, ze lekarku aspon pochvalis najblizsie. Som zvedava co ti povie...
@liljana pohotovosť je pohotovosť, ak prakticky lekar ordinuje, ma deti liecit a nie sa zatvarat v amb.
Od nás chceli covid preukaz v MC Donalds v rakúsku v lete keď sa o tretej vlne ešte len hovorilo, nehovorím ze do Family parku by nás tiež nepustili. Podľa mňa situácia je taka ze sa všetci boja, aj doktorka, kazdy ma rodinu a bojí sa aj o nich. Ja som bezne aj pred koronou čakala u doktorky 2 hodiny s deťmi. Korona sa šíri najmä v uzavretých priestoroch, preto ste podľa mňa boli vonku... V štátoch kde majú vysokú očkovanost uz rušia opatrenia, tu stúpajú prípady nakazených...takze si na to treba zvyknúť, lebo podľa mňa tu môžme čakať ešte aj ďalšie vlny.
To je teda prístup, smutne😔ja mam chorého 5rocneho, volala som lekárke že 5dni teplotuje. Povedala ze mame prijst ďalší deň 15:20. Nie som očkovaná ani manžel nieje. 15:20isiel manžel so synom dovnútra. Žiadny test po nich nechcela. Hrozne toto a smutne 👎
Najviac posratí lekári cez koronu sú všeobecní. Či už pre deti alebo pre dospelých
@simca06022011 ano presne tak..a potom vecer na pohotovosti nevedia co skor lebo plne chodby... o tom som pisala vyssie, ze ti co maju nemocnice odlahcit robia pravý opak.
my sme boli testovaní, aj malý a doktorka nas nevzala vôbec, musela som a nim ísť na pohotovosť
@shinon258 presne tak.. poznam obvodnu lekarku ktora ma uz sice vyssi vek /dochodkovy/ nebola vo svojej ambulancii pomaly rok.... riesila po telefone. Bala sa korony ale €€€ sa nebala asi..tie jej vonaju dodnes.
Mna by zaujimalo co na toto zdravotne poistovne, ja somakurat uvazovala, ze odflaknutu robotu lekara by malo byt mozne reklamovat, nech im to ani neplatia... takto ma odpinkal krcny lekar pred mesiacom, takto bezne odflakaju vykony ako sono a pod. Ale peniaze im bezia za vykony vsetkym.
Ona si to nemusela ani uvedomit, sustredi sa na pracu v teplucku a vobec jej nemuselo docvaknut, ze vam je vonku tak zle. Urcite si nastvana aj preto, ez si asi mala uz predtym nejake negativne skusenosti s nou, nie? Premysli si, co s tym spravis.
Nerada sa zapajam do podobnych diskusii, ale riesili sme to iste 2 tyzdne dozadu. Dieta malo 4 dni teploty, sopel, kasel. Dr nas len po telefone poslala na AG test a ak bude negativny, mame si vybrat v lekarni Pamycon do nosa. Test pravdaze nsgativny, po Pamycone sa stav na par dni zlepsil, aby sa zas vratili spat teploty, sopel, kasel. Tentokrat som lekarku uz razne poziadala o vysetrenie - vysledkom je zapal priedusiek, nasadene atb, a dalsie asi 2 tyzdne doma. Lekarku menime, o jej postupe som oboznamila Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Chapem, ze sa lekari boja, ale niekedy vysetrenie len cez telefon nestaci.
Kua toto keby sa stalo tak moj muz by bol schopny volat hliadku ,podat staznost a este aj volat markizu. Nonsens dpc ze von s chorymi detmi cakat a v takom pocasi ! Poriadny preplesk by si niektori lekari teraz zasluzili 😡
Prosim podaj staznost
Ja chápem,že nikto sa nechce nakaziť, akceptujem nariadenia však každý má svoju rodinu ale som nahnevaná na lekárov a celkový prístup k ľuďom a zdraviu 😩 či doteraz neexistovali vážne prenosné ochorenia? Teraz ockovany, neockovany potrebuje test k lekárovi a či každému sa dá výstavat v radoch v bolestiach, teplote, seknuty, atď atď podľa mňa zabudli čo prisahali.
Je to sila! Nastavalo by ma to SIALENE! Podala by som oficialnu staznost a zmenila dr.
Hoci odo mna este nikto nikde potvrdenia nepytal (nie som ockovana), ak si to nejaka prevadzka vypyta pojdem do inej kde ma nebudu obmedzovat.
