Kedy chodí Mikuláš vo vašom meste?
Ahojte, len tak zo zaujímavostí,kedy u vás chodí Mikuláš? U nás doma to vždy bolo 6. večer, u muža 5. večer, u mojej babky 6. ráno.
Tento rok to bude prvý krát dcéra viac vnímať tak premýšľam kedy to spravíme. A chcem len zo zaujímavostí vedieť aká bude najčastejšia odpoveď.
U nas 6.rano, ale ked sme boli deti my, tak chodil vecer. Mne to ale lepsie vyhovuje dat im to rano. Resp.ked v noci zaspia, dam do topanok a rano si najdu.
pokial viem tak chodí z večera 5 decembra do rána 6 teho.Veď to vždy bolo aj v telke aj v rádiu že pripravte si čižmičky.Ja som ale nedočkala nikdy do rána 6 teho. Vždy som otvárala už večer 5 teho 🙂 no a teraz aj keď nemám deti stále si dačo podarujeme večer 5 teho medzi sebou
6teho rano. Večer 5teho sa čistia cizmy a dajú sa do okna. Keď dcérka zaspí položím k ním darček. A teda rano 6teho keď vstane, Mikuláš už u nás bol a pozerá sa darček.
6.ráno
ŽIVÝ 5.12.tj v predvečer sv. Mikuláša a do čižiem 6.12.buď z 5/6 a ráno sa nájde alebo 6.12 predvečer
Večer 5.12. (zaviedol to ešte môj otec, ktorému bolo dlho čakať až do rána 6.12. a tak to máme teraz aj my doma 🙃).
Mikulasa je 6.12., cize stale chodil a chodi v noci z 5.na 6.12.
My sme vzdy cistili cizmy 5.vecer a 6 teho rano boli uz plne 🙂 oh malo to svoje caro, doteraz na to spominam s laskou
Dávam 5 večer respetive z 5/6 aby mala ráno 6 v topánke .a keď je škôlke alebo dedinský tak v tedy keď je
U nás si deti dajú 5 večer čižmy do okna a 6 ráno nájdu balíčky 🙂
5. vecer
Vždy 6. ráno sme si našli na okne balíčky , a takto to robím aj teraz , keď mám dieťa ja 🙂🧑🎄
Keď si spomeniem, väčšinou 6tého ale ráno určite nie, nebudem si dávať budík, aby som vstala skôr ako dcéra 🤣 ja som veľmi pohodlná...takže niekedy poobede, k večeru...alebo keď mi moja mama pripomenie, že už by aj k nám Mikuláš mohol prísť 🤣
Ja som taká rada, že sa našla aspoň jedna podobne "pomýlená" rodina 😁 u nás tiež chodil vždy 6.večer pokiaľ sa pamätám, ale spätne vôbec nevylučujem, že to tak bolo najmä kvôli Mikulášovým zaneprázdeným a chaotickým pomocníkom 😊🙈 čo už s odstupom času tiež celkom chápem 😁
Keď som bola ja malá, tak šiesteho večer. Moje deti majú Mikuláša šiesteho ráno.
K nám ako deťom chodil Mikuláš s certom 6.po skolke/škole. Čiže podvečer. Teraz led si dávame s partnerom Mikuláša (áno aj ako dospeli) tak 6.rano vytriasam z topánky pozornosti 😅
@122laura122 nie si jediná. Mikuláša bolo 6.tak načo by mal chodiť k nám 5.🤣
Šiesteho ráno v topánke a večer sme sa celá Rosina stretli u babky a tam prišiel a museli sme básničku alebo pesničku zaspievať. Aj keď sme vyrástli ostalo 6teho ráno v topánke, keď sme si nedali my so sestrou dali nám naši na okno. Sme obe dospelé s vlastnými deťmi a vždy dostaneme aspoň čokoládu od našich. Malému tiež budeme ráno dávať a potom ideme k jednej babke na dedinu tam chodí, majú deti zo školy a škôlky vystúpenie a aj sa rozširuje stromček a keď je to cez víkend tak minulý rok sme spravili u mojej babky. A dodatočne sesteinej staršej sme dávali a teraz budeme obom aj ona nášmu. Bud budeme posielať balíček alebo peniaze, uvidíme ako sa dohodneme.
6teho ráno čaká na okne
@nelka93 no veď toto, mne to dlhé roky presne takto dávalo zmysel 😉
5. večer si dali čižmy a o hodinu-dve si ich aj našli plné. Ak by si to našli až ráno, tak by som ich nedostala do škôlky. Tento rok budem 5.mimo domu, tak to celé spravíme až 6.večer (aj tak ešte nevedia, aký je kedy dátum).
6. večer
U nas 6 večer
6. Decembra rano
V noci z 5. na 6. Ked sme skoro rano vstavali tak nam to dali 5teho podvecer aby sme si to stihli v klude rozbalit. Rano 6 teho uz chodil Mikulas v skolke a pytal sa ci sme si nieco nasli v cizmickach.

U nás vždy 6. ráno ale posledné dva roky som zabudla 😂 mala som pripravené no zaspala som a už som to nestihla ale starší syn už vie že to ja dávam.