Kym to ludia budu ochotne tolerovat tak to neskonci nikdy.😡
Chápem, že si nahnevaná, ale tu ide o konkrétnu osobu, ktorú treba riešiť. Ja by som sa na doktorku sťažovala na VUC, alebo pod koho partí, alebo ju zmenila. Naša detská ordinuje celú dobu úplne normálne a moja obvodná tiež. To, že sú stále opatrenia a treba ukazovať covid pas, súvisí so zhoršovaním situácie a za to môže naša nízka zaočkovanosť. Krajiny, kde je veľa zaočkovaných, opatrenia rušia, niekde úplne. Na porovnania, také Dánsko má zaočkovaných cez 80% a pokiaľ viem už aj rúška rušia. U nás je 42%, to je zhruba polovica, tak sa nemôžeme diviť, že sme zas na tom zle. Keby ľudia neverili konšpiráciám, ale vede, mohli by sme na tom byť tak, ako v Dánsku.
Chápem, že si nahnevaná, ale z tvojho príspevku som pochopila, že doktorka ťa neodmietla vyšetriť, len ťa nechala čakať. Prosím neber moje ďalšie riadky ako útok, ale ako radu maminy so 4 deťmi. Ak má moje dieťa teplotu, kašeľ, nebodaj zimnicu, nikam ho neberiem. Zrážam teplotu antipyretikami, prípadne zápalmi alebo sprchou. Podávam tekutiny a vitamíny. Nič viac ti lekár v prvé dni neodporučí. Samozrejme treba sledovať moč a uši. Ak teplota ani na tretí deň neustúpi, volám lekárovi. Ani pred korunou som tam nešla automaticky. Veď lekár potrebuje vedieť, ako sa mení stav v čase, mnohokrát teplota ustúpi sama. Dohodnem si čas návštevy, aby som s chorým dieťaťom nemusela sedieť v čakárni. Aj pred korunou boli ochorenia, s ktorými sa nechodilo do čakárne.
@zuzliq nedvíhala telefon lekárka a to je uplne bezna realita u nas, ze sa clovek nedovola
@simca06022011 veď ani ja nezdvihnem vždy telefón. Tak zavolám znovu. A nie, nie je to bežná realita.
@miskamicha presne tak ja poznám doktorku, ktorá robí v nemocnici a bokovky ešte na záchranke.Ludia sa k doktorke ani nedostali a všetci riešili chudáci na centrálnom prijme a zachrankach. Ta moja, keď sme mali Covid sa ozvala po 2 týždňoch mailom!hlavne, že si nezabudla vyúčtovať v Dôvere 2 x telemedicinu a ani raz som s ňou nevolala podala som reklamáciu s výpisom hovorov a našla si druhú doktorku.
@zuzliq píšeš hlúposti čo, ak má dieťa angínu a potrebuje ATB?moja dcéra má hneď 39 teploty.
Chápem, že je ako mama nahnevaná ...ja si doma vždy pozriem na e cakacke na mobile koľko je ľudí predomnou, treba sa ohlásiť dopredu a podobne..ak by nemala auto stojí s malým na ulici?strašne veľa lekárov zneužíva túto situáciu.
A nie je lekár ako lekár....
@luccija môj máva aj 40, mal aj 41. To nie je život ohrozujúce, ak nemáva fibrilné kŕče. To, či je potrebné nasadiť antibiotiká po 1 dni teplôt lekár nevie. Treba byť s dieťaťom v kľude a sledovať stav. Ak nemá auto, samozrejme to treba povedať lekárovi. Ale ostatní predsa môžu v klude prísť inokedy.
@zuzliq ale ano, u niektorych deti je aj 39 vela. Ale to nevie lekar zhodnotit, ak nie je dieta vysetrene....tiez nie som za to, chodit s kazdym soplikom k lekarovi, ale aby sa tam clovek po telofonickom objednani a potom hodinovom cakani na parkovisku😳 nedostal, lekar bez akejkolvek reakcie, tak to je uz cez ciaru...
Problém nie je v ukazovani potvrdení ale v doktorke resp.sestricke. Neviem ako to bolo ale ak má dieťa už febrilne kŕče a trasie sa, má mať prednosť,je to na pohotovosť...Asi by som sa sťažovala niekde ale najprv by som si zabezpečila inú doktorku. Ináč,my sme tiež čakali minule lebo sme neprišli úplne prví a keď sme my došli,tí prví prichádzali s výsledkami z labaku a dr.ich brala pred ešte nevysetrenymi. Ale nemali sme trasenie alebo kŕče.

@ukulela pracujem ako zdravotnik...videla som co to bolo v nemocnici... jednoznacne chyba prednemocnicna starostlivost! Ked ta lekar odbil slovami ze dajte si paralen...no poviem ze IBA paralen nestaci..nie kazdemu. Nechali ludi 14 dbi v karantene...ziadny zaujem...a potom zbytocne pretazene nemocnice a vyjazdy zzs....kvoli tomu bolo aj kopa umrti na ine veci ako infarkt,cievna pretoze zachranka prisla neskoro / riesili poveceroch to co mal riesit obvodny lekar pocas dna!!! /. Ja nepisem o umrti obvodnych lekarov,je to strata a kazdeho strateneho zivota je skoda, ale ludia sa liecili paralenom a tak to potom dopadlo